Pumadrivers @ Fiesta Xtreme meeting 22 juli, Nürburgring

 

We zijn als Pumadrivers al een paar jaar niet meer naar de Nürburgring geweest.

De Fiesta ST Extreme meeting, open voor alle Fordjes, was een mooie gelegenheid om daar weer eens naartoe te gaan. Natuurlijk ook omdat Roel naast zijn Puma sinds kort een Fiesta ST heeft en Sjoerd afgelopen december zijn Puma ingeruild heeft  voor een Fiesta sport.

Sjoerd is gelukkig gewoon actief binnen ons clubje gebleven ook zonder Puma. Roel had op dat moment z’n Puma nog maar heeft deze ondertussen ook al verkocht. Maar ook Roel blijft actief binnen Pumadrivers.
We zeggen het iedere keer weer dat als een van onze leden zijn of haar Puma wegdoet, men ten alle tijden gewoon welkom is en blijft.
Onze ‘clublane’ kon wel eens de toekomst van Pumadrivers zijn.

We hadden bij de grensovergang Bocholz/Aachen afgesproken om samen door de mooie Eifel naar de Ring te rijden, dus niet over de Autobahn.
De B258 is een mooie bochtige ‘Bundestrasse’ met grote stukken die heerlijk zijn om te rijden en ook met heel veel mooie punten.
Het is en blijft Pumadrivers dus een wegomleiding kon niet uitblijven, met een half uur vertraging kwamen we aan bij de meeting op de Paddock van het F1 circuit van de Nürburgring.
Met 3 Pumas, Harry, Jesse en Martin en Sjoerd en Roel (en Wiel) dus zijn we naar binnen gereden.  
Een mooi plekje uitgezocht, lees achter Roel aan gereden, was immers een ST meeting.
Pumas in het midden met een van de beachvlaggen zodat men wist dat Pumadrivers erbij was.

Van de ongeveer 450 auto’s waren er misschien 30 geen Fiesta ST en van die 30  waren  wij de enigste drie Pumas, exclusiever kan bijna niet!

Op en rond het F1 circuit was meer dan genoeg te zien, heel bijzonder om in de pitsstraat en pitsboxen rustig rond te kunnen lopen.
Na de lunch in het ‘Historisches  Fahrerlager’, dit is in 1927 bij de opening van de Nürburgring in gebruik genomen en zijn de oudste  ‘pitboxen’ van de wereld, hebben we een ‘rondje’ F1 circuit gedaan.

De meeting liep tegen vier uur langzaam maar zeker op z’n eind, mede omdat de Fiesta’s nog een foto gingen maken voor de hoofdtribune van het F1 circuit.
Wij zijn naar de kijkplaats bij ‘Brünchen’, langs de Nordschleife gegaan, Jesse naar de ‘einfahrt’ om zijn aller eerste ronde over dit legendarische circuit te rijden.
We zaten lekker in het zonnetje te wachten totdat Jesse voorbij kwam, de foto’s zijn nog redelijk gelukt.
Toen Jesse na zijn ronde met een glimlach van oor tot oor ook bij de kijkplaats was, zijn we via de Autobahn terug naar huis gereden.

Weer een  mooie Pumadrivers dag op een bijzondere plek.

Pumamartin