6de European Ford Puma Meeting, Valkenburg a/d Geul 3 – 5 september

efpm056a

Donderdag 2 september:
Nadat we woensdag de inrit naar het meeting terrein al hadden opgebouwd en afgelopen zondag de grote en zware spullen al naar de camping gebracht hadden, konden we vandaag het meetingterrein klaar gaan maken.
Eerst thuis de bus weer geladen. We krijgen niet alles in een keer mee; zoveel spullen hebben we nodig om de meeting te organiseren. Van partytenten tot tombola prijzen, van bekers tot terrasverwarmers.
Normaal bouwen Wiel en ik alleen op, maar dit jaar hadden we hulp van Rogier, Geert en Pascal. We zijn begonnen met de partytenten op te zetten, wanden er in, lichtslangen enz enz. Pascal had geregeld dat we een extra 16 ampère stroomaansluiting hadden. Konden we de koeling en de terrasverwarming samen gebruiken, en Pascal kon zijn printer ook ongestoord gebruiken. Nog een extra kabel getrokken en de tweede ‘kachel’, kon ook gebruikt worden. Daarna de inschrijftent opgezet zodat Pascal z’n boeltje kon installeren. Dit jaar had ie iets extra’s bedacht, een webcam zodat er van alle Puma’s bij de entree een foto gemaakt kon worden. Tegen 17.00 uur kwamen Sonja en Mariëtte met de goulash, frituurpan aan gegooid en gezellig met z’n allen friet met goulash gegeten.
Na het eten weer aan de slag, de grote Puma vlag midden op het terrein gezet en de ‘straten’ weer d.m.v. rood/wit afzetlint uitgezet. Zag er al weer als een meeting terrein uit.
Voor vandaag was het goed geweest. Geert ging naar huis, wij hadden de eigen tentjes al opgezet om al van de meeting te gaan genieten. Nog een paar uurtjes gezellig geklets, biertje erbij perfect.

Vrijdag 3 september:
Om 8.00 uur kroop ik mijn tentje uit…… ik denk zie ik dat goed? Staat de eerste (Duitse) meeting bezoeker al voor de inschrijftent. Die was zeker bang dat ie geen plek zou krijgen. Iemand moet de eerste zijn.
Om half negen kregen we ons ontbijtje gebracht, bakje koffie erbij zodat we weer helemaal fris waren. En weer aan de slag. De spellen moesten nog worden opgebouwd, schietbaan, darten en power game. Dit jaar ook een partytent bij de spellen, ziet er gewoon gezelliger uit. Verder nog de meeting borden op de camping gezet, sponsorbord in orde gemaakt, Ford vlag opgehangen, links en rechts wat afzetlint aangebracht en het terrein was er helemaal klaar voor. De vrouwen hebben de tombola spullen netjes gepresenteerd op de tafels en banken welke we weer mochten gebruiken van Rob (camping de Bron) en de bekers voor de show & shine opgepoetst en wel uitgestald.
In de loop van de middag kwamen steeds meer Puma’s, totaal op vrijdag ongeveer 35 stuks. De avond was lang en gezellig. Florida Fraktion had een behoorlijk muziek installatie bij zich, dus een paar keer moeten vragen om de muziek stiller te zetten en op een gegeven moment de bas er uit laten halen, die dreunt immers het hardst door over de camping. Afgesproken dat om 24.00 de muziek helemaal uit ging, “mogen we nog een nummer draaien na middernacht”? nou voorruit, der letste. Happy birthday to you, ik had het ook nog niet meteen door… het was 4 september mijn verjaardag. Danke schön Florida Fraktion. Dus ook nog mijn verjaardag even gevierd en om 3.30/4.00 uur met Rogier de letste gedronken.

Zaterdag 4 september:
8.00 uur, de “catering’ had weer voor het ontbijt gezorgd, dus tijd om op te staan. Hieperdepieper…LOL… mijn Puma en mijn tent waren helemaal versierd. Nog wat confetti en een kaarsje erbij…wat wil je meer.
Nadat de mist opgetrokken was kon de meeting echt beginnen.
Wiel had een heuse hoogwerker geregeld, die gesponsord werd door ACW Softline (Paresh Andrea). De hoogwerker ging tot 35 meter, en zeker nadat de zon echt doorgebroken was, had je een machtig uitzicht over het meeting terrein en het Limburgse heuvellandschap. Het leken wel model Pumaatjes van deze hoogte. Echt schitterend, de vele mooie foto’s die van deze hoogte gemaakt zijn zeggen meer dan genoeg.
In totaal 73 Puma’s, waaronder 4 FRP’s, uit maar liefst 10 landen waren dit jaar naar camping de Bron in Valkenburg a/d Geul gekomen. Twee records hebben we dit jaar dus gebroken, 4 FRP’s hadden we nog nooit op het EFPM en uit zoveel landen waren nog nooit de Puma’s gekomen. Met Puma’s uit Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Hongarije, Tsjechië en Slowakije wat het een echt Europese meeting. De Pumadriver uit Slowakije had met 1500 km de beker voor de meest verreden kilometers naar de meeting gewonnen. Overigens nog een record, dit is de grootste afstand die ooit iemand heeft gereden om op het EFPM te zijn.
De spellen vielen ook weer in de smaak. Het schieten is ieder jaar weer een van de hoogtepunten, maar zowel het darten als de power game, welke we alle twee de eerste keer gedaan hebben, werden goed bezocht. Tuninghaus had ook dit jaar weer de waag mee gebracht waar men dus z’n Puma kon laten wegen om te kijken of de gewichtsverdeling per wiel goed was.
Daarnaast hadden ze een xbox racespel, met echte sportstoeltjes, meegebracht. Dit was echt een schot in de roos en werd dan ook de hele dag gespeeld. Prachtig waren ook de 3 bekers die te winnen waren, op zaterdag waren de voorrondes en zondags de finales.
Om 16.00 uur was het weer tijd voor onze beroemde tombola. Voor de tombola hebben wij als bestuur de leden die ons tijdens de meeting geholpen hebben met lootjes verkopen, bij de spelletjes, “de catering’, bij de inschrijving, de bbq enz in het zonnetje gezet d.m.v. een klein bedankje. Wij kunnen het niet alleen, daarom nogmaals, dank jullie wel voor je inzet.
We hadden echt weer heel veel mooie grote en kleine prijzen bij elkaar gesprokkeld. Met dank aan al onze sponsoren, zonder de opbrengst van de tombola is het (vrijwel) onmogelijk om een dergelijk meeting te organiseren. Nog een record…. Nog nooit hebben de meiden zoveel lootjes verkocht als dit jaar!
Na de tombola moest onze chef kok Geert weer aan de slag met de bbq. Vakkundig als altijd zorgde hij ervoor dat het vlees goed gaar was. De bbq is altijd even een moment van rust op de meeting, links en rechts op terrein zie je de rooksignalen van diverse bbq’s.
Het programma vervolgt dan met de neon, altijd leuk om de “lampjes’ in het donker te zien. Alleen jammer dar er dit jaar minder aan neon op, in of onder de aanwezige Puma’s zat.
Het werd weer een gezellige avond en nacht. Om twaalf uur ging weer het happy birthday over de meeting (als laatste nummer) nu voor Willard. Om 6.00 uur de letste gedronken met Kim, de media markt hebben we ook weer gezien (voor uitleg zie verslag Snelrewaard)

Zondag 5 september:
Alweer de laatste meeting dag, niet iedereen zag er meteen fris en fruitig uit. Maar dat trok, net als de ochtend mist, snel weer bij. De spelletjes kwamen wel wat langzamer op gang, maar begrijpelijk na zo’n lange nacht. Om 14.00 uur was de prijsuitreiking de officiële afsluiting van de meeting.
Er was massaal gestemd en de fraaie bekers zullen een mooie plek gevonden hebben in de prijzenkasten van de trotse winnaars. Voor de eerste keer was een Pumadrivers lid de overall winnaar van het EFPM. Yves (Devil) was dit jaar de grote winnaar, beter gezegd zijn very extreem tuned Puma.
Doordat we dit jaar de prijsuitreiking naar 14.00 uur gezet hadden i.p.v. 11.00 uur was de zondag ook nog een gezellige (volwaardige) meeting dag. Nu werd het terrein langzaam maar zeker leger. De laatste bezoekers zijn tegen 18.00 uur vertrokken. Nadat we alles opgeruimd hadden zijn we met de laatste Pumadrivers nog gaan eten in het camping restaurant en hebben zo deze super gezellig meeting afgesloten.
We kunnen als Pumadrivers met trots terug kijken op een schitterende meeting, veel Puma’s super gezellige sfeer, prachtig weer, leuke en spannende activiteiten dus een top European Ford Puma Meeting.

Uiteraard was dit niet mogelijk zonder onze sponsoren, onze hoofdsponsor ACW Softline en alle bedrijven die spullen voor de tombola gesponsord hebben. Hartelijk dank voor uw steun.
Daarnaast uiteraard ook een woord van dank aan alle helpers, zondar jullie kunnen wij een dergelijke meeting niet realiseren. Echt sjiek dat jullie ons (weer) geholpen hebben.
Afspraak 7de EFPM, 2 t/m 4 september 2011, camping De Bron.
Tot het EFPM 2011!! groetjes,
 
Pumamartin