Jubileumtour 15 jaar Pumadrivers, Willemstad 2 augustus

Willemstad

Pumadrivers werd door Marc Lomans ‘officieel’ op 1 augustus 2000 opgericht. Het willen bouwen van een website en z’n nieuwe Puma was de aanleiding tot het oprichten van een club voor de Ford Puma.

Marc koos als clubnaam ‘Pumadrivers Holland’. Deze naam was afgeleid van de Pumadrivers UK, de officiële Puma club van Ford UK, welke Ford UK de eerste twee verkoop jaren van de Puma in Groot-Brittannië verzorgde.
Omdat wij eind 2004 er voor kozen om een Puma club te zijn voor Nederland en Vlaanderen, werd de clubnaam veranderd van Pumadrivers Holland naar Pumadrivers.
Pumadrivers Holland is wel nog steeds de tweede geregistreerde naam bij de KvK en onze clubnaam bij de Rabobank.

Tijdens de ledenvergadering in het najaar van 2004 werd besloten om van Pumadrivers een KvK geregistreerde vereniging, met een officieel bestuur, te maken.
Per 1 januari 2005 is Pumadrivers een officiële vereniging. Doordat er vanaf dat moment een bestuur actief is, zijn de taken over de bestuursleden verdeeld. Het feit dat er sindsdien contributie betaald moet worden, bied het bestuur ook veel meer mogelijkheden om activiteiten te organiseren.

Zondag 8 april 2001 werd de allereerste club meeting georganiseerd in Willemstad, daar werd Marc door de aanwezig leden (zes in totaal) ‘officieel’ gekozen tot voorzitter van Pumadrivers.
5 Jaar later zijn we terug geest in Willemstad ter gelegenheid van het 5 jarig bestaan van Pumadrivers.

Zondag 2 augustus, 15 jaar na de oprichting zijn we weer terug gegaan naar Willemstad voor onze jubileum tour ’15 jaar Pumadrivers’. Acht Puma’s verzamelden in Willemstad.
Na de gebruikelijke begroetingen zijn we eerst iets gaan drinken voordat de tour van start ging.
Met z’n achten in colonne door het west Brabantse land.
Een mooie, afwisselende tour met een kort uitstapje naar Zeeland. Het eiland Tholen om precies te zijn.
Traditie getrouw liep niet alles volgens plan, maar na enig ‘sleutelwerk’ gaf de tomtom de route toch weer goed aan.
Het weer speelde ook perfect mee, we hebben dan ook genoten van de heerlijk picknick lekker buiten op een dijkje. Een heerlijk moment om gezellig bij te kletsen en te genieten van de meegebrachte koffie, thee, broodjes, krentenbollen en frisdrank.
Na de lunch hebben we de tour vervolgt.  ‘Over’ Tholen en via de Oesterdam, waar we voor de open brug moesten wachten, via Bergen op Zoom naar onze eindlocatie Lepelstraat. Na een telefoontje kwam Linda ons ophalen om, nu met 9 Puma’s, tussen de Oldtimers in parade  door de hoofdstraat  van Lepelstraat te rijden.
Linda, dank je wel dat je dit geregeld had, grappig om de gezichten van de bezoekers te zien.
Ze had ook nog parkeerplaatsen voor ons geregeld achter het cafetaria waar we afsluitend gegeten hebben. Maar eerst hebben we uiteraard een rondje gelopen over de Oldtimerdag.
Daar stonden een paar echte beauty’s tussen. Gelukkig ook een aantal oude(re)  Fordjes.

Als afsluiting van deze gezellig dag hebben we in het cafetaria nog iets gedronken en gegeten.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde Jubileumtour.
Over 5 jaar weer terug naar Willemstad zou ik zeggen.

Pumamartin