12de European Ford Puma Meeting, Valkenburg a/d Geul 2 t/m 4 september

             

Woensdag 31 augustus
’s Morgens om 9.00 uur zijn Wiel en ik weer vol goede moed naar camping ‘de Bron’ gegaan.
Mijn Puma volgeladen met de laatste spullen die we mee moesten nemen.
Afgelopen zondag hadden we de rest al naar de camping gebracht. Gelukkig kunnen we de spullen die we alleen voor de EFPM gebruiken sinds 2 jaar opbergen op de camping, scheelt ons een hoop gesjouw en gesleep.
De zon scheen alweer volop en zou ook de hele EFPM onze trouwe bondgenoot zijn.

Na een bakje koffie bij Rob in de kantine was voor ons de EFPM echt begonnen.
We zijn een ingespeeld team en het opbouwen verliep dan ook probleemloos, toch waren de extra handjes hulp van de eerste meeting gasten zeer welkom.
In de loop van de middag arriveerde Remco ook, meer handen  maken lichter werk luid het spreekwoord (zoveel handen hadden we nu ook weer niet, daarom niet VEEL maar meer handen).
De grote tent stond, koelkasten, tafels en banken, verlichting, kortom de tent was weer ingericht en klaar voor de meeting. Ook onze eigen tenten hadden we nu al op hun plaatsen staan.
We hadden dus echt al veel gedaan toen we met z’n vijven in het camping restaurant gingen eten, lekker buiten op het terras genieten van het mooie weer.
Niet veel later was Pascal d’r ook en waren we dus compleet. Nog gezellig een biertje gedronken, de dag doorgenomen en besproken wat er nog allemaal gedaan moet worden.

Donderdag 1 september
Na het ontbijt met z’n vieren aan de slag, schietbaan opbouwen, terrein afzetten, vlaggen ‘planten’, inschrijftent opzetten, stoepje leggen enz……….
Stoepje leggen? Ja echt….
De stoep naar de toiletten lag er zo slecht bij dat Remo deze als een volleerd stratenmaker weer netjes heeft gelegd  zodat niemand zou struikelen over de schots en scheef liggende tegels.
De dag vliegt voorbij maar het is wel super leuk werk om te doen. De traditionele goulash smaakt dan ook weer super na een dag hard werken.
Ook de donderdag hebben we afgesloten met een wel verdiend biertje.

Vrijdag 2 september.
Vrijdags is de eerste echte meeting dag, ’s morgens nog links en rechts wat kleine dingetjes gedaan en we waren klaar om de bezoekers te ontvangen. Het terrein lag er weer super gezellig bij.
De bezoekers druppelden later dan normaal binnen, bleek weer eens een chaos op de Duitse en Nederlandse wegen te zijn met heel veel files en lang oponthoud.
Ook werd het springkussen, dat we voor de eerste gehuurd hadden voor de kleine en grote Pumadrivers,  al vroeg gebracht. Van het springkussen werd heel veel gebruik gemaakt, zeker een goede aanvulling op ons programma.
Uiteindelijk waren er 23 Pumas op vrijdag avond, opvallend weinig zeker als we dit met vorig jaar vergelijken. De vrijdagavond verliep dan ook veel rustiger dan andere jaren, maar was er niet minder gezellig door. Uiteindelijk was het toch weer 4.30 uur toen Remco (letterlijk) het licht uit deed.

Martin.

Zaterdag 2 september

Na een rustigere vrijdagavond dan anders was iedereen weer bijtijds uit de veren.
Verse koffie liep, en de gesmeerde broodjes volgde snel, daar knapt een mens van op.
Doordat er vrijdags mensen aankwamen toen het donker was, hebben die toen alleen een nummer gekregen, en kwamen gespreid over de dag inschrijven.
Samen met de nieuwe bezoekers, kwam de teller op 49 Pumas te staan, zeker niet slecht.
Voor de kleine bezoekers hadden we dit jaar een springkussen geregeld, zou alleen voor de zaterdag zijn, maar werd vrijdag gebracht en zondag gehaald.
Zowel klein als groot heeft hier veelvuldig gebruik van gemaakt. Ook hadden we groot twister spel laten meebrengen, alleen gaf dit wat verwarring hoe te spelen.
Wiel had de schietbanen weer klaar gezet met een nieuw Moving target.
Hierin draaide 2 schietschijven rond welke je moest raken, weer eens wat anders.
Traditie getrouw begon even na 16 uur de tombola, waarvoor weer voldoende prijzen bij elkaar gesprokkeld waren, ook hier gingen vele met volle handen naar hun tent.
Onder de tombola werd de BBQ voorbereid, en kon kort daarna de eerste in de rij gaan staan en beginnen met eten.
‘S avonds iedereen verspreid over het veld even met iedereen bijpraten, gezellige sfeer!
Om 12.00 uur verzamelde iedereen rond de grote tent, en werd Martin toegezongen voor zijn verjaardag.
Na het drinken van een biertje gingen de meeste bijtijds richting hun tentje, en hebben de voorzitter en ondergetekende het licht uitgedaan rond half vier,  vier uur. Nadat we de ‘letste’ gedronken hadden, uiteraard.

Remco.

Zondag 4 september:
Na het zaterdag niet te laat gemaakt te hebben, was ik zondag als eerste wakker.. Natuurlijk in de ochtend het welbekende “Gutenmorgen Sonnenschein” over het terrein laten galmen..
Toen iedereen langzaam wakker werd en de tentjes begon op te ruimen begonnen wij als bestuur met de voorbereiding van de prijsuitreiking.. Alle stemmen waren gelukkig, zoals ieder jaar, automatisch geteld, dus was het een kwestie van strategie bespreken voor de uitreiking.
Nadat dit besproken was, begonnen we met de opstelling van de tv en maakten we alles klaar voor de uitreiking..
Dit was, ook zoals ieder jaar, weer een succes en de mooie bekers werden onder luid geklap opgehaald.
Nadat de overall winner bekend werd gemaakt, heeft onze voorzitter de meeting afgekondigd, en de datum voor volgend jaar bekend gemaakt..
Iedereen stond op het punt te vertrekken, toen het in ene mega begon te regenen.. met een onweersklap erbij waar je u tegen zeg, de bliksem bleek op enkele honderden meters van de camping ingeslagen te zijn.
Het water stond een paar centimeter onder de partytenten, dus alles was weer kletsnat.. Gelukkig ging het na een half uur iets minder regenen, dus uiteindelijk konden de mensen dan richting huis gaan..

Na nog wat opgeruimd te hebben, zijn wij (Daniëlle, de kinderen en ik) ook naar huis gegaan, terugkijkend op weer een geslaagd EFPM..

Pascal.

Gelukkig kwam de zon weer heel snel te voorschijn en droogde het veld door de wind ook weer snel op. Daardoor hebben we onze meeting spullen gelukkig toch droog kunnen opruimen. De spullen die we alleen op de EFPM gebruiken hebben ook dit jaar weer op de camping kunnen opslaan. De rest van de spullen hebben we naar Wijnandsrade gebracht en maandag opgeruimd en waar nodig verder laten drogen.
Wij hebben de meeting weer traditioneel afgesloten door gezamenlijk in het restaurant van camping ‘de Bron’ te ten met de mensen die mee opgeruimd hebben.
Na een laatste biertje was het toch echt weer voorbij en hebben we afscheid genomen van Rob Hendriks en zijn familie.

Tot volgend jaar weer op camping ‘de Bron’, onze 13de European Ford Puma Meeting.

1 t/m 3 September 2017, noteer dit alvast in je agenda.

Iedereen bedankt voor een geweldig Puma weekend, dank voor de gezelligheid en hopelijk tot volgend jaar.

Remco, Pascal en Martin
(bestuur Pumadrivers)