10 de European Ford Puma Meeting, Valkenburg a/d Geul 5 t/m 7 september

efpm 15

Woensdag 3 september
De voorbereidingen voor onze Jubileum meeting gaan beginnen, de 10de EFPM een prestatie waar wij trots op zijn.
Om negen uur ’s morgens, samen met Wiel, de eerste lading spullen naar de camping gebracht. Dit jaar konden we niet meer beschikken over de grote bus maar ‘moesten we het doen met’ een stationwagen met aanhanger, die we gelukkig konden lenen van de vader van Natasja, en mijn Puma.
Met de tweede lading is ook Roel met z’n Puma mee gereden, daarmee hadden we alle spullen op camping ‘de Bron’.
Dus heel goed te doen zonder bus, alleen een keertje extra rijden.
Nadat we de stationwagen  terug gebracht hadden konden we beginnen met het opbouwen van ons meeting terrein. Het weer was goed, zoals de rest van de dagen gelukkig ook, dus heerlijk om buiten te werken.
Als eerste zijn we weer begonnen met de partytenten, en dit jaar voor het eerst de grote tent, wat een weelde zo’n echte tent.  Rond 13.00 uur kregen we versterking van Kim (coma) en waren we dus met z’n vieren i.p.v. andere jaren slechts met z’n tweetjes. Daardoor was het toch net even iets lekkerder werken. Later in de middag kwam ook Chris nog,  Chris en Kim hebben eerst de grote ‘ster tent’ van FlORiDa fraktion opgebouwd en ons toen weer verder geholpen.
Om zes uur gezellig met z’n alle samen gegeten, daarna heeft  iedereen z’n eigen tentje opgezet. Nog net voor het donker arriveerde Pascal ook, met alle spullen voor de inschrijving.
Gezellig een biertje gedronken en nagenoten van de eerste meeting dag voor ons.

Donderdag 4 september
Na een lekker ontbijtje, verzorgd door onze ‘beroemde catering’ waren we klaar voor de tweede voorbereidings dag, en mijn verjaardag hieperdepiep hahaha.
De centrale tenten hadden we gisteren al helemaal ingericht, ijskasten, ‘keuken’, verlichting, verwarming, tombola spullen en bekers uitgestald, en Sonja en Mariëtte hadden ook nog de welkomstassen gevuld. Vandaag konden we ons dus richten op de inschrijftent, schietbaan en aankleding van het meeting terrein zelf.
Remco had dit jaar onderweg, in tegenstelling tot vorig jaar, geen problemen en was dan ook al vroeg op de camping. Met de extra handen hulp verliepen alle opbouwwerkzaamheden wel heel erg relaxed. We hadden zelfs nog tijd om onze Puma’s een extra poetsbeurtje te geven, of laten geven in mijn geval. Met dank aan Remco.
Omdat het mijn verjaardag was werd er getrakteerd op Chinees voor ons allemaal, je wordt immers maar een keer 55!
Onder het genot van een lekker biertje hebben we de dag afgesloten, klaar voor de meeting zelf!
Met de gedachte dat we morgen alleen nog maar de puntjes op i hoeven te zetten.

Martin

Vrijdag 5 september
Na een relaxte donderdag opbouwen, en gezellig Chinezen met z´n allen (Martin nogmaals bedankt voor het eten), moesten we vrijdagochtend de laatste puntjes op de “i” zetten. We moesten zelfs het inschrijfsysteem nog opstarten terwijl Tuninghaus al aan kwam rijden. Deze door laten rijden naar inmiddels hun vaste hoek achterin, en achteraf foto’s gemaakt, en ingeschreven. Vanaf dat moment bleef het langzaam doorlopen met mensen die aan kwamen rijden, het viel op dat men dit jaar vroeger als andere jaren op de camping was. Dit bracht al wel gelijk de sfeer op het veld, welke het hele weekend doorgezet heeft, goed om te zien.
Iedereen begon zijn plek op het veld te vinden, en sommige gelijk bij Wiel de schietbanen even testen, en Daniel even een vlucht gemaakt met zijn Drone. Helaas heeft hij het gehele weekend wat batterij problemen gehad, waardoor hij niet zoveel kon vliegen en filmen.
Door Florida Fraktion werden we ’s middags verrast met een cadeau voor het EFPM jubileum, Daniel had in een stuk hout hun logo uitgesneden, en een plaquette gemaakt met felicitaties, met daaronder het Puma logo ook uitgesneden. Na dat de karavaan met de familie Wicht gearriveerd was, werden we ook door hun verrast met een cadeau, een zelf gebakken koek met felicitatie en 60 liter bier.
Het PTE had ook nog 2 cadeaus voor ons, allereerst een originele Puma velg, deze doorgeslepen en in de rode Pumadrivers kleur gespoten, en de centercap wit gespoten, en hierin een klok gemaakt. Op de velg met witte stickers de felicitaties. Tevens kregen wij een samengesteld fotoboek van de afgelopen 9 jaar EFPM, erg leuk om te zien, met zelfs mensen op de foto die nog steeds trouw ieder jaar komen.
De familie Wicht had inmiddels de auto van Roel achterop het terrein neergezet, en waren begonnen met het uitslijpen van de wielrand van het achterscherm als demo.
Ze hebben tot de verlijming doorgewerkt, en daarna gestopt wegens het tijdstip. Werd te donker om er aan te werken, en zouden zaterdags weer verder gaan met de demo. Tegen de donkerte bleef men ook aanrijden op de camping, maar was het te donker om in te schrijven, we hebben alleen een nummer uitgedeeld, en ze de dag erop ingeschreven. Vele kwamen bij de partytenten zitten, en lekker een biertje drinken, dit resulteerde er in dat we tot 4 uur buiten gezeten hebben met velen rond de tafels, de laatste zijn toen richting hun eigen tent gegaan en wij hebben het licht uit gedaan.

Remco

Zaterdag 6 september.
Eindelijk was het zover. De meetingdag was aangebroken. Ik was lekker op tijd op zodat ik kon ontbijten en de spullen voor het inschrijven op kon starten. De rest kwam niet veel later ook de tent uit om alles op te starten zodat de dag kon beginnen. Er was al veel ingeschreven op vrijdag, dus zaterdagmorgen hoefden alleen de mensen die vrijdag wat later waren nog terug te komen. Dit gebeurde in de loop van de ochtend. De meeting kwam lekker op gang en volgens mij heeft iedereen een erg leuke en gezellige dag gehad.
Ook de Puma van Roel is netjes hersteld en kwam in de loop van de dag weer op zijn plekkie tussen de Puma’s te staan. Zeer interessante workshop van Anton-Johannes Wicht.
Ook het schieten is naar mijn weten weer goed benut, en was net als ieder jaar een groot succes.. Ook heeft Tuninghaus weer net als vorige jaren genoeg bezoek gehad met het racespel. Blijft toch top dat ook Tuninghaus dit ieder jaar weer wil doen!
Om 16.00 begon de tombola. De dames hadden weer voor een leuk bedrag aan lootjes verkocht voor de tombola met schitterende spullen die door onze sponsoren mogelijk gemaakt zijn. Dankzij onze lootjes-trekster Paula hebben we weer een hoop mensen gelukkig kunnen maken met mooie prijzen.
Na de tombola begon de barbecue weer, en deze was net als de jaren ervoor weer erg geslaagd en erg lekker..
Als klapstuk van de dag hadden we nog een verassing voor alle Puma rijders. We hadden voor ons jubileum rode geluksballonnen geregeld!
We zijn met z’n allen naar het veld achter “ons veld” gegaan. Hier hadden we alle ruimte om de ballonnen veilig op te starten en op te laten. Het was de planning om alle 65 ballonnen tegelijkertijd op te laten, maar dit is helaas niet gelukt. Wel gingen er erg veel tegelijk omhoog. Dit zag er echt super uit! Was een heel groot succes, en ook iedereen was verrast en vond het super!
Na een mooie, gezellige en lekker meetingdag hebben we ‘s avonds nog een lekker biertje gedronken met z’n allen en hierna naar bed gegaan om toch nog even te rusten voor de laatste dag!

Pascal

Zondag 7 september
Ook deze laatste meeting dag begon onder prima weersomstandigheden.
Ondanks dat de laatste om half vijf ’s morgens het licht uitdeed waren de meeste 4 uur later alweer paraat voor het ontbijt. Dat ons cateringteam al jaren op elkaar is ingespeeld blijkt wel uit het feit dat iedereen binnen no-time zijn spek met ei voor zich had staan.
Hiervoor is een compliment wel op zijn plaats.
Terwijl de meeste leden genoten van het ontbijt maakten wij, als bestuur, nog een rondje ‘langs de velden’ om te kijken wie we de beker voor ‘finest detail’ konden toebedelen.
Voor de bokalen verdeeld konden worden, moesten uiteraard ook nog de stemmen geteld worden.
Gelukkig gaat dit, dankzij het digitale stemmen, redelijk snel waardoor we zonder vertraging om 12.00 uur aan de ‘Pokal Verleihung’ konden beginnen.
36 Bokalen konden aan de trotse eigenaren overhandigd worden.
Pierre Marquez won uiteindelijk de ‘overall award’ en mag zich dus een jaar lang ‘Europees Kampioen’ noemen.
Helaas kwam hiermee ook de zondag langzaam ten einde wat het EFPM betreft.
Terwijl iedereen van elkaar afscheid nam, werd het aantal Puma’s op het terrein snel minder.
Daarmee komt ook de vervelendste taak van dit weekend onherroepelijk in zicht.
Het afbreken van het terrein, en de tenten.
Vele handen maken licht werk, en met vereende krachten werd het terrein dan ook ontmanteld.
Een voetbaltafel in een Puma plaatsen lukt zelfs ons niet, dus ook nu kwam de aanhanger goed van pas.
Nog circa 350 nachtjes slapen tot het volgende EFPM.
Ik heb er zin in!

Sjoerd

Ik kijk met trots terug op een zeer geslaagde 10de jubileum EFPM.
55 Puma’s waarvan er al 44 !!! op vrijdag aanwezig waren (zoveel waren er nog nooit in al die jaren)
Weer een meeting zonder enige wanklank. Echte Gezelligheid en dat allemaal bij prima meeting weer.

Trots op onze sponsoren, die het ons ook dit jaar weer mogelijk gemaakt hebben om een geweldige tombola te organiseren. Zonder deze sponsoren (Tombola) is een EFPM in deze vorm niet mogelijk.

Trots dat wij één sponsor hebben die ons vanaf het allereerste moment ondersteund,
M & R Autoparts, Echt.

Trots dat wij als Nederlandse club van Ford Duitsland !! zo’n geweldige ondersteuning krijgen.

Trots dat ACW- Softline ons ook dit jaar weer ondersteund heeft, daardoor hebben wij de unieke jubileum verrassing zaterdagavond kunnen realiseren.

Trots dat wij, Pumadrivers, voor de 10de keer welkom waren op camping ‘de Bron’.

Trots op ons stem- en inschrijfsysteem, uniek en echt van deze tijd. Stemmen via je mobieltje !!

Trots op de mooie bekers in goud en rood.
Goud voor het jubileum en rood is onze Pumadrivers clubkleur.

Trots op de bijpassende meeting nummerstickers, ook in goud en rood.

Trots op de altijd weer succes volle luchtbuksschietwedstrijd, ook uniek in de wereld van de automeetings.

Trots op de Familie Wicht uit Reundorf (D), die een workshop ‘roest behandeling van de achterspatborden’ op onze EFPM gegeven hebben. Uniek dat men zoiets op een meeting doet.

Trots op team Tuninghaus (D) dat ze weer de TH Grand Prix georganiseerd hebben.

Trots op de oud Pumarijders die toch gezellig naar de meeting gekomen zijn.
Uit België, Duitsland en zelfs uit Zwitserland!

Trots op alle helpers, zonder jullie zou het echt niet mogelijk zijn om de EFPM te laten zijn wat ze is. Dank je wel.

Trots op alle Puma liefhebbers die erbij waren.  DANKE SCHÖN, MERCI, DANK JE WEL.

Trots op ons, als bestuur, dat wij met z’n vieren, weer een TOP meeting georganiseerd hebben.

Samengevat ben ik dus heel trots dat het ons weer gelukt is, 10 grote Puma meetings.
Uniek in het Ford  Puma wereldje.

Op naar volgend jaar, de 11de European Ford Puma Meeting.
4 t/m 6 september 2015

Martin
Voorzitter Pumadrivers