Jubileum meeting 20 Jaar Ford Puma, Köln (D) 6 t/m 9 juli 2017

 

Pumadrivers 20 jaar Ford Puma, Köln (D)

Dit jaar vieren we het 20 jarig bestaan van onze Ford Puma, daarom hadden Pumadrivers samen met Puma Team Europe (D) en Ford Puma Forum (D) in de stad waar alle Pumas van de band zijn gelopen een meeting georganiseerd .

Van donderdag 5 juli t/m zondag 9 juli, op camping ‘der Stadt Köln’, mooi gelegen langs de Rijn.

Woensdag 5 juli zijn Remco,  Harry, Wiel en Martin al naar de camping gegaan om alles op te bouwen zodat iedereen een mooi plekje kon vinden op het meeting gedeelte van de camping.
Woensdagmorgen eerst de schitterende 20 Years Ford Puma sticker op onze Pumas geplakt.
Alle spullen ingeladen voor zowel de meeting organisatie als voor onze eigen Pumadrivers. Gelukkig waren we met 3 Pumas, anders was het echt niet gelukt om alles in een keer mee te nemen.
Tegen half elf waren de wij op de camping, een mooie plaats voor de Pumadrivers club partytenten uitgezocht, we hadden de eerste keus hè. Even later kwam Jürgen met de c-Max van zijn buurman met daarin de eerste lading spullen die hij moest meenemen. Daarna is hij weer naar huis gereden om met zijn Puma, geladen met zijn eigen spullen, terug te komen. Om er dan achter te komen dat hij zijn stoel vergeten was en dus weer ruim een uur terug naar huis moest rijden.

Noch voor etenstijd kwam de eerste, nee de tweede bezoekers Puma aanrijden. Remco, Martin en Jürgen waren van het ‘Orga team’ en Harry was dus de eerste bezoekers Puma op het meeting terrein en had zich daarmee startnummer 1 verdiend.
Met z’n alle bij de overbuurman van de camping lekker en gezellig gegeten, de avond ‘gemütlich ausklingen’ ‘gelassen’. We zijn immers in Deutschland. Morgen is de eerste meeting dag.

Donderdag de puntjes op de ‘i’ gezet en langzaam maar zeker druppelden de Pumas binnen. De Pumadrivers club straat was ook heel goed gevuld.
Het duurde even voordat iedereen z’n tentje opgezet had, hoewel tentje…… De Familie Tramontina had gekozen voor een iets groter tentje. Duurde ff maar dan heb je wel een tent staan.
Klaar voor hun eerste weekend meeting. Maar liefst 13 club Pumas zijn op de meeting geweest met 17 Pumadrivers leden. Dat is bijna de helft van ons totaal aantal leden. En natuurlijk nog de ‘aanhang’ van onze leden. We hadden een heel gezellig clubje bij elkaar. Iedereen heeft zich dan ook zeer goed geamuseerd.
Donderdag avond niet al te laat gemaakt omdat we vrijdags naar de Ford Fabriek zouden gaan.

Vrijdagmorgen na het ontbijt hebben we geprobeerd om in Colonne van de camping in Köln/Poll naar de Ford fabriek in Köln/Niehl te gaan. Het zijn maar (bijna) 16 km maar door een grote stad met al die stoplichten…. onbegonnen om bij elkaar te blijven. Na het eerste stoplicht lag onze Hollandse colonne al uit elkaar. Maar we hebben onze ‘navies’ dus iedereen kwam uiteindelijk aan bij de ingang van de Ford fabriek. We mochten onze Pumas op de parkeerplaats van de directie zetten. Allemaal netjes, meer of minder natuurlijk, naast elkaar in rijen van zeven (?) Daar werden uiteraard de nodige foto’s gemaakt.
Hier werden we ook zeer hartelijk begroet door Helga Müller, de mevrouw die namens Ford zorgt voor de contacten met o.a. de Ford clubs.
Ze deelde de groep in tweeën, de eerste groep ging met het treintje door de fabriekshallen waar dus 20 jaar geleden de eerste Pumas van de band gelopen zijn.
De tweede groep ging met Helga Müller mee naar  Ford Classic Car, waar heel veel mooie oude(re) Fordjes staan. Deze worden door een enthousiast team onderhouden en zijn nog zeer regelmatig  te zien op Ford meetings, en oldtimer rally’s door heel Duitsland. Bij de 15 jaar Ford Puma meeting was mevr. Müller en een collega er bij met de FRP die ook, naast een standaard 1.7 en een ‘cup Puma’, tot de grote verzameling Fordjes behoort die in het bezit zijn van Ford Classic Car.
Remco is met Helga mee mogen gaan naar een andere hal waar deze FRP (met sticker) en de zilveren Puma staan, om een foto voor ons te maken.
De rondleiding in zowel de Classic Car als de montage hallen werd door zeer enthousiaste mensen gedaan. Met heel veel passie vertelden ze over de montage van de nieuwe Fiesta die momenteel loopt in Köln. Alsook in de Classic Car.
Nadat de eerste groep klaar was met de fabrieksrondeleiding en groep twee met Classic Car was het tijd voor de lunch.
Ook deze was net als de hele dag bij Ford tot in de puntje geregeld. Iedereen kon z’n buikje meer dan vol eten. En Helga had speciaal voor ‘ Puma drivers only’ de ‘Konferenzraum’ geserveerd.
Na de lunch ging de ene groep met het treintje door de montage hallen en de andere groep naar de Classic Car. Tegen drie uur verzamelde weer iedereen in het ‘Ford Besucherzentrum’ waar naast een leuk filmpje ook nog ‘Kaffee mit Kuchen’ op ons wachtte.
Helga Müller deed noch het woord en meende dat ondergetekende ook nog iet moest zeggen. “Der Martin will auch noch was sagen”. Danke Danke, vielen dank
Als voorzitter van Pumadrivers vond ik dat toch wel heel bijzonder om haar en haar collega’s te mogen bedanken voor deze schitterende en unieke dag bij Ford.
Daarna was het toch echt tijd om afscheid te nemen en terug te gaan naar de camping, maar niet voordat iedereen van mevr. Müller een schitterende Puma tas met inhoud kreeg bij het uitrijden van de hoofdingang.
Op de valreep werd ik ook nog kort geïnterviewd voor een video over ons bezoek aan Ford, voor mij weer iets zeer bijzonders  om mee te maken moet ik eerlijk zeggen.
Bij het afscheid nemen van Helga zei ze dat er nog wat spulletjes bij de uitgang voor ‘mij’ lagen. Voor ‘mij’  wil natuurlijk zeggen voor de jubileum meeting, onze EFPM en voor ons als Pumadrivers club.
Ik heb toch eventjes de twee Pumas die al voor ons weggereden waren terug geroepen om ook iets in te laden want dat paste niet bij Remco en mij in de Puma.
Gewoon geweldig van Ford Duitsland dat wij weer zoveel Puma en Ford spullen gekregen hebben.
Iedere bezoeker van de jubileum meeting die op vrijdag niet mee is geweest naar Ford heeft ook zo’n mooie Puma tas met mini Puma, Ford boek en Ford sleutelband gekregen.
Gelukkig zijn Lisanne en Vic toch nog naar Duitsland gekomen en hebben zo kunnen genieten van twee mooie Pumadrivers dagen.
Vrijdagavond was het weer ouderwets gezellig op de meeting, zoals dat ook ieder jaar op onze EFPM is. De ‘letste’ hebben we om vier uur of half vijf gedronken bij een nog steeds heerlijk temperatuurtje. Wiel heeft toen de wacht overgenomen haha

Ford Duitsland heeft een schitterend filmpje van ons bezoek in Keulen gemaakt.
20 Jaar Ford Puma jubileum meeting, bezoek Ford fabriek Köln/Niehl
De fabriek waar alle Puma’s van de band zijn gelopen. 

Zaterdagmorgen schalde gutenmorgen gutenmorgen Sonnenschein weer over het terrein, langzaam maar zeker ontwaakte iedereen. En na een lekkere bak koffie die klaar stond onder de Pumadrivers partytent was iedereen ook weer zo top fit.
Vandaag stond er, naast de tombola en ‘clubspielen’ een toertocht gepland. Jürgen had een tocht uitgezet door het mooie ‘Bergischeland’. Traditie getrouw lukt het niet om een Puma(drivers) toertocht zonder verkeerd rijden te laten verlopen. Nu dus ook niet.
De een of andere had al wat moeite om bij het verzamelpunt te komen. Om te voorkomen dat het vanaf de camping al helemaal mis ging had Jürgen ervoor gekozen om iets buiten de stad te verzamelen en vandaar uit het ‘Bergische’ in te gaan. Uiteindelijk heeft toch iedereen weer genoten van het mooie heuvellandschap oostelijk van Keulen. Degene die niet mee zijn gaan toeren hebben zich geamuseerd aan de kinderen op het springkussen, genoten van het zonnetje (of schaduw) en rust op de camping. Er liep natuurlijk ook genoeg rond waar je soms met opgetrokken wenkbrauw naar ‘moest’ kijken.

Toen iedereen Terug op de camping was  werden de lootjes voor de tombola verkocht. De opbrengst is toch onmisbaar om een dergelijk meeting te organiseren en financieel alles rond te krijgen.
Alle sponsoren bedankt voor de steun en jullie allemaal voor het kopen van de lootjes.
De een had wat meer succes bij de verloting dan de andere, zo gaat dat nu eenmaal.

Na de tombola hebben zich nog een paar dappere gewaagt aan het blikwerpen en zaklopen.
Daarna was het etenstijd, een deel van Pumadrivers is weer bij de overbuurman gaan eten en het andere gedeelte heeft lekker voor de bungalow van Erwin gebarbecued..
’s Avonds was het weer tijd voor de benzine gesprekken en nagenieten van de mooie tour en het heerlijke weer.  Zoals altijd werd het zaterdags niet zo laat als vrijdag, iedereen moet zondag immers weer naar huis rijden.

Zondagmorgen na het ontbijt, begon bijna iedereen zijn of haar boeltje af te breken en in de Pumas te verstouwen. Om elf uur was de prijsuitreiking.
Op zaterdag hadden we kunnen stemmen via het bekende online stemsysteem van Pascal dat wij al enkele jaren op onze European Ford Puma Meeting gebruiken. Blijft leuk om te doen, niet via een saai stemformulier maar lekker modern met je smartphone. Je zou niet meer zonder kunnen LOL
Het was super te zien dat er veel verschillende Pumas in de prijzen vielen. Veel bekers kwamen terecht bij mensen die daar absoluut niet op gerekend hadden. Echt mooi om te zien.
Een aantal van onze Pumadrivers vielen ook in de prijzen.
Jesse Monde (2 x), Gerrit, Harry (maar liefst 3 bekers voor zijn FRP) en Denise had naast de meer dan verdiende beker voor het finest detail (Kölner Dom in de motorkap) een tweede beker én ze werd ook nog de Overall winnaar. De mooiste Puma op de meeting.
Jammer dat ze zaterdagavond met pech afgesleept was en das ze er zondag dus niet met haar Puma bij kon zijn. Een verdiende overwinning voor haar mooie Puma.

Een van de Hongaarse Puma rijders heeft een heel mooi filmpje van de meeting gemaakt.

Hier vind je ook nog heel veel mooie foto’s van de jubileum meeting ‘Back to the Roots, 20 jaar Ford Puma

Aan alles komt een eind dus ook aan de 20 jaar Ford Puma meeting, met over alle dagen gezien 56 Pumas uit NL, D, F, CZ en H, schitterend weer, een geweldige dag bij Ford, een mooie toertocht en vooral heel veel Puma gezelligheid.

Tot over vijf jaar bij  25 Jahren Ford Puma.

Pumamartin

We hebben zelfs het Ford medewerkers magazine, een ‘sonderausgabe’! gehaald. Onder de titel ‘Reinsetzen und wohlfühlen’ wat zoveel betekend als ‘instappen en je op je gemak voelen’ stond er een leuk artikel over ons bezoek aan de Ford fabriek in Köln/Niehl.