Pumadrivers @ European Ford Puma Event, Venray 13 september

12

Voor het eerst sinds 2008 zijn we weer naar het European Ford Event geweest.
Onze EFPM was toen nog geen echte weekend meeting, vrijdag wel al aankomst dag en alleen zaterdag EFPM, dus ook de prijsuitreiking op zaterdag.
Zondags gingen we met vrijwel alle Puma’s van Valkenburg naar Landgraaf waar toen de EFE nog georganiseerd werd.

Dit jaar was er voor het eerst weer belangstelling van uit onze leden voor de clublane. Het is natuurlijk niet (meer) het EFE van destijds in Landgraaf waar meer dan 2000 Fordjes van uit heel Europa naar toe kwamen. Maar langzaam maar zeker is er toch weer een mooi Ford meeting gegroeid. Aan de locatie ligt het zeer zeker niet. Raceway  Venray is echt een heel mooi oval circuit waar de slalom en sprint veel mooier georganiseerd is dan voor heen in Landgraaf(kon zo op Megaland ook niet)

Met “Landgraaf” nog in het achterhoofd hadden we vroeg afgesproken. Clublane deelnemers hadden toegang vanaf 8.00 uur voordat om 9.00 uur de poort open ging voor de overige bezoekers.
Maar, zoals gezegd, het is niet het EFE van Landgraaf waar je dus echt heel lang in de rij moest staan als je met de overige bezoekers naar binnen moest.
Was dus niet nodig geweest om al zo vroeg in Venray te zijn.

Kolonne zuid hadden afgesproken bij tankstation Swentibold langs de A2 waar 5 Puma’s verzamelden. Harry bij Echt nog opgepikt en op naar Venray. Op de 73 kwam nog een Belgische Ford clubje voorbij en passeerde we nog een andere Ford club uit België.
Aangekomen bij de Raceway stonden Gerrit en Damian al op ons te wachten. Samen naar binnen en onze Puma’s niet zo strak ‘in lijn’ op gesteld in de Pumadrivers clublane.
Partytent en Pumadrivers beachvlaggen gaven onze clublane toch net dat stukje extra sfeer. Eerst een bakje koffie of bekertje fris en daarna de eerste ronde over het terrein gemaakt.
Het clublane terrein had zich ondertussen heel goed gevuld met Ford clubs uit diverse landen.
Via de ‘händler meile’ zoals de Duitsers dit zo mooi zeggen naar het circuit gelopen waar de sprint en slalom georganiseerd was. Echt een heel mooie locatie.
Even later arriveerde Tom ook en waren we dus met 8 Puma’s en de Focus van Tom in de clublane.  Tom was helaas niet met zijn circuit Puma anders had hij zeker en vast veel plezier kunnen hebben bij de slalom.
Nog 2 Pumadrivers leden kwamen in de loop van de ochtend, Denise (ook niet met haar schitterende Puma maar met hun S-Max) en Patricia. Zij stond bij haar vrienden groepje tussen de bezoekers.
Al met al zeker een heel mooie Pumadrivers opkomst.

Mooi was te zien dat vrijwel niemand, buiten onze clubleden en de bezoekers van het EFPM, de FRP ooit live gezien hebben. Harry’s FRP was dan ook ‘de ster van onze Pumadrivers clublane’.

Het was een zeer geslaagde, gezellige Pumadrivers dag. Ook al mis je bij een dag-meeting de gezelligheid van een weekend meeting, lees de gezellige avonden zoals bij de EFPM.

Maar zeker voor herhaling vatbaar, het EFE zou best wel weer een vaste plaats in onze clubagenda kunnen veroveren.

Pumamartin