Vroemdag, circuit Zolder (B) 21 oktober

vroem

Wat het weer betrof had Vroemdag dit jaar de aller slechtste dag in oktober uitgekozen.
Maar dit mocht de pret niet drukken, het was weer een super Pumadrivers dagje op en rond het circuit in het Belgisch-Limburgse Zolder.

Traditie getrouw hadden wij, Wiel en ik, afgesproken bij de grensovergang Maasmechelen. Daar troffen we Isoura  zoals ieder jaar!!) en een Duitse gast met een Suzuki Swift met st 150 kit van Tuninghaus.

Aangekomen op de paddock van circuit Zolder, het was toen nog droog, werden we begroet door Bjorn en de mannen van ‘team de Clerck’ die er ook ieder jaar bij zijn.
Van de Pumadrivers leden was Tom Vroom (wb motorsport) al aanwezig met zijn witte circuit Puma.
Even later arriveerde  Sjoerd Reverda die zijn Puma maandags nog ‘circuit’ klaar gemaakt. Marcel (mdo) en zeker Gerrit hadden behoorlijk last gehad van files in Nederland en waren daardoor iets later dan gepland bij onze clubstand.
Als eerste de partytent opgezet, dit jaar echt tegen de regen en niet zoals vorig jaar tegen de zon.
Daarna de beachvlaggen houders in de praktijk testen. Wiel had deze in het weekend nog gemaakt zodat we de beachvlaggen ook kunnen gebruiken als we op een verharde ondergrond staan. Ze hebben de test met glans doorstaan, behoorlijk wat wind moeten trotseren.
Tom was zo goed geweest om de Pumadrivers papieren al bij het secretariaat op te halen toen het nog niet druk was. Kijk dat is meedenken!!!
Alle ‘Vroemers’ konden zich dus ‘aan mijn tafeltje’ melden, daar moesten de piloten de vrijwaring ondertekenen en kregen ze hun ‘startnummer’, transponder, polsbandje en lunch bon.
Deze ingeleverd bij het secretariaat, dus we waren klaar voor onze 13de Pumadrivers Vroemdag.
Wij zaten in groep 2 dus starten om 11.00 uur, konden we eerst kijken naar de snellere groep 1. Helaas begon het te regenen, maar dat mocht de pret niet drukken, wij stonden immers droog.
Het was weer snel 11.00 uur en konden wij de baan op. Ondanks dat het af en toe  behoorlijk regenden hadden de kinderen, en wij ook, toch plezier in de rondjes op circuit Zolder.
Zoals ieder jaar weer verschillende reacties van de kinderen, de ene is druk de andere heel stil.
De tijd vloog voorbij, tijd voor de ‘motopauze’. Tijd voor onze lunch.
Als een stel clochards stonden we rond twee kliko’s, bijna onder de brug boven start-finish.
Maar het was gezellig en de lunch smaakte prima.
Tijdens pauze kwamen natuurlijk de verhalen los. Iedereen, zeker ook Gerrit en Marcel die voor het eerst op een circuit gereden hadden, had genoten. Regen of geen regen.
Uiteraard is het uitkijken en geen risico’s nemen, maar het was zeer goed te doen. Gelukkig begreep de overgrote meerderheid van de piloten dat goed, op een enkele dwaas na.

Na de pauze ging de eerste groep weer om 13.10 uur van start en wij weer om 14.25 uur. Tijdens onze tweede ‘stint’  kwam het een paar keer met bakken uit de hemel. Vooral jammer voor de kinderen en de organisatie, er is immer nog veel meer te doen rond het circuit. Uiteraard is dit allemaal buiten.
Tegen half vier was het weer voorbij met de pret, tijd om de partytent af te breken en afscheid te nemen.
We kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde Vroemdag met 5 Pumas ‘aan de start’, en Isoura en Wiel weer als suporters.

Tot volgend jaar, tot Vroemdag.

Pumamartin

een paar leuke filmpjes van de Vroemdag

https://www.youtube.com/watch?v=4r1HVDIAkTo&list=UUyFksWZKctLATYYDl8GQftA

https://www.youtube.com/watch?v=xXeLa4tW0Wo&list=UUyFksWZKctLATYYDl8GQftA

https://www.youtube.com/watch?v=qTURYg_nBwE&list=UUyFksWZKctLATYYDl8GQftA