Vroemdag 2016, Zolder (B) 18 oktober

 

Dinsdag 18 oktober was Pumadrivers voor de 15e keer bij de Vroemdag op circuit Zolder (B) van de partij. Weer een klein jubileum in onze clubgeschiedenis. In 2002 waren we voor de eerste keer bij de Vroemdag.

De Vroemdag is ieder jaar weer een feest voor de vele honderden kinderen met een beperking uit Belgisch Limburgs. En natuurlijk ook voor de ruim 200 ‘piloten’ die met de kinderen op het mooie circuit mogen rijden.

Zoals jullie op de eerste foto kunnen zien, was onze Pumadrivers plaats al maandagavond gereserveerd. Oud clublid, Frederiek de Clercq, was maandag vanuit Lochristi naar Zolder gekomen en had ‘onze vaste plaats’ in de (kleine) chicane voor ons gereserveerd.
Een ruime plaats dat zeker, maar door de grote opkomst toch net iets te klein. Met een beetje passen en meten pasten de Pumas uiteindelijk toch nog op en voor ons plekje.
Maandagavond had ik alle spullen al in mijn Puma geladen, partytent, tafeltje voor ons secretariaat, beachvlaggen, clubspandoek, koelbox, stoeltjes…. Kofferbak lag weer meer dan vol.

Dinsdagmorgen om 7.30 uur vertrokken, meteen de file ingereden waardoor we pas na 8.30 uur in de paddock van circuit Zolder aankwamen. Team Lochristi, o.a. bestaande uit een aantal oud clubleden, was er al.
De Pumas waren noch onderweg vanuit verschillende hoeken van Nederland, België en Duitsland. Uiteindelijk waren we met 11 Pumas waarvan er 9 mee gereden hebben. Voor vier clubleden was het de allereerste keer op een circuit!

Nadat iedereen zijn of haar startnummer gekregen had was het tijd om te gaan rijden. Maar eerst nog een bakje koffie, met dank aan de familie Tramontina.
Super om zoveel Pumas weer eens bij elkaar op het circuit te zien.
Alle piloten hebben genoten van de eerste ‘stint’, net als de kinderen die mee mochten rijden.
Na de lunchpauze mocht Tom helaas niet meer met zijn circuit Puma mee rijden. Zijn uitlaat produceerde “iets” te veel decibellen,  106Db i.p.v. de maximale 95Db. Voor de overige Pumadrivers was ook de tweede ‘stint’ lekker om te doen. Schitterend om te zien hoe de kinderen reageren, de een helemaal hyper en de andere in zich zelf gekeerd maar genietend van deze fantastische dag.

Het bleef gelukkig de hele dag droog, op een enkel spatje na dan. Nadat we alles weer in de Puma geladen hadden begon het een beetje te regenen, tijd om afscheid te nemen na een super mooie dag.

Zeker en vast tot volgend jaar, tot Vroemdag 2017.

Pumamartin

Een paar mooie filmpjes van de Vroemdag 2016

Pumadrivers deel 1

Pumadrivers deel 2

Heerlijk rondje Zolder

Pumamartin door de chicane