European Ford Event, Venray 11 september

Een week na de, weer super geslaagde, EFPM  naar een meeting gaan blijft een beetje vreemd.
Het verschil tussen een weekend meeting en een dag meeting is toch wel heel erg groot.
Ik mis in ieder geval de gezelligheid ’s avonds onder de partytenten of tussen de Pumas. En de EFPM is uiteraard een stuk persoonlijker omdat we de meeste bezoekers natuurlijk al jaren kennen.

Maar desondanks was ook het EFE weer een geslaagde dag.
Met uiteindelijk 12 club Pumas in de clublane.

We hadden dit jaar om 10.00 uur bij de ingang van Raceway Venray afgesproken wat toch een heel goede beslissing bleek te zijn. We hoefden niet zo heel erg vroeg op te staan, is immers zondagmorgen.. en hadden ook geen probleem met een eventuele file bij de entree van de meeting.
Onze plaatsen waren natuurlijk gereserveerd dus waarom dan zo vroeg als vorig jaar, we gaan immers niet al om drie of vier uur naar huis zoals een groot gedeelte van de bezoekers doet.
Opmerkelijk was dat Jesse en Tibby, ondanks dat ze de parkeerkaarten voor de clublane nog niet gekregen hadden toch al in onze clublane stonden. Toevallig ook nog recht tegenover de Siera Club van Tibby’s vader. Goed geregeld zou ik zeggen.
Pumas netjes, strak in een lijk te zetten lukt ons meestal niet zo heel goed. Helaas vandaag ook weer niet. Moeten we toch eens gaan oefenen ……..
Met de partytent van Mark en koffie van Miriam kon de dag al niet meer stuk natuurlijk.

Een van de mooie dingen van het EFE is dat je ieder jaar weer nieuwe Puma rijders leert kennen. De ene kent Pumadrivers wel en de ander nog niet.
Ook dit jaar weer mooie, leuke gesprekken gehad met een aantal zeer enthousiaste Puma rijders. Een vader en zoon uit België met zelfs 4 Pumas, twee helaas voor de onderdelen. Maar zeker de zilveren waarmee in Venray waren is echt een heel mooie Puma.
En het enthousiaste koppel  dat ‘toevallig’ langs Venray kwam op hun terug reis, met hun Puma, vanuit Toscane (Italië)

Het is nog lang niet het EFE van destijds in Landgraaf maar er zijn toch weer heel veel mooie Fordjes van alle bouwjaren te bewonderen. Het mooie ovalcircuit met tribunes bied veel meer kijkplezier en spektakel bij de sprints en slalom wedstrijden dan op de oude draf- en renbaan in Landgraaf.
Ik ben benieuwd wanneer de eerste Pumadriver mee doet aan de slalom.
Zou wel sjiek zijn om ook eens een Puma mee te zien doen.

Naast de Fordjes in de clublane staat er natuurlijk ook veel moois ‘gewoon’ op de parkeerplaats. Die parkeerplaats sluit natuurlijk ‘gewoon’  aan bij de clublane en de ‘Händler Meile’ (waar toch een groot aantal ‘handelaren’ stonden) en de show en shine straat.
Ook voor de inwendige mens is er altijd goed gezorgd, niemand hoeft honger of dorst te lijden.

Na een lange gezellig dag, de nodige rondjes over het terrein en de vele leuke gesprekken was het uiteindelijk ook voor ons tijd om naar huis te gaan.
Harry ik hebben afscheid genomen, de rest van ons clubje is nog een tijdje gebleven en heeft bijna het hek achter zich gesloten.
Volgend jaar zijn zeker weer van de partij op deze gezellig Ford dag.
Pumamartin