Ford Clubs Day, Lommel (B) 2 april

Zaterdag 2 april hebben wij het seizoen geopend met de eerste Ford Clubs Day op het test centrum van Ford in Lommel. Deze meeting was georganiseerd voor alle Belgische Ford clubs maar wij mochten erbij zijn als gasten van Ford Team Vlaanderen.

Zaterdag 2 april waren wij  aanwezig bij de eerste Ford Clubs Day op het test centrum van Ford in Lommel (B)
Deze dag was georganiseerd door Ford België en Ford LPG (Lommel Proving Ground) voor alle Belgische Ford clubs.
Wij waren als ‘gastleden’ van Ford Team Vlaanderen aanwezig.

Het is al heel bijzonder om toegang te krijgen tot het Ford LPG maar het is helemaal bijzonder dat wij als Pumadrivers voor de tweede keer op het LPG waren.
Iets meer dan twee jaar geleden, op 29 februari 2020 om precies te zijn, waren wij met vier Pumadrivers club Puma’s aanwezig bij de introductie van de nieuwe ‘Puma’ op het test centrum in Lommel.
Het verslag en de foto’s van die dag vind je in de in de Meeting Reports van 2020
Toen kwam op onze FB group de oproep voorbij, wie er nog mee wilde gaan naar Lommel omdat er te weinig echte Puma’s uit België aangemeld waren.
Nu zag ik de aanmelding voor de Ford Clubs Day in de FB group van het Ford Team Vlaanderen, een speciale meeting voor alle Belgische Ford clubs.
Op mijn vraag of wij, als Nederlandse club, ons hier ook voor konden aanmelden kreeg ik het antwoord dat dat niet kon.
Maar het Ford Team Vlaanderen had wel 10 plaatsen vrij voor ons! Wij waren dus welkom om als gastleden met hun  mee te gaan.
Binnen een week waren onze 10 plaatsen volgeboekt, uiteraard exclusief voor onze Pumadrivers clubleden.

Opmerkelijk is dat ons bezoek ruim twee jaar geleden, door de corona pandemie, de laatste niet door ons zelf georganiseerde clubactiviteit was en dat deze meeting in Lommel, weer de eerste ‘niet door ons zelf georganiseerde clubactiviteit’ was na corona.
En dan op een locatie waar je normaal nooit kunt komen.

Zaterdagmorgen om 9 uur hadden we afgesproken bij het Total tankstation in Lommel.
Vandaaruit zijn we samen met het Ford Team Vlaanderen naar de Ford Proving Grond gereden.
Aankomst van de diverse clubs was strak geregeld en iedere club moest op een vooraf bepaalde tijd binnen rijden.
Als eerste hebben we een heerlijk rondje over het test circuit gereden, veel bochten, een paar snelle stukken, kasseien strook (waarschijnlijk heeft de een of andere Puma(rijder) hier wat onderdelen verloren) en natuurlijk de klim van buiten categorie….
Stijgingspercentage van 25% en afdaling van 30%. Vond niet iedere Pumadriver leuk……
Op de grote cirkel aangekomen werden we met wetenschappelijke precisie op onze plek gezet. Lukte uiteindelijk bij iedereen vrij aardig.
Zo strak hebben we als Pumadrivers nog nooit naast elkaar geparkeerd gestaan.
Dus chapeau voor de mannen en vrouwen met de lollypops die ons op onze plek gezet hebben.

Ondanks het ‘frisse briesje’ was het een super Ford dag met heel veel mooie Fordjes en weer super om iedereen weer eens gezien en gesproken te hebben. Zeker ook de vrouwen en mannen van het Ford team Vlaanderen.
Wij verheugen ons weer op een heerlijk Mad Ford Family weekend in juni.

Naast alle mooie Ford modellen, van 1922 tot en met 2022, was er meer dan genoeg te doen, je kon rijden met een elektrische Mustang, met de Ka+ die naar links ging als je naar rechts stuurde, veilig slippen en driften met de focus met zijwieltjes (die zijwieltjes moesten ze overigens op alle Focussen zetten hahaha) Verder kon je met de testpiloten meerijden in de ‘hotlap’, een snelle ronde in een Focus RS of ST (zonder zijwieltjes trouwens) Fiesta ST of Puma ST en Off Road gaan in die witte bus, een Ford Transit, of een Ranger.

Dank je wel aan Ford België en Ford LPG voor het organiseren van deze super mooie Ford dag op deze bijzondere locatie.
En een heel groot DANK JE WEL, van ons Pumadrivers, aan het Ford Team Vlaanderen, dat wij samen met jullie erbij mochten zijn.

Deze Ford Clubs Day mag zeker een vervolg krijgen.

Martin

Video van Ford Lommel,
op 20 seconden komen wij Pumadrivers voorbij