Limburgtour, Wijnandsrade 30 april

Omdat er voor vrijdag veel regen voorspeld was hebben we donderdagavond de grote tent al opgezet, vrijdag de boel ingericht en de nieuwe rode club partytent als ‘keuken’ erbij gezet.
Zag er weer heel gezellig uit.
Alle voorbereidingen waren gedaan dus we waren klaar voor de Limburgtour 2016.

Zaterdagmorgen druppelden de Pumadrivers leden vanaf elf uur binnen, daar stond traditiegetrouw weer een heerlijke lunch klaar. Gepland was om om half één met de tour te starten, maar voordat iedereen geluncht had, en bijgepraat was, was het toch weer ruim een kwartier later voor we vertrokken.

Met 18 Pumas en een Focus (helemaal achter aan haha) hebben we het eerste gedeelte van de tour gereden.
Het ging vanuit Wijnandsrade door het mooie Valkenburg, de Cauberg op, het heuvelland in.
Na een aantal mooie hellingen met prachtige vergezichten (ondanks de bewolking!) zijn we via een klein stukje België aangekomen bij onze tussenstop aan de voet van de St. Pietersberg in Maastricht.
In dat ‘kleine stukje België’ leek het soms op alsof de Pumas terug waren op de ‘folterbaan’ van het Ford testcentrum in Lommel.

De Pumas hebben we  geparkeerd voor de ENCI cement fabriek.
Zag er super uit, zoals je op de vele foto’s kunt zien.
Vervolgens zijn we de berg opgelopen naar ‘Buitengoed Slavante’, schitterend gelegen langs de Maas halverwege de Sint Pietersberg. Daar hebben we een biertje, fris of een bakje koffie gedronken waarna we onze beklimming hebben vervolgd naar de top van de St. Pietersberg.
Met de Kerstmeting waren we in de mergelgrotten in de berg, nu dus bovenop de berg.
Daar is sinds vorig jaar een uitkijkplatform geopend dat 30 meter ver de groeve in rijkt, met een hoogte van 60 meter. Vandaar heb je een prachtig uitzicht over de mergelgroeve, waar ook de ‘openingen’ van het gangenstelsel te zien waar we tijdens de Kerstmeeting in waren. Op en rond het plateau zijn uiteraard ook weer heel  veel mooie foto’s gemaakt.

Tijd om de tour te vervolgen, ondertussen was de ontbrekende Puma aangesloten en hebben we deel twee van de Limburgtour dus met 19 ! Pumas (en die Focus weer helemaal achter aan) uitgereden.
Het tweede gedeelte was het mooiste gedeelte van de tour, met een aantal haarspeldbochten en steile afdalingen. Citaat; ’14%… handen van het stuur……….
Het eerste stuk ging door de Belgische Voerstreek, waar in het ene dorp  Vlaams en in het volgende dorp weer Frans gesproken wordt. Heel bijzonder.
Terug op Nederlands grondgebied ging het via Slenaken, de Gulpenerberg en Wijlre terug naar Wijnandsrade.
De Focus, die dus ‘helemaal achteraan reed’ zorgde in Partij nog voor een kleine verkeerschaos. “ik moet tanken”….. geen probleem 19 Pumas langs de kant, Focus tanken, straat half geblokkeerd…. Toch maar een stukje verder gereden en daar op een parkeerplaats in Wittem gewacht tot we weer compleet waren.

Na een super mooie tour door het Limburgse heuvelland, blijft toch het mooiste stukje buitenland in Nederland hè, terug in Wijnandsrade waar onze clubkoks de BBQ al hadden opgestookt. Zo konden we meteen ‘aanvallen’ en met een lekker biertje genieten van hun BBQ kunsten.
Het was nog HEEEEL lang, HEEEEEL gezellig.
ÉÉN van de hoogte punten was zeker het figureren van een groot aantal Pumadrivers leden voor de
“Classic Art Sunday” foto voor de Passiepooh en Goegje fanpage.
Kijk en huiver…… is de laatste foto bij het verslag…..

We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde Pumadrivers Limburgtour, met 19 Pumas en maar liefst 21 clubleden (van de 39!!!).
Zondagmorgen na het ontbijt, spek en ei voor de overnachters, kwam er uiteindelijk toch een eind aan de 12de Pumadrivers Limburgtour….

Een dank je wel aan Sonja en Wiel, dat we weer bij hun te gast mochten zijn, is hier zeer zeker op z’n plaats.

Tot volgend jaar

Pumamartin