Brabantse puzzelrit, Son 21 mei

Puzzelrit Son, zaterdag 21 mei

Peggie en Henk wilden ook wel eens ‘iets’ organiseren voor ons clubje.
Een puzzelrit, altijd heel leuk om te doen, veel werk om te organiseren dat wel natuurlijk.
Maar het bleef niet bij een puzzelrit alleen, met de Limburgtour als voorbeeld, was er ook voor de lunch en een heerlijke BBQ na de rit met afsluitend een gezellige avond gezorgd.

Vanaf 11.00 uur was iedereen welkom in Son, alles hadden ze goed geregeld.
bijna alles …. Klein detail… Peggie kreeg helaas op het laatste moment toch geen vrij en moest nog een paar uur werken, helaas.

Toen wij aankwamen was Peggie er nog heel even voordat ze naar haar werk moest.
Daarna waren we overgeleverd aan Henk.
We kunnen wel zeggen dat hij het perfect gedaan heeft.

Iedereen was netjes op tijd, uiteraard eerst de nodige ‘benzine gesprekken’ voor de lekkere lunch.
De lunch smaakte voortreffelijk en met een gevulde maag konden we langzaam maar zeker aan de rit beginnen.
We kregen een korte maar duidelijke uitleg van Henk.
Met maar een opdracht, uiterlijk om 14.00 uur bij de tussenstop zijn.
We vertrokken om de twee minuten, de eerste Puma ging richting rotonde en de volgde richting brug.
De ‘eerste Puma’ was vandaag die Focus die tijdens de Limburgtour helemaal achteraan moest rijden, toch leuk van de organisatie om hier rekening mee te houden!

Henk zei in zijn uitleg; ‘ het kan zijn dat jullie elkaar tegenkomen dit omdat niet iedereen de zelfde route rijd, dus niet denke dat je verkeerd zit. Wat natuurlijk wel kan, maar niet persé zo moet zijn’.  Zo was het dus ook, hè Jesse.
De rit voerde ons door een mooi stukje Brabant in en rond Son en Breugel. Uiteraard moesten er een aantal vragen beantwoord worden. De route ging door dorpjes, over kasseien, en zelfs door een bos!
Dit na een stukje betonplaten waarvan je dacht… moet ik hier overheen en moet ik daar naar beneden het bos in? Mag dat überhaupt?
Niet te lang nadenken, gewoon doen.
De tussenstop waar Gerrit als laatste precies om 14.00 uur aankwam, perfect getimed dus,  was bij museum Strobel. Koffie en cake stonden al klaar.
Voor de zeer enthousiaste rondleiding door dit leuke, interessante museumpje, hadden we gelukkig tijd genoeg om de belevenissen tijdens het eerste gedeelte te bespreken. En natuurlijk weer de nodige foto’s te maken, lekker in het zonnetje.

Tijd voor deel twee van de puzzelrit, nu mocht ik en mijn team als eerste vertrekken. Mijn team bestond uit maar liefst drie vrouwen, een gezellig boel dus….
We hebben zelfs nog een extra stop gemaakt om een lekker ijsje te eten op de markt in Breugel voordat we naar ons eindpunt door gereden zijn.
Ook het tweede, kortere deel was super leuk om te rijden en de antwoorden op de vragen te zoeken.
Iedereen had de weg terug naar Son goed kunnen vinden, Peggie’s rode Puma stond al op de rest te wachten.
Voor de heerlijk BBQ vond Pascal het nodig om het tuinmeubilair te verbouwen, de foto’s zeggen ook hier weer eens meer dan woorden.
Iedereen had goede honger, maar eerst de prijsuitreiking. Het was immers een puzzelrit met opdrachten. Gerrit reed alleen en dat is toch een handicap bij een puzzelrit, rijden en de route én vragen lezen werkt niet echt. De poedelprijs was dus voor hem.
Gerrit  was wel zo sportief om ‘spontaan’ het organiseren van de volgende puzzelrit aan te bieden……….
De kampioenen van de dag waren Damy en Gino , zij gingen met de eer strijken. Gefeliciteerd jongens.
Nu was het toch echt om de BBQ aan te maken, lukte niet meteen maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben allemaal lekker gegeten, en het nog een aantal uurtjes super gezellig samen gehad.

We kunnen weer terug kijken op een zeer geslaagde, gezellige Pumadrivers dag.
Peggie en Henk, namens ons allemaal, super bedankt voor deze heerlijk dag.
Zelfs het weer hadden jullie goed geregeld, jammer dat Peggie er niet de hele dag bij kon zijn. Maar was helaas niks aan te doen.
Deze dag mag volgend  jaar zeker een vervolg krijgen

Pumamartin