Gelderlandtour, Hulshorst 3 juni

Erwin en Gerrit hadden ons uitgenodigd voor hun Gelderlandtour.
Gerrit  is geboren en getogen in Heerde en dus een Gelderlander.
Erwin is ieder vrij weekend te vinden op de camping in Hulshorst waar de Tramontinas al jaren een stacaravan hebben staan. Lekker weg  van de drukte van de Randstad.

Dat we na een aantal jaren weer een Gelderlandtour in onze agenda hadden, komt eigenlijk door de ‘poedel prijs’ die Gerrit gewonnen had tijdens de Brabanttour afgelopen jaar in Son.
Hij was dus de volgende die een tourrit moest organiseren.
Dit heeft Gerrit samen met Erwin opgepakt en er een zeer geslaagde dag van gemaakt.

Vanaf 11.00 uur was het verzamelen bij Gerrit in Heerde. Gerrit had voor een lekkere lunch gezorgd, mede met dank aan de plaatselijke supermarkt voor de sponsoring en zijn zuster voor de twee grote ketels met soep.
Vandaag mochten we ook weer een nieuw Pumadrivers lid begroeten.
Joachim van der Zeeuw uit Utrecht had zich een paar dagen eerder aangemeld;
 ‘of hij noch mee kon toeren’….. Uiteraard
Joachim, welkom bij Pumadrivers veel plezier met ons, maar dat zal zeker gaan lukken.

Met 9 Pumas, en die ene Focus achteraan, zijn we het eerste gedeelte langs de IJssel gereden. Een mooi stuk met veel slingerende dijkwegen.
We hebben zelfs nog een ooievaarsnest gezien waar twee jonge ‘vaartjes’ op dat moment door hun ouders gevoerd werden. De eerste, eigenlijk niet geplande stop, was in het bos bij een uitspanning waar we een lekker ijsje gegeten hebben. Het weer zat ook de hele dag mee, zonnig, niet te warm helemaal goed om lekker te toeren en tijdens de stops buiten te genieten.
Na het ijsje en de nodige goeie gesprekken en foto’s gemaakt te hebben ging het verder door het bos over een stuk onverharde weg. Je moest oppassen dat de vullingen in je tanden bleven zitten en de ramen dicht houden voor het stof dat de Pumas deden waaien.
Maar wel  super leuk om te rijden.

Bij de tweede stop hebben een lekker drankje ‘gedaan’, voor de een koud biertje en voor de ander een lekker bakje koffie of glaasje fris. Gelukkig konden de kleine en grote kinderen ook nog genieten van de naast gelegen speeltuin. Als de kindertjes spelen zijn ze zoet, laat je ze spelen dan blijven ze .. nee nee niet blijven spelen.
Het grootste gedeelte van onze groep is onder aanvoering van Gerrit naar de uitkijktoren gewandeld die toch echt vlak bij stond. Daar hebben we dankzij de oplettende Jesse nog een hert gezien en dankzij Tibby  (“KIJK EEN HERT”) zagen we dat er twee heel hard wegreden……………
De klim naar de top van de uitkijktoren werd beloond met een mooi uitzicht over de Veluwse hei.
Terug bij de Pumas ging het verder met de Gelderlandtour, veel bos en heide, mooi.
De laatste stop was bij een kasteel, daar hebben we afscheid genomen van Jesse en Melissa en van Joachim. Het laatste stuk konden ze niet mee rijden omdat ze nog een andere afspraak hadden en anders daar niet op tijd zouden zijn.

Met 7 Pumas en die Focus dus, hebben we het laatste gedeelte van de tour gereden naar de camping in Hulshorst.
Bij de camping werden we enthousiast begroet door Miriam die niet mee getoerd had omdat ze de BBQ voor ons had moeten voorbereiden.
De Pumas, en Focus, mochten we op de camping mooi samen naast elkaar parkeren, blijft een mooi gezicht.
Miriam en haar moeder hadden een perfecte BBQ voorbereid, Erwin moest wel nog even de handschoenen aantrekken (zoals jullie op de foto kunnen zien) voordat we konden gaan genieten van alles wat ze klaar gemaakt hadden.
De BBQ was heerlijk en super gezellig zo samen met z’n alle voor de caravan bij een perfect weertje.

Aan alles komt een eind en langzaam maar zeker ging de een na de andere Pumadriver weer naar huis. Of zoals ondergetekende naar Nootdorp, achter in zijn eigen Puma (prijs die je betaald als je een biertje wil drinken hè) waar wij nog een mooie dag hebben mogen toevoegen en deze meer dan geslaagde Gelderlandtour.

Gerrit dank je wel voor de lunch en de mooi toertocht.
Erwin, Miriam (en moeder Miriam) dank jullie wel voor de gastvrijheid , de heerlijke en gezellige BBQ als afsluiting van deze mooie Pumadriver dag.

Pumamartin