Vroemdag, circuit Zolder (B) 19 oktober.

Vroemdag_202010_20022

Dinsdag 19 oktober werd de 20ste editie van de Vroemdag georganiseerd voor gehandicapte kinderen en kinderen uit het bijzondere onderwijs op circuit Zolder.

Als Pumadrivers waren wij er voor de negende keer bij, daardoor is de Vroemdag de Pumadrivers activiteit met de langste traditie. Ook dit jaar waren weer een aantal Pumadrivers en vrienden aanwezig op deze geweldige dag. Het is altijd weer schitterend om te zien hoeveel plezier de kinderen hebben tijdens deze dag.
Het is ook altijd een super dag voor ons, voor de / piloten’. Maar ook voor de leden die niet rijden is iedere keer weer een super leuke dag. Gelukkig zat het weer behoorlijk mee, ondanks het verregende begin.

Aangekomen op circuit Zolder eerst onze partytenten opgezet, die hebben weer goed dienst gedaan, en een lekkere bak koffie gedronken. Nadat de piloten ingeschreven waren, en hun nummers op de auto’s geplakt hadden was het tijd voor de eerste groep om met de kinderen te gaan ‘racen’. Pumadrivers waren in de tweede groep ingedeeld dus we konden eerste nog rustig verder ‘wakker’ worden. Het werd al meteen gezellig, Wiel was jarig en samen met Geert spoorloos. stonden zo om 10 uur al in de ‘OTO Bar’ met een pintje in de handen.

In de eerste groep rijders zaten de echt snelle jongens, de Porsches, Lotussen, BMW’s enz. Zoals ieder jaar waren ook dit jaar weer veel bijzondere en mooie auto’s. Kijk maar in het fotoalbum, zitten een paar exoten tussen. Wat te denken van een TVR Sagaris of een Ford Mustang Shelby.
Om elf uur was het tijd voor de Pumadrivers om het circuit op te gaan. Paresh (met z’n frp), Bram (z’n eerste keer op een circuit, Frederiek (met z’n Escort) en Matthias (meteen lid geworden)hadden het super naar hun zin, niet alleen de kinderen kwamen met een grote glimlach van de baan. Uiteraard de nodige Aktie foto’s van onze Pumadrivers gemaakt. Om twaalf uur is motorstilte, tijd voor een broodje en een soepie. Na de pauze zorgde een buitje ervoor dat het circuit op bepaalde plaatsen behoorlijk glad was. Met een enkele slippartijtjes tot gevolg, gelukkig zaten onze piloten weer in de tweede groep en was de baan weer goed opgedroogd. Een auto belande in de grindbak en kon niet op eigen kracht vrij komen. Het duurde even voordat ie eruit getrokken was, met een heuse file in de pitstraat tot gevolg. Pumadrivers konden gelukkig over een droge baan rijden en niemand kwam dan ook in de problemen. In tegendeel, het was weer een groot feest. Voordat deze super dag weer afgelopen was kon men nog een uurtje vrij rijden zonder de kinderen, als dank je wel voor het mee doen. Helm is dan wel verplicht en en co-piloot is toegestaan. Enkele van ons hebben de kans gegrepen om een paar rondes met Paresh mee te knallen. Toch nog wat circuit rijden proeven. Ik moet eerlijk zeggen, na drie rondes was het voor mij tijd om uit te stappen LOL..

Na het vrij rijden was het tijd om op te ruimen, afscheid te nemen en naar huis te gaan. De Vroemdag was weer voorbij, afspraak 18 oktober 2011. Pumadrivers viert dan weer een jubileum. 10 keer Vroemdag deelnemer.

Pumamartin