11de European Ford Puma Meeting, Valkenburg a/d Geul 4 t/m 6 september

efpm 2015

Woensdagmorgen konden we ‘eindelijk’ naar camping ‘de Bron’, starten met de opbouw van ons meeting terrein. Eerst een bakje koffie en… op naar de camping.
Wiel en ik zijn, zoals ieder jaar, begonnen met het opzetten van de grote tent.
Dat ging erg soepel, “übung macht den Meister” zeggen onze Duitse vrienden. We worden er steeds handiger in.
Toen Pascal ‘rond de middag’ ook op de camping kwam, stond de grote tent al op.
Voor de woensdag is dit het belangrijkste werk, naast natuurlijk onze eigen tenten opzetten.
’s Avonds niet te laat gemaakt, morgen verder met het opbouwen.
Donderdag, met de hulp van Remco die er donderdagmorgen ook weer vroeg was, de inschrijftent en de schietbaan opgebouwd, terrein uitgezet zodat iedereen weer netjes z’n plaats kan vinden, tombola spullen uitgestald en de bekers voor de show en shine opgepoetst.
’s Avonds gezellig samen gegeten, Denise en Daniel waren er ook al, en de dag afgesloten met een lekkere koude Alfa. Hadden we ook echt verdiend.
Vrijdagmorgen de Puma vlag weer fier in de top gehesen. Daarmee waren we klaar voor de EFPM.

De eerste Puma’s druppelden al vroeg binnen, en al snel was het weer gezellig druk.
Vrijdagavond was het ouderwets Partytime…. Tot vroeg in de morgen. Daar kon de stevige regenbui (iedere dag rond vier/vijf uur hadden we een fikse bui) en de toch wel koude avond/nacht niks aan afdoen.

Martin

Toen ik zaterdagmorgen m’n tent uit kwam (nadat mijn mede bestuursleden er net een uur inlagen) ben ik eerst eens begonnen met de resten van de avond ervoor. Mijn eerste idee was dat ze het erg gezellig hadden gehad!!
Toen rond half 9 de koffie aankwam ben ik in de auto van onze voorzitter gekropen (die nog lekker op een oor lag) en heb Gutenmorgen Sonnenschein over het veld laten galmen..
Na verloop van tijd kwamen Martin en Remco ook de tent uit en kon de meeting echt beginnen..

Helaas was het allemaal wat drassig, waardoor we toch wel een redelijke modderpoel hadden, maar dat maakt de meeting er naar mijn idee zeker niet minder op.. integendeel!
De inschrijving en het stemmen met de Smartphones verliep ook weer vlekkeloos.

De tombola was ook weer een groot succes dankzij de altijd goede inzet van onze loten verkoopsters en natuurlijk de sponsoren.. Echt top hoeveel we hadden..
Dit was voor zover mij bekend ook het eerste jaar dat we de tombola binnen in de tenten hebben gehouden, maar de regen liet ons geen andere keus. Door de ‘schiettent’ tegen de grote tent aan te zetten hadden we in een mum van tijd 18 vierkante meter meer tentruimte. Hierdoor zat iedereen droog en het was redelijk snel op een aangename temperatuur.
Na de tombola natuurlijk de BBQ die ook wederom super was, mede dankzij onze  twee  ‘Masters of the BBQ’!

Wat ook leuk was,  was dat we bezoek hebben gehad van 3 oud-leden, namelijk Dennis, Sam en Peter! Leuk dat die er ook nog even waren..

Al met al hebben we naar mijn idee een erg leuke, gezellige en succesvolle meeting dag gehad met toch weer 51 Puma’s uit Nederland en Duitsland.

Pascal

Nadat ik zaterdagavond letterlijk en figuurlijk het licht uitgedaan heb in de tent,  en iedereen heelhuids naar zijn tent gebracht heb, was het ook voor mij tijd om in bed te kruipen.
Na een moeizame start met verse koffie, brak na een korte nacht de laatste dag van het EFPM aan.
Iedereen was vroeg op, en begon alles al opruimen, zodat ze op tijd waren voor de vervroegde prijsuitreiking.
We hadden dit jaar voor het eerst de prijsuitreiking een uurtje eerder gedaan,  i.v.m. de mensen die van ver moesten komen.
Na de prijsuitreiking begon iedereen afscheid van elkaar te nemen, en langzaam te vertrekken.
Ondertussen begonnen wij met wat hulp, met opruimen van het EFPM terrein.
Liep gesmeerd, tussentijds al aanhanger met spullen weg gebracht, en een aantal spullen op de camping kunnen opslaan, wat natuurlijk scheelt.
Uiteindelijk na verder opruimen, zaten we om half 6 in het restaurant voor het traditionele afsluitingseten met een wel verdiend biertje.
Na nog een rustige avond maandag weer op huis aan gegaan, met gevoel van een geslaagd EFPM!!
Iedereen bedankt die hierbij hebben bijgedragen en bedankt voor de hulp tijdens het EFPM!!

Remco

We kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde 11de European Ford Puma Meeting. Ieder jaar weer een echt Puma feest.
Alles verliep vlekkeloos, alleen hebben we één activiteit door de modder niet kunnen laten doorgaan.
Dit houden jullie te goed voor volgend jaar!!

Een groot dank je wel aan onze sponsoren voor de vele tombola spullen, camping ‘De Bron’ voor de gastvrijheid (en de opslag van de meeting spullen) onze helpers en iedereen die er bij was, met of zonder Puma.

Tot volgens jaar bij de 12de EFPM, 2 t/m 4 september 2016.

Martin, Remco en Pascal