Vroemdag, circuit Zolder (B) 22 oktober

89

De 25ste editie van de Vroemdag was zoals ieder jaar weer één groot feest.
Een feest voor de alle kinderen die er bij waren en een feest voor alle piloten.
Wij waren er voor de 14de keer op rij bij en ieder jaar is het weer super gezellig.

Toen wij de paddock van circuit Zolder opreden bleek ‘onze’ vaste plaats bezet te zijn. Hier stonden een groot aantal auto’s geparkeerd die duidelijk niet aan de Vroemdag deel gingen nemen. Waarom die daar stonden, geen idee. Bjorn en ‘team Lochristi’ hadden gelukkig een mooi plekje achter de hoofdtribune gevonden. Daar was plaats genoeg voor ons allemaal. Vier Pumadrivers leden, drie oud clubleden en vijf vrienden hebben de club eer hoog gehouden.

Dit jaar had de organisatie besloten dat groep 2, waar wij in rijden, pas vanaf 9.30 uur de transponders, startnummers enz. konden afhalen op het secretariaat.   Toen ik als club verantwoordelijke even voor half tien het kantoor opliep was ik zeer aangenaam verrast. Ik kon onze Pumadrivers enveloppe zo in ontvangst nemen.
Normaal is het er behoorlijk hectisch en moet je soms erg lang wachten. Complimenten voor Patrick en zijn team.

Maar voordat ik me ging melden eerst onze Belgische Vroemdag vrienden begroet.
‘Mijn kantoor’ onder de partytent ingericht, beachvlaggen een mooie plekje gegeven en ons club spandoek op een  prominente plaats opgehangen. Tijd voor koffie. Wiel had zoals altijd een heerlijk bak koffie gemaakt.
De Vroemdag kon beginnen.
Nadat Paresh en Tom er ook waren kon ik de inschrijving afronden, alleen Gerrit liet nog op zich wachten… file file en nog eens file. Maar gelukkig was ie ruim op tijd zodat ook hij om 11.00 uur aan de ‘start’ stond.
Het weer was in ieder geval stukken beter dan vorig jaar, op een paar druppeltjes na bleef het de hele dag droog. Heerlijk, weer eens lekker op het circuit te rijden. En natuurlijk weer geweldig om de reacties van de kinderen te zien en te horen. Een van hun vroeg of het mijn beroep was, op het circuit rijden….
Helaas alleen hobby tijdens de Vroemdag.
Het rijden was weer uiterst ‘plezant’ en de tijd vloog dan ook om.
Na de ‘moto stilte’ eerst weer naar de eerste groep kijken voordat wij aan onze laatste ‘ stint’ mochten beginnen. Procedure is onveranderd, pitlane inrijden, kind ‘opladen’, twee keer langs de hoofdtribune en terug de pit in om een nieuwe ‘co-piloot’ op te laden.

Een aantal van ons hebben nog aan het vrij rijden mee gedaan, waarna de Vroemdag voor ons allemaal weer voor bij was.

Afspraak volgend jaar weer Vroemdag, zeker en vast

Pumamartin

Twee leuk filmpjes van de Vroemdag
Achter Paresh in z’n FRP

Achter Gerrit en meer.