13de European Ford Puma Meeting, Valkenburg a/d Geul 1 t/m 3 september

Woensdag 30 augustus.

Zoals ieder jaar zijn we ook dit jaar weer op woensdag gestart met de opbouw van het meeting terrein. 
Dinsdag was het nog hoog zomer met temperaturen tot 30 graden, helaas regende het toen Wiel en ik naar ‘de Bron’ gingen. En het zou nog genoeg regenen tijdens de opbouw dagen woensdag en donderdag. Gelukkig bleef het droog tijdens de meeting dagen zelf.
Toen Remco arriveerde, die gelukkig op woensdag er al bij was, hadden wij de eerste tenten al staan. Voordat we verder gingen eerst een bakje koffie gedronken, de boog kan immers niet altijd gespannen staan!
Het opbouwen verliep verder zoals altijd soepel en toen Pascal ’s avonds op de camping aankwam hadden we dan ook de grote tent en onze eigen tenten al klaar staan en tussendoor het gras ook nog even snel gemaaid.
Onder het genot van een welverdiend biertje hebben we de dag de revue laten passeren en doorgenomen wat we ‘morgen’ als eerste gaan doen.

Donderdag  31 augustus.

Na een nacht met heel veel regen hebben we eerst met z’n vieren ontbeten voordat we verder gegaan zijn met het opzetten van de schietbaan, inschrijftent, terrein afzetten en stoepje leggen…
We hadden gelukkig nog garantie op het in 2016 geleverde werk van Remco.
Heel fijn dat Harry ons vandaag ook kwam versterken, twee extra handen komen natuurlijk altijd goed van pas.
Ook de tombola spullen en de bekers kregen weer een mooi plekje in de grote meeting tent.

Doordat ons meeting terrein door en door nat was en we niet wisten of er nog meer regen zou komen moesten we een moeilijke beslissing nemen.
Om te voorkomen dat het  een ‘Schlamschlacht’ (zoals in 2008) zou worden, hebben we de knoop doorgehakt en besloten om de Puma’s niet op de onze ‘wei’ maar allemaal langs de verharde weg te zetten. Zodat iedereen binnen een meter van het natte gras op de verharde weg was.
En op het meeting terrein alleen de (party)tenten.
Misschien niet zo gezellig, alhoewel dit er ook heel gezellig uitzag, alleen stonden de Puma’s natuurlijk heel ver uit elkaar.  Maar wel de enig juiste beslissing.

De eerste bezoekers waren al gearriveerd,  “der Günni” had meteen al een behoorlijk spoor getrokken op ons meeting terrein en bevestigde daarmee onze beslissing om daar alleen tenten te zetten.

Vrijdag 1 september.

Vrijdag is de eerste echte meeting dag, ik werd tot mijn grote verrassing gewekt door het motorgeluid van een Puma……
Zo vroeg al zou je denken…. Ja dus!!
Onze Hongaarse Puma vrienden stonden fris en fruitig voor me, ik was dat nog niet moet ik eerlijk zeggen.
Dus eerst maar eens koffie gezet voor onze Puma vrienden.
De rest van de morgen hebben we gebruikt om nog links en rechts wat kleine dingen te doen en de puntjes op de i zetten, zoals men dat noemt.
En natuurlijk de Puma vlag weer fier in de top te ‘hijsen’ als teken dat de meeting nu echt van start gegaan was.
Dit jaar druppelden de bezoekers wel heel langzaam binnen. Zeker in Duitsland hadden de Puma rijders heel veel last van de vele files. Daardoor arriveerden de meeste veel later dan gepland.
Maar uiteindelijk vulde het terrein zich toch weer heel erg goed met Puma’s uit Nederland, Duitsland en Hongarije !
Het is voor de tweede keer dat we een Puma uit Hongarije hebben mogen begroeten. Heel bijzonder dat iemand 1500 km voor onze meeting rijd.
Een groot aantal Puma’s kwamen aan op de camping toen het al donker was, dus snel tentje opbouwen en lekker aan het bier.
Het werd weer een ouderwets gezellig en lange vrijdag nacht, eigenlijk zoals het hoort hahaha.
Denk dat de laatst om half vijf het licht heeft uitgedaan… maakt ook niks uit het was weer genieten.

Martin

Zaterdag 2 september

Na een gezellige avond en nacht werd langzaam alles weer wakker op de zaterdagochtend.. Sonja en Mariette kwamen aan met de broodjes en zorgden zoals altijd weer uitstekend voor het ontbijt. Met een broodje en een bakkie koffie ben ik op mijn gemak de inschrijving en het stemsysteem weer gaan starten voor de tweede “officiele” meetingdag!

Er waren al genoeg Puma’s (hoeveel weet ik niet precies) dus toen ik alles eenmaal had draaien was er ook een flinke groep al wakker.

We hadden dit jaar een sumo worstel spel gehuurd.. In het begin bleef iedereen er een beetje angstvallig uit de buurt, maar toen we eenmaal het goede voorbeeld hadden gegeven begonnen de andere bezoekers het spel toch te proberen.. Aan het eind van de dag konden we het er ook wel over eens zijn dat het een goede keuze was (mede mogelijk gemaakt door ACW Softline) 

Er is op de dag goed gestemd, en volgens mij hebben alle bezoekers zich weer prima vermaakt!
Want er is ook weer heel veel geschoten, blijft toch leuk om te doen. Ook werd het tafelvoetbalspel en het springkussen veel gebruikt.
Het springkussen hebben Denise en Daniel gratis ter beschikking gesteld, Danke Schön.
Naast de vele benzine gesprekken hadden we dit jaar uiteraard ook weer een mooie tombola en voor het eerst sinds enkele jaren weer een tourtocht.

Voor de tombola verloting verraste een van onze Duitse Puma vrienden zijn vriendin met een heus huwelijksaanzoek.

Na de tombola verloting hebben we ons de BBQ goed laten smaken.
De avond is voor mij niet heel lang geworden, maar voor zover ik heb begrepen was ook de zaterdagavond wederom een succes!

Tot volgend jaar!​

Pascal

Overigens is het de tweede keer dat een Puma rijder tijdens een EFPM voor zijn vriendin op de knieën gaat.
Pascal heeft zijn Daniëlle namelijk tijdens de EFPM van 2009 ten huwelijk gevraagd.

Martin

Zondag 3 september

Na een rustige en niet hele late zaterdagavond was iedereen traditie getrouwd weer vroeg op. Beginnend met een bakkie koffie, broodje en spek met ei, was het opruimen begonnen.
We hadden gelukkig geen regen meer gehad, dus zodra de zon door kwam was iedereen droog zijn tentje aan het inpakken. De bezoekers proberen toch wel voor de prijsuitreiking alles in de auto te hebben, om daarna weer op tijd terug naar huis te keren na een mooi weekendje EFPM.
Als bestuur de puntentelling beoordeeld, en de voorbereidingen treffen zodat we even over 11-en met de uitreikingen konden beginnen.
Buiten onze eigen categorieën om had Daniël Dick (Vielen Dank Daniel) nog een paar prachtige houten Puma logo trofeeën  gemaakt en zelf de categorie aangegeven waarvoor deze gebruikt werden.
Weer een eens totaal iets anders, om ook mensen die niet vaak in de prijzen vallen toch een kans te bieden om dit keer wel eens wat te winnen.
Met een beetje trots konden we dit jaar een van onze Pumadrivers clubleden blij maken met de beker voor  ‘Overall’ winnaar.
Denise heeft naast de ‘Best off’ beker tijdens de jubileum meeting in Köln ook de EFPM ‘Overall’ beker gewonnen.
Dus met recht DE Puma van dit jubileum jaar!
Verder vielen Gerrit (best Extreme), Damy (Best Tuned), Harry (best FRP)en Isoura (hoogste km stand) in de prijzen. Dus maar liefst 5 clubleden die met een mooie beker naar huis zijn gegaan.
Na het afscheid nemen van de meeste mensen ging het werk voor ons ook weer verder, het geheel opruimen van het meeting terrein. Ook dit jaar konden wij weer rekenen op genoeg hulp van bezoekers, wat wij zeker waarderen!
Mede door dit konden ook wij alle tenten schoon en droog opruimen, en zelfs al een deel vervoeren naar de opslag.
Joachim verraste ons nog door als allerlaatste op zondagmiddag, toen we al bijna alles opgeruimd hadden, alsnog op de meeting te verschijnen. Net als tijdens de jubileum meeting in Köln was hij Puma nummer 56 !! Dat is pas plannen haha.
Nadat de laatste spullen opgeruimd waren, en ook onze eigen tentjes in de auto’s lagen hebben wij met een ceremonieel afscheid de Puma vlag laten zakken en opgevouwen onder het genot van een  Alfa’tje.
 Als afsluiting een hapje gegeten bij de camping en een biertje gedaan op weer een mooie, geslaagde EFPM!

Remco.

Wij kunnen als Pumadrivers weer terug kijken op een zeer geslaagde EFPM. Meeting nummer 13 was zeker geen ongeluksgetal. In tegendeel.
56 Puma’s, maar liefst zeven meer dan afgelopen jaar een trendbreuk in het steeds dalende aantal Puma’s op onze EFPM. Daar zijn wij natuurlijk super blij mee.
Heerlijk weer tijdens de meeting dagen, veel gezelligheid, een mooie tourrit, veel schutters en heel veel plezier met de sumopakken. En weer een super geslaagde tombola, waardoor we ook financieel weer instaat zijn om als bestuur de meeting van volgend jaar weer op de zelfde manier te organiseren.
En woord van dank aan onze meeting sponsoren is hier zeker op z’n plaats.
M& R Autoparts Echt, Ford Deutschland, Tuninghaus Düsseldorf, Albert Heijn Echt, Slagerij Keulen Hulsberg, Camping ‘de Bron’ Valkenburg, ABS Graaf spuiterij/autoherstel/carwash Texel.
En natuurlijk onze hoofdsponsor ACW Softline Wormerveer.

Dank je wel aan iedereen die ons weer geholpen heeft op welke manier dan ook en iedereen die aanwezig was
dank je wel, Dankeschön, köszönöm

Martin, Remco en Pascal