Saisonabschlussausfahrt Mettmann (D) 27 september

Mettmann

Jürgen had voor de derde keer een ‘Saisonabschlussausfahrt’ georganiseerd. Maar voor de eerste keer was het een echte Pumadrivers tourtocht, door de goede opkomst van club leden.
De tour voerde ons, vanuit Eitrof door het mooie Bergischeland, naar Mettmann.

Verzamelpunt  was in Eitorf, zuidoostelijk van Keulen (D), vanaf 12.00 uur.
Voor ons was het een uur en 15 minuten rijden, maar dat was dan zonder de omleidingen in Eitorf vanwege de grote kermis. Het leek wel of het hele dorp afgesloten was. Maar uiteindelijk zijn we er toch gekomen. Op ongeveer 700 meter voor het eindpunt stonden Damy en Erwin te wachten, hun blödblöd had dit als ‘bestemming bereikt’ aangegeven.
Toch maar een stukje verder gereden en daar was dus idd het tankstation, waar ook al een Duitse Puma stond te wachten.
Respect voor Damy en Erwin, ze hadden vanuit Haarlem al een tripje van bijna 4 uur er op zitten. Van onze leden waren Gerrit en Denise (met Daniel) er ook nog bij.
Toen als laatste de organisator zelf arriveerde hadden we een mooie kolonne van Duitse en Nederlandse Puma’s. In totaal reden er 7 Puma’s met de tour en is er nog een naar het eindpunt in Mettmann gekomen. Van de 8 Puma’s waren er 6 van Pumadrivers leden, 3 NL en 3 D.

De tour door het mooie Bergischeland was meer dan de moeite waard, veel mooie stukken door bossen en landerijen. Met ook enkele heel mooie bochtjes.
Het Bergischland land doet denken aan de Limburgse heuvels, alleen is hier veel meer ruimte tussen de dorpen. Daardoor zijn er veel meer rijders stukken, waar je lekker kunt sturen berg op en berg af.
Weliswaar geen Alpen passen maar het plezier was er niet minder om.

Tijdens de eerste stop trakteerde Jürgen ons op zelf gebakken ‘Kuchen’ en een lekkere bak koffie.
Blijkbaar waren Pumadrivers niet de enigste auto club die genoot van de mooie route en het heerlijke najaars zonnetje. Een stuk of 15 Subaru’s  rolden de kleine parkeerplaats op voor hun korte tussen stop. Leuk om te zien, blijven toch kanonnen hè.
Nog even snel een boom uitgezocht en verder met de tour. De laatste tussen stop was bij de hoogste spoorbrug van Duitsland in Müngsten. Indrukwekkend om te zien.
Na deze mooie stop nog een klein stukje tot ons eindpunt de Roadstop  in Mettmann waar Bernd en Marvin al op ons stonden te wachten om gezellig mee af te sluiten.
Het eten had ook al goed gesmaakt en met het bekijken van de Über Puma van Marvin kwam er toch echt een eind aan deze heerlijke Pumadrivers dag.

Jürgen, Danke schön für ein super Tag. Tolle Strecke und top Wetter.
Nächstes Jahr gerne wieder.

Pumamartin