18de European Ford Puma Meeting, Valkenburg 2 – 4 september

De 18 de EFPM was weer een super geslaagde European Ford Puma Meeting, heerlijk zomerweer, 32 Puma’s uit Duitsland, Zwitserland, Hongarije en Nederland. Met daarnaast ook nog 15 ‘niet Puma’s’.
Voor deze ‘Non Puma’s’ hadden we dit jaar voor de eerste keer in de EFPM geschiedenis een  Beker/Pokal. 

 

Woensdag:
Met de eerste boot van 6 uur naar het zuiden toe gereden voor de 18e European Ford Puma Meeting.
Rond 10:15 uur kwam ik aan op de camping, waar we eerst begonnen met een bakkie koffie.
Dat ik aankwam stonden er al een paar slaaptenten, inschrijftent, en waren ze bezig met uitzetten van de schietbanen.
Veel spullen waren al op de camping aanwezig omdat deze in de weken ervoor al met de bus gebracht waren.
Ook dit jaar konden we het activiteiten gebouw weer gebruiken, lag inmiddels een nieuwe vloer in, en was opgeruimd.
Hierdoor hadden mooi de ruimte voor het ontbijt wat wij organiseerde ’s morgens en het race spel in de hoek.
Voor onze slaaptenten hebben we 2 paviljoens neergezet om te kunnen zitten, zowel overdag als ’s avonds.
De eerste avonden was het best inschuiven in de tenten, maar de laatste avonden zie je toch meer verdeling over het terrein.
De “niet” Puma’s weer aan de aan de zijkant van het veld, zoals vorig jaar, horen er toch een beetje bij en komen er steeds meer.
Eerste dag verliep rustig, en met af & toe een (bliks) pauze hebben we veel gedaan.
Inschrijftent stond, tenten voor de schietbaan samen met de banen zelf, slaaptenten opgezet.

Donderdag:
Na het ontbijt weer verder gegaan met opbouwen, alleen was er niet zoveel meer te doen.
Even testen voor de race game, helaas had ik hier een paar rondes voor nodig om onder de knie te krijgen.
Voor de lunch kwamen de eerste bezoekers al aan, en na een praatjes begonnen die de tenten ook op te zetten.
Over de gehele middag kwamen mensen aan en hadden we al 17 auto’s op de donderdag, nog nooit zo veel.
Waarvan 9 Puma’s en 8 ‘niet’ Puma’s, maar dat mag de pret niet drukken, gaat om gezelligheid te samen.
Na een gezellig met elkaar gezeten te hebben ging iedereen een kant op voor de nacht.

Vrijdag:
Na het ontbijt  laatste dingen in orde gemaakt, langzaam druppelde er Puma’s binnen, en raakte het veld gevuld.
’s Avonds zat iedereen lekker buiten, en werden we gevraagd na 11-en wat rustiger te doen.
Hebben het getroffen met het weer, dus bleef iedereen wat langer buiten, en hebben we het gebouw weinig nodig gehad.
Na het drinken van een biertje ging iedereen langzaam weer richting zijn slaapplek, heb nog wel even het licht uit gedaan.

Remco

Zaterdag:
Nadat de vrijdagavond rustig was gebleven en ik relatief op tijd naar bed was gegaan, begon vandaag de èchte meeting dag. Er waren al veel mensen aangekomen op donderdag en vrijdag, zaterdag zijn er nog enkelen bijgekomen.
Vandaag was ook het schieten weer, wat ieder jaar weer goed bezocht wordt en dit jaar dus ook weer! Daarnaast hadden we dit jaar, net als vorig jaar, ook weer het racespel waar iedereen zijn rijkunsten kon laten zien op de Nürburgring! Met tijden tussen de 10 en 12 minuten, zal daar veel variatie in!
Dit jaar hadden we ook het tijdsschema wat veranderd. Zo hadden we voor onszelf een pauze ingebouwd, deze schiet er namelijk vaak bij in. Nu hebben we gezellig met zijn allen kunnen lunchen onder het genot van een (alcoholvrij) biertje 🙂
Na de lunch begon de tour door het Limburgse land, ook deze was erg goed bezocht! Voor zover ik me kan herinneren hebben ze deze in drie groepen gereden, wat voldoende zegt over de hoeveelheid auto’s.
Na de tour, het schieten en het racen gingen we dit jaar eerst aan de slag met de BBQ. We hadden besloten de tombola en opvolgende prijsuitreiking na het eten te doen om zo ook wat ademruimte voor onszelf te creëren. Dat is erg goed bevallen, dus de kans is groot dat we het volgend jaar weer zo doen 🙂
In de tombola hadden we weer mooie en vooral veel prijzen. Bij deze dan ook vanuit mij een dankjewel naar alle sponsoren en bezoekers die lootjes gekocht hebben! Het waren er zoveel dat het donker begon te worden tegen de tijd dat we klaar waren en we aan de prijsuitreiking konden beginnen. Uiteindelijk hebben we het allemaal gered voor het helemaal donker werd.

Na deze meeting dag kwam de avond, waarbij we gezellig met zijn allen nog hebben genoten van onze drankjes. De avond vloog voorbij en iedereen keek uit naar het moment dat het 0.00 uur was zodat we met zijn allen de verjaardag van onze voorzitter konden vieren 🙂 Iedereen was aanwezig, dus voor Martin was het een drukbezochte verjaardag 🙂
Uiteindelijk ben ik rond 1 naar bed gegaan, waar mijn kindjes ook lekker lagen te slapen (zoals ieder jaar) en kijk ik terug op een geslaagde meeting!

Pascal

Zondagmorgen, op mijn verjaardag, hebben Remco en ik om half drie traditie getrouw het licht uitgedaan na een zeer gezellig avond. Alsof het zo afgesproken was kwam Pascal net op dat moment zijn tent uitgekropen op weg naar het toilet. Eigenlijk hadden we nog even snel samen een biertje moeten drinken op weer een super geslaagde EFPM. Toch maar niet gedaan, geloof ik hahaha

Na een korte nacht hebben we eerst ontbeten en zijn daarna langzaam maar zeker begonnen met afbreken en opruimen van het meeting terrein. Links en rechts werden steeds meer Puma (en niet Puma) drivers wakker. 
Omdat we, net als vorig jaar, de prijsuitreiking naar zaterdag gezet hadden kon iedereen zondagmorgen al naar huis rijden. 
Programma aanpassingen waren zeer geslaagd, zullen we zeker volgend jaar ook weer doen.
Ook de beker voor de ‘niet Puma’ was een schot in de roos. Deze beker is een stuk waardering van onze kant naar iedereen die (zelfs al jaren) naar onze EFPM komt ook al rijd men zelf geen Puma meer.
Dit jaar waren er 15 (?) niet Puma’s naast de 32 Puma’s op de meeting. 

Langzaam maar zeker kwam iedereen afscheid nemen en aan de reacties te horen heeft iedereen weer genoten van een super Puma weekend. Het opruimen ging ook nu weer heel goed, en na het strijken van de grote Puma vlag was de 18de EFPM echt voorbij.

We kunnen trots zijn op weer een super mooie meeting en wat hadden we perfect weer. 
Dank je wel aan onze sponsoren voor de mooie spullen in onze tombola.
Dank je wel aan camping Valkenburg-Maastricht dat we weer welkom waren en voor het beschikbaar stellen van de ontbijt zaal.

Natuurlijk een groot dank je wel aan ‘mijn kleine team’ dat ook dit jaar weer voor een perfecte organisatie heeft gezorgd.

Martin 

Dank je wel aan iedereen die erbij was, met of zonder Puma. 
Tot volgend jaar, 19de EFPM 1 – 3 september 2023

Remco, Pascal en Martin