EFPM geschiedenis

efpm048

European Ford Puma Meeting.

Het idee om een Europese Puma meeting te organiseren spookte al langer door de hoofden van onze toenmalige bestuursleden.
In 2005 werden de stoute schoenen aangetrokken…….

zaterdag 10 september 2005

epm019

De allereerste EFPM werd georganiseerd. Die datum was gekozen omdat zondag 11 september de grote Ford meeting EFE in Landgraaf op de agenda stond. De ideale combinatie voor een schitterend Ford weekend voor de Pumadrivers uit heel Europa. Als locatie viel de keuze op camping ‘de Bron’ in Valkenburg a/d Geul, op ongeveer 15 minuten van Landgraaf. Camping ‘de Bron’ is nog steeds ‘the place to be’. Tijdens deze eerste EFPM waren er 37 Puma’s uit Nederland, België en Duitsland. Een (kleine) tombola, show en shine stonden op het programma.Er waren zelfs drie standhouders aanwezig.
Het bezoek van echte 4×4 rally Puma met 540 pk, die ook nog een demo over de camping gaf, was het absolute hoogtepunt van de aller eerste EFPM.

Vrijdag 8 en zaterdag 9 september 2006

efpm0204

De tweede editie van de EFPM, weer in combinatie met het EFE in Landgraaf. Net als de eerste editie kon men op vrijdag al naar de camping komen, zaterdag de meeting en zondag ‘in colonne’ naar ‘Landgraaf’. Met 56 Puma’s uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland was het al een beetje meer een Europese meeting. Het terrein was dan ook lekker gevuld. Tombola en show & shine ontbraken natuurlijk niet. Dit jaar werd er voor het eerst windbuks geschoten en de grote BBQ georganiseerd. Wat duidelijk in de smaak viel. Het weer was ook nu weer perfect.

Vrijdag 7 en zaterdag 8 september 2007

efpm2007012

Het derde EFPM… Het opbouwen van het meeting terrein begon dit jaar op donderdag, de voorgaande jaren kon dat nog makkelijk op vrijdag. Bij de eerste meeting zelfs nog op vrijdagmiddag. Vrijdag is, vanaf dit jaar, de dag waarop al veel Puma’s naar de meeting komen. Dit jaar waren er 64 Puma’s, uit zes landen. Nu was er zelfs een Puma uit ‘The U.K.’ bij. Tombola, show& shine, 5 handelaren stands, schietwedstrijd en andere spelletjes waren, naast de Puma’s natuurlijk , de garantie dat zich niemand hoefde te vervelen. Uiteraard ontbrak de gezamenlijke BBQ ook dit jaar niet. Dit is uitgegroeid tot een jaarlijks onderdeel van de EFPM.

Zaterdag 12 en zondag 13 september 2008

efpm013

De meeting van 2008, is de geschiedenis ingegaan als de ‘modder meeting’ of zoals de Duitsers zeggen ‘schlammschlacht’….. Dit jaar zijn we uitgeweken naar een ander gedeelte van de camping omdat ‘ons’ terrein te klein werd en te veel camping gasten hun vaste plaats hadden. Voor het eerst hebben we een heus programma boekje, in vier talen, en een computerprogramma voor de inschrijving. Het nieuwe meeting terrein is perfect maar er moet wel een inrit gemaakt worden, zodat ook de verlaagde Puma’s er zonder problemen op kunnen. Donderdag wordt de inrit gemaakt, de schietbaan en partytenten, nu vier stuks en een bij de inschrijving, opgebouwd. Dit bij een temperatuur van 27 graden. Vrijdagmorgen is het mistig en hebben we een beetje ‘vallende mist’….. regen dus….. heel veel regen. Regen tot zaterdagmiddag 17.00 uur, juist op het moment van de tombola verloting en de prijs uitreiking. Ondanks het slechte weer waren er vrijdag al 36 Puma’s (eerste meeting 37 Puma’s totaal) uiteindelijk zouden er 83 Puma’s aanwezig zijn. Zondags zijn we met maar liefst 60 Puma’s, een lang lint Puma’s, naar Landgraaf gegaan.

Vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september 2009

efpm041

5de EFPM, ons eerste lustrum. Speciaal voor het jubileum kregen alle bezoekers een prachtige dvd met beelden van de vier voorgaande meetings en een schitterende Pumadrivers pen, uiteraard in onze club kleur, rood. Door de aanhoudende geruchten dat het EFE uit Landgraaf zou verdwijnen hebben we 2009 ervoor gekozen om van de EFPM een echte weekend meeting te maken. Vrijdag is alleen ‘aankomst dag’, zaterdag DE meeting dag met alle activiteiten, BBQ en tombola verloting en zondag afsluiting met om 12.00 uur de prijsuitreiking. Vanaf dit jaar wordt de ‘inrit’ op woensdagmiddag gebouwd, donderdags het meeting terrein ingericht zodat vrijdag ‘alleen nog’ de puntjes op die I gezet kunnen worden. Dit jaar vormden 6 partytenten het ‘hart’ van de meeting, verder hadden we nog een tent voor de inschrijving. Vanaf dit jaar zijn er geen standhouders meer op de meeting. Nieuw was dit jaar de FRP Lane. Waar we trots ‘onze’ drie Ford Racing Puma’s presenteerden. Als special guest voor de jubileum meeting was het ons gelukt het HART rally team met hun brute rally Puma te strikken. Ondanks het goede weer en het jubileum bleef de teller op 69 Puma’s steken. De zondag bij de meeting te trekken bleek een gouden zet. We zijn nu een zelfstandige meeting die ondertussen de ‘kult status’ binnen het Puma wereldje bereikt heeft.

Vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september 2010

efpm110

De zesde editie… De 2010 meeting is een echte Europese Puma geworden. 73 Puma’s uit TIEN Europese landen. Bezoekers uit Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Zwitserland hebben we de laatste jaren altijd mogen begroeten. Dit jaar kwamen daar Pumadrivers uit Oostenrijk, Hongarije, Italië, Tsjechië en Slowakije bij. De laatste had maar liefst 1500 km gereden om erbij te kunnen zijn. Nog een record dat gebroken werd, de FRP Lane was gevuld met vier Racing Puma’s uit drie landen, Nederland, België en Duitsland. De prijsuitreiking was dit jaar om 14.00 uur. Daardoor is de zondag nu ook een volwaardige meeting dag, wat door iedereen op prijs gesteld word. Ook dit jaar weer veel mooie tombola prijzen, show & shine bekers, gezelligheid, activiteiten en lekkere BBQ. De inschrijving werd dit jaar uitgebreid met een webcam, van alle aanwezige Puma’s werd bij aankomst een foto gemaakt. Het absolute hoogte punt van de 2010 meeting was zonder twijfel de hoogwerker, gesponsord door ACW-Softline. Waarmee je 35 meter de lucht in kon. Wat een schitterend uitzicht over het Limburgse heuvellandschap gaf en een waanzinnig mooi overzicht over onze Puma’s.

Vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september 2011

47

Tijdens de 7de EFPM hadden we super weer, met uitzondering van een fikse bui op zondagmorgen. Zelfs de avond- en nacht temperaturen waren perfect. 70 Puma’s uit Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk en Italië. Een nieuw record dit jaar, 5 FRP’s, zelfs 1 uit Frankrijk, dit hebben we nog niet eerder gehad. De inschrijving was weer uitgebreider, met alle gegevens zichtbaar op een groot tv scherm. Weer veel mooie Puma’s en veel gezelligheid. De sfeer is toch bepalend voor het succes van de EFPM. Bij de traditionele schietwedstrijd hadden we dit jaar drie nieuwe items, oa het bewegend hert, moeilijker maar wel leuker. Naast het schieten kon men darten, het pitboxspel en (zonder competitie) tafeltennissen. Bij de show & shine 3 extra bekers doordat we een categorie tussen ‘standaard’ en ‘tuned’ hadden toegevoegd. Tijdens de prijsuitreiking kregen alle bekerwinnaars een oorkonde met foto. Dit viel duidelijk in de smaak. De tombola en bbq waren zaterdagmiddag ook weer een groot succes. Alle bezoekers kregen een zwarte model Puma als welkoms cadeautje, gesponsord door Ford Duitsland.

Vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september 2012

77

De achtste editie had het beste weer van alle EFPM’s tot nu toe. Zomer puur. De teller bleef dit jaar bij 56 Puma’s steken. Puma’s uit Duitsland, Frankrijk, België en Nederland. Dit toch wel bescheiden aantal Puma’s deed absoluut geen afbreuk aan de gezellige sfeer tijdens het hele weekend. Dit jaar weer een primeur, stemmen via de mobiele telefoon. We leven immers in 2012. Van alle activiteiten werd veel gebruik gemaakt, de show en shine was uitgebreid met een extra categorie. De tombola is en blijft een belangrijk onderdeel van de meeting. De gezellig sfeer, het super mooie weer, de vele ‘benzine’ gesprekken en de mooie Puma’s zorgden weer voor een geslaagde afsluiting van het meeting seizoen. We kijken terug op een ‘perfecte meeting’. Volgend jaar hopelijk weer met meer bezoekers.

Vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september 2013

84

Tijdens de voorbereidingen voor de negende EFPM hadden we super weer. De aanmeldingen vooraf wezen erop dat we ongeveer een zelfde aantal Puma’s als vorig jaar konden verwachten. Daarom hebben we de partytenten weer  op het grote terrein gezet, stonden we 2010 ook. Daardoor staat alles compacter bij elkaar. Dit bleek een goed keuze te zijn. Met 53 Puma’s uit Nederland, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk toch weer een behoorlijk aantal Puma’s, zeker nu het aantal Puma’s langzaam maar zeker echt minder wordt. Dit jaar hebben voor de eerste keer een, korte, tourrit gereden. Een groot aantal Puma’s hebben eventjes de pootjes gestrekt rond Valkenburg.
De bbq had dit jaar ook een andere opzet, andere leverancier, een goede verbetering. De M & R schietwedstrijd en de Tuninghaus Grand Prix waren weer zeer geslaagde activiteiten net als de onmisbare Pumadrivers tombola.
Helaas was het weer tijdens de meeting dagen niet zo super als tijdens het opbouwen. Maar de temperatuur was prima, ondanks de kleine buitjes tussen door. In de nacht van zaterdag op zondag kregen we een flinke hoosbui over ons heen, met zoveel regen dat een aantal partytenten van onze Duitse vrienden bezweken onder het gewicht van het water. Door steeds het regenwater van onze partytenten af te duwen werd bij onze tenten erger voorkomen. Zondagmorgen kwam het zonnetje weer tevoorschijn en was de Puma wereld weer helemaal oké.
We kunnen weer terug kijken op een zeer geslaagde meeting en vooruit kijken naar de 10de European Ford Puma Meeting volgend jaar.

Vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 september 2014

106

De 10de editie, wie had dat gedacht.
Vrijdags waren al 44 Puma’s aanwezig, een nieuw record!
Dit jaar alleen Puma’s uit Duitsland en Nederland. Zaterdag kwamen daar nog 11 Puma’s, ook een uit België.
Totaal dus 55 Puma’s  die weer allemaal op het centrale meeting terrein bij elkaar stonden. De opzet van de meeting was dus het zelfde als het afgelopen jaar, net zoals de grote bbq, de M & R Autoparts schietwedstrijd, de Tuninghaus Grand-prix en de weer zeer geslaagde tombola. Waarom veranderen wat goed is , toch!
We kijken terug op een zeer geslaagde jubileum meeting. Als jubileum verrassing werden zaterdag avond maar liefst zestig Pumadrivers rode geluksballonnen opgelaten. Een fantastisch gezicht, een jubileum waardig.
Gelukkig speelde het weer het hele weekend goed mee.

Heel bijzonder waren de cadeaus die wij als bestuur, ter gelegenheid van ons jubileum, mochten ontvangen van FlORiDa Fraktion, familie Wicht en het Puma Team Europa.
Ook de vele positieve reacties na afloop in de diverse fora en m.n. op Facebook, zijn een bevestiging dat onze EFPM zeer gewaardeerd wordt. Een extra stimulans om lekker verder te gaan.
Tot volgend jaar, op naar het volgende jubileum.

 Vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 september 2015

efpm 2015

De eerste editie na het 10 jarige jubileum.
Vanaf woensdag begon weer het opbouwen van het meeting terrein, alles verliep weer probleemloos.
In totaal mochten we 51 Puma’s begroeten, weer een mooi aantal. Blijft toch prachtig om zo’n groot aantal Puma’s bij elkaar te zien.
Het weer werkte dit jaar niet echt mee, maar de gezelligheid heeft er zeker niet onder geleden.
Helaas wel een van de activiteiten niet kunnen laten doorgaan door de modder.
Houden we dus te goed voor volgend jaar.
We kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde en perfect georganiseerde meeting. Tot volgend jaar.

vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september 2016

De 12 EFPM alweer. Puma traditie, Puma cult.
Het opbouwen begon ook dit jaar weer op woensdag. Op woensdag kwamen ook al de eerste bezoekers, hebben meteen een handje kunnen helpen.
Donderdag alle werkzaamheden verder gedaan zodat we vrijdags alleen nog de puntjes op de i moesten zetten en onze bezoekers in alle rust konden begroeten.
Opvallend was dat er dit jaar op vrijdag ‘pas’ 23 Pumas op de meeting waren, daar kwamen op zaterdag maar liefst 26 Pumas bij. In totaal toch 49 Puma’s uit Duitsland en Nederland.
Dit jaar weer een primeur, voor de kleine Pumadrivers (en de grote) hadden we een springkussen en een reuze twisterspel gehuurd. We hadden ook een nieuw ‘moving target’ voor de schietwedstrijd.
Het weer was perfect, het campingzwembad was zelfs nog open! Helaas kon het toch niet helemaal droog blijven, zondagnacht een regenbui en een gigantische bui (met één enorme klap onweer) rond 12 uur zondagmiddag. Het zonnetjes was gelukkig snel weer terug zodat we alle meeting spullen (vrijwel) droog hebben kunnen opruimen.
Het was weer een super gezellig meeting, tot volgend jaar.

Vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september 2017  

De 13de EFPM was zeker geen ‘ongeluksgetal’, in tegendeel. 
De week voorafgaande aan de meeting hadden we nog echt zomer, helaas kwam daar op woensdag (onze eerste opbouw dag) een einde aan ook de donderdag bleef het niet droog.
Daardoor was ons meeting terrein door en door nat en moesten we een moeilijke beslissing nemen die achteraf wel de enig juiste bleek te zijn. Op onze meeting wei alleen tenten en de Puma’s langs de verharde weg die rond dit gedeelte van de camping loopt. Daardoor bleef ons een moddermeeting zoals in 2008 bespaart.
Dit jaar hadden we ook weer een toertocht in het programma opgenomen. Naast de tombola, schietwedstrijd het springkussen, de jurering van alle mooie Puma’s en de Benzine gesprekken, zorgde ook de Sumoworstelpakken voor heel veel plezier. Samen met ACW-Softline had ons bestuur deze pakken gehuurd.
Dit jaar, het 20 Jaar Ford Puma Jubileum jaar, had Daniël Dick een aantal ‘bekers’ (houten Puma Logo’s) gemaakt voor bijzondere categorieën. Bijzonder was ook, dat na vier jaar van dalende aantal Puma’s, we dit jaar maar liefst 7 Puma’s meer hadden dan vorig jaar. Met 56 Puma’s (nummer 56 kwam nog op zondagmiddag) hadden we er evenveel  als in 2012. Dit jaar waren er Puma’s uit Nederland, Duitsland en Hongarije.
We kunnen weer terug kijken op een zeer geslaagde meeting, tot volgend jaar.

Vrijdag 31 augustus t/m zondag 2 september 2018

De 14de EFPM hebben we kunnen vieren bij heerlijk meeting weer. Alleen woensdag, de eerste opbouw dag, viel een kort buitje. Door het goede weer konden we het meeting terrein dit jaar gelukkig weer de vertrouwde indeling geven. Alle Puma’s bij elkaar op het middenterrein. Opvallend was het aantal van 7 Puma’s dat op donderdag al aanwezig was. Helaas was dit aantal geen voorbode van een groot aantal Puma’s op de hele EFPM. De teller bleef op een toch wel teleurstellend aantal van 43 Puma’s steken. Het is, op de eerste meeting in 2005 na, laagste aantal Puma’s ooit.
Daar en tegen was het weer zeer positief dat veel oud Puma rijders toch de weg weten te vinden naar onze EFPM. Daardoor veel andere Fordjes en ‘vreemde’ merken ‘op de meeting’.
Met uitzondering van de zaterdag natuurlijk, dat is toch DE Puma dag, dan is het nog steeds Pumas Only!!  
De gezelligheid leed er in ieder geval niet onder, in tegendeel. 
Een toertocht, de tombola, schietwedstrijd, het springkussen, de voetbaltafel, de jurering van alle mooie Puma’s en de Benzine gesprekken zorgden er ook dit jaar weer voor dat iedereen zich goed amuseerde .  De Sumoworstelpakken werden deze keer veel minder gebruikt, de airhockeytafel werd weer wel veel gebruikt. Dit jaar Puma’s uit Nederland, Duitsland en een in Duitsland wonende Italiaan.
We kunnen weer terug kijken op een zeer geslaagde meeting. Tot volgend jaar. 

15de EFPM Vrijdag 30/8 t/m zondag 1/9 2019

Wij kijken terug op een heerlijk weekend. Een super geslaagde 15de EFPM.
Fantastisch weer, veel gezelligheid, 42 Puma’s en zeker 15 andere auto’s ‘op’ de meeting.
Dit jaar was weer een echte European Ford Puma Meeting met Puma’s uit NL, D, UK, CZ en CH.
Een Jubileum EFPM waardig.
Voor de donderdag hebben we ondertussen ook een vaste groep enthousiastelingen die er gezellig een extra meeting dag aanplakken, dit jaar 6 Puma’s op de donderdag.
Dit jaar hadden we de inschrijftent letterlijk op de meeting opgebouwd, er is ruimte genoeg. Dit was een heel goede zet, het terrein is voller en het is een stuk gezelliger onder en rond de inschrijftent.
Na de, weer grootse tombola, hebben wij één bezoekster extra in het zonnetje gezet.
Silke (Silli) Decker is er vanaf meeting één bij. Ze heeft geen EFPM gemist. 
Diezelfde Silli had een schitterende gedicht special voor ons jubileum geschreven en dit ook fantastisch voorgedragen.
Verder kregen we van onze Duitse Puma vrienden twee schitterende cadeaus. Dit is natuurlijk prachtig en sterkt ons om lekker door te blijven gaan met de grootste jaarlijkse Ford Puma meeting ‘in the world’.
We hebben in het verleden al twee keer een huwelijksaanzoek op onze EFPM mee mogen maken, maar dit jaar was de eerste keer dat we een heus huwelijk mochten mee maken, met pastoor en alles er op en aan. 
De foto’s zeggen zoals altijd meer dan duizend woorden…
Tot volgend jaar, op naar de 20ste European Ford Puma Meeting.

vrijdag 4 september t/m zondag 6 september 2020


Het was, door alle corona beperkingen, lang onzeker of de 16de EFPM dit jaar überhaupt door zou kunnen gaan.
Gelukkig was dit met inachtneming van de geldende maatregeling gewoon mogelijk. Maar ‘gewoon’ was dit jaar niet veel.
De camping heeft sinds januari een nieuwe eigenaar en we konden ook niet meer op onze vertrouwde plaats  achter op de camping staan. Onze nieuwe locatie is nu vlak bij de ingang van de camping. Uiteindelijk vielen alle veranderingen voor honderdprocent  mee.
Op woensdag zijn we weer met het opbouwen begonnen. Door de nieuwe locatie was het even puzzelen hoe we het meeting terrein het beste konden indelen. Maar ook dat is zeker weer goed geslaagd. We mochten de recreatie zaal gebruiken waardoor we de grote tent niet op hoefden te zetten.
De recreatiezaal, met grote tent ervoor, bleek ook een perfecte locatie voor het uitgebreide ontbijt welk wij voor de eerste keer aan alle bezoekers mochten aanbieden. 
‘Gewoon’ was gelukkig wel de gezelligheid en het familiare dat zo typisch is voor onze Puma meeting.
Met 36 Puma’s (uit NL, D en CH) en weer meer oud Pumarijders, kunnen wij weer terug kijken op een zeer geslaagd weekend.
Door alle corona prikkelen zal de een of andere Puma rijder weggebleven zijn, daarom zijn we zeker tevreden met het aantal bezoeker. 
En we zien ieder jaar meer oud Puma rijders, dus zonder Puma, naar onze EFPM komen. Een teken dat de gezelligheid het belangrijkste is.

 vrijdag 3 september t/m zondag 5 september 2021

De 17de EFPM.  Voor het tweede jaar op onze nieuwe plek, ook het tweede jaar met corona maatregelen, waardoor een aantal Duitse Pumarijders op het laats toch niet gekomen of alleen zaterdag ipv het hele weekend.
Daardoor waren er maar 29 Puma’s uit NL, D en CH op de meeting.
Ten opzichte van vorig jaar hadden we een paar aanpassingen aan de indeling van ons nieuwe meeting terrein gedaan. De inschrijftent hadden we bij de ingang aan de rechterkant gezet, schietbanen er tegenover. Onze eigen tenten naast de inschrijftent en de Pumadrivers partytenten op het meeting terrein. Verder hadden, voor de eerste keer in de EFPM geschiedenis, een parkeerstrook voor alle niet Puma’s op het meeting terrein uitgezet. Er komen ieder jaar meer oud-Puma rijders, zonder Puma, naar de EFPM en horen er dan ook echt bij.
Door deze indeling was het terrein goed en gezellig gevuld. 
Gelukkig konden we ook weer gebruikmaken van de zaal, ideaal voor het ontbijt (en bij slecht weer kan iedereen ’s avonds droog en warm zitten) in de zaal hebben we ook nog een racespel gespeeld.
Door alle coronamaatregelen hebben we het programma aangepast en de prijsuitreiking zaterdag aansluitend aan de tombola gezet, ipv op zondagmorgen. Daardoor was iedereen, mn onze buitenlandse gasten, vrij om zondag al vroeg te vertrekken. 
We zijn woensdag weer met opbouwen begonnen, donderdag waren dit jaar al 7 Puma’s op de meeting
Belangrijkste is dat het weer een super geslaagde, gezellig EFPM was, bij heerlijk nazomer weer. Tot volgend jaar.   

2 t/m 4 september 2022

De 18de EFPM konden we gelukkig weer zonder beperkende corona maatregelen organiseren.
Bij heerlijk zomerweer, 32 Puma’s uit Duitsland, Zwitserland, Hongarije en Nederland hebben we genoten van weer een mooie EFPM.
Naast de 32 Puma’s waren ook nog 15 ‘niet Puma’s’. Net als vorig jaar stonden deze ‘op’ de meeting in een eigen vak.
Voor deze ‘Non Puma’s’ hadden we dit jaar voor de eerste keer in de EFPM geschiedenis een  Beker.
De indeling van het meeting terrein hadden we het zelfde gehouden als vorig jaar. 
Daardoor hebben we een mooi, gezellig gevuld meeting terrein. 
Op de foto’s is goed te zien dat de Puma’s en (Party)tenten mooi links en rechts van de straat verdeeld staan, dit ziet er super gezellig uit.
Dit jaar hebben we de programma aanpassingen van vorig jaar grotendeels aangehouden, We hebben alleen de tombola en, aansluitend, de prijsuitreiking naar de avond verplaatst zodat iedereen op z’n gemak kan eten. En we hebben een middagpauze bij de spellen ingepland.
De zaal hebben we ook weer kunnen gebruiken, dit jaar lag er een nieuwe vloer in en had buitenkant een lik verf gekregen. Ziet er meteen veel beter uit. De camping word ieder jaar mooier en dat is ook aan ons terrein te zien.
De zaal hebben we weer voor het ontbijt gebruikt en de tombola prijzen stonden nu ook in de zaal. 
Het is ieder jaar weer een super Puma weekend, voor ons als bestuur een halve week. Heerlijk, tot volgend jaar. 

 


In de meeting reports vind je van alle edities een leuk verslag met schitterende foto’s en filmpjes.