9 de European Ford Puma Meeting, Valkenburg a/d Geul 6 t/m 8 september

84

Woensdag  4 september

Om 9.00 uur begon voor Wiel en mij ‘eindelijk’  weer de EFPM.
De eerste spullen in mijn Puma laden en op naar ‘de Bron’, meteen de 2de Puma lading opgehaald en beginnen met opbouwen. We beginnen altijd met het opbouwen van ons ‘hoofdkwartier’, 6 partytenten, regenkappen, afdekzeil, zijdoeken, lichtslangen. Werk genoeg dus.
Maar bij zomerse temperaturen van 30 graden was het heerlijk werken, gezellig  met z’n tweetjes, op tijd een koud biertje, perfect.  Het was per slot van rekening ook nog mijn verjaardag.
Om 17.00 uur  kwamen onze vrouwen met het eten, gezellig heerlijk samen gegeten.
Na het avondeten de magazijntent en mijn tentje nog opgezet.  Mijn tent maar ‘los’ onder de partytent gezet, ‘morgen zetten we die wel op de plaats’.
Pascal was ondertussen ook aangekomen. Hij sliep net als Wiel in de magazijntent, het was al te donker om zijn tent nog op te zetten.
Nog een paar Alfa gedronken en met z’n drieën genoten van een heerlijk zomeravond op het nog verlaten meeting terrein.

Donderdag 5 september.

Om 10.00 uur konden we de bus van Habets Bevestigingsmaterialen in Hulsberg ophalen. Maar eerst thuis ontbijten. Vervolgens de bus en mijn Puma propvol geladen en terug naar camping ‘de Bron’. Remco was ondertussen onderweg
van Texel gestrand met zijn Puma. In plaats van om 10.00 uur in Wijnandsrade te zijn was ie weer onderweg terug naar het eiland om een andere auto op te halen.
Uiteindelijk zou hij (na een reis van 12 uur!!) pas om 18.00 uur aankomen in Valkenburg.
Dus met z’n drietjes verder onder een stralende hemel met een nog hogere temperatuur dan woensdag.
Vandaag werden de inschrijftent en 3 partytenten bij het schieten (die we zaterdags bij de tombola en bbq ook gebruikt hebben)  op gezet. Verder de stroomkabels  naar de Partytenten en inschrijftent gelegd,
alle vlaggen en clubspandoek kregen weer hun plaatsje en het meeting terrein weer strak afgezet, de ‘goodie bags gevuld, de tombola spullen uitgestald, de bekers opgepoetst, tafels en banken opgezet, sponsorbord prominent opgesteld en Wiel bouwde ‘zijn’ schietbaan natuurlijk ook weer op.
Onze, ondertussen ‘wereld beroemde’ catering, verzorgde weer een heerlijk avond eten.
Na het eten ‘alleen’ onze eigen tentjes op de juiste plaatsen gezet en de grote Pumavlag traditioneel midden op het meeting terrein geplant. Hier hadden we mee gewacht tot Remco er ook was.
Met z’n vieren deze lange warme dag bij een lekker koud biertje doorgenomen en besproken wat er vrijdagmorgen nog moest gebeuren voordat de eerste bezoekers aankomen.

Vrijdag 6 september.

Na het douchen een bakje koffie en ontbijt. Lekker opstarten voor de eerste meetingdag.  Pascal installeerde en testte zijn inschrijfsysteem, Remco ‘hooide’ het meetingterrein en verder werden de puntje op de ‘i’ gezet. Ook dit jaar waren we weer lekker op tijd klaar toen de eerste bezoekers arriveerden. Rond het middaguur begon de strakblauwe hemel van de afgelopen dagen  te betrekken en rond 15.00 uur trok de eerste bui over ons weg.
In de loop van de dag vulde het terrein zich met uiteindelijk ongeveer 35 Puma’s. De laatste kwamen zelfs aan toen het al lang donker was. Uiteraard werden wij weer goed verzorgd door ‘de catering’.
Een super gezellige avond en nacht volgde, zoals we die kennen van de EFPM. Het weer werkte ook nog goed mee, af en toe een licht buitje kon de pret zeker niet drukken.
Tegen 5.00 uur hebben Remco en ik de laatste gasten naar bed gestuurd en het licht uit gedaan.
Morgen wacht ons immers een belangrijke, drukke dag.

Pumamartin

zaterdag 7 september

Na een zeer korte nacht (voor mij) begon de zaterdag op z’n gemakkie. Iedereen ontwaakte langzaam na een gezellige en geslaagde eerste avond van het EFPM.
Na het douchen werden de broodjes gebracht voor het ontbijt, en met een bakkie koffie er bij was het lekker bijkomen. Nadat iedereen uit de veren was, gedoucht en ontbeten had, begon er wat reuring op het camping terrein te komen.
De eerste nieuwe Puma’s druppelde alweer binnen, de schietbanen werden door Wiel klaar gemaakt voor de M & R Autoparts schietwedstrijd, ook werd de tent in orde gemaakt voor de Tuninghaus Grand Prix.
Pascal had het gezellig druk bij de inschrijftent door de mensen die aankwamen om in te schrijven, maar ook door de mensen die gisteren laat aangekomen waren en nog moesten inschrijven. Na de eerste drukte liep het gemoedelijk door.
Na de lunch hebben we ons voor het meetingterrein opgesteld om voor het eerst in de EFPM geschiedenis een tourtocht te gaan rijden tijdens het EFPM. Martin, Sjoerd en ondergetekende stelde zich naast elkaar op, en de Puma’s moesten zich verdelen achter ons drieën. Hierdoor ontstonden er drie gelijke groepen waarmee we wat gemakkelijker de route konden rijden. De route was ongeveer 45 minuten rijden, zeer positieve geluiden na afloop. Voor de mensen die regelmatig met een Limburgtour zijn mee geweest zullen er veel herkenbare stukken ingezeten hebben, maar zeker de moeite waard, alleen altijd jammer van de vele fietsers…..
Bij terugkomst iedereen weer z’n eigen plekje opgezocht, en langzaam spullen klaar gezet voor de tombola, ook dit jaar toch weer veel spullen weten te verzamelen, super!
Dus even na 16 uur begonnen we met de tombola, blijft altijd een succes.
Na de tombola bakten onze master chefs het vlees alvast voor, waarna dit nog maar even op de BBQ moest op het moment van bestelling. Dit jaar hadden we voor een andere leverancier gekozen, keurslagerij Keulen. Duidelijk betere kwaliteit, alles ruim voldoende, super lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Na de BBQ werd het snel donker en werden de Puma’s klaar gemaakt voor de “Best car by night” verkiezing, geeft toch altijd een hoop kleur aan het gehele veld. Na om 23 uur dit gestopt te hebben, verdween iedereen wel ergens voor een drankje en een praatje. Alleen later op de avond of begin van de nacht begon het te regenen en zag je de mensen onder partytenten gaan zitten (lekker warm met onze terras verwarmingen) of besloten te gaan slapen.
Toen bijna de laatste naar hun tentjes gingen om een uurtje of 4, half 5 brak er een fikse regenbui los, we zaten nog maar met 3 man onder de partijtenten, maar deze konden het water niet aan. Dus hebben we Pascal wakker gemaakt, en met z’n vieren continu gezorgd dat we het water omhoog drukte, de partijtenten uit. Als we dit niet gedaan hadden was alles ingestort door het vele water, dit hebben we ook gedaan bij de inschrijftent, en bij de tent die over de BBQ stond. Twee partytenten van het PTE waren onder de waterdruk bezweken.
We zijn met z’n vieren tot 8 uur ’s morgen bezig geweest, ondergetekende is om kwart over acht de tent ingegaan om te slapen, maar dat lukt niet, dus na ’n uurtje er maar weer uit. Om een bakkie koffie te pakken met een broodje, en klaar te maken voor de laatste dag van het EFPM 2013.

Remco

Zondag 9 september

Na enkele hele mooie dagen begon de zondag met een enorme regenbui.  Gelukkig waren de weergoden ons later die dag gunstig gezind, en bleef ons een modderpoel zoals Dorsel vorig jaarbespaard.  Later kwam zelfs het zonnetje weer tevoorschijn aan de hemel.
De zon en de geur van Spek met eieren zorgde ervoor dat iedereen wakker werd en daardoor druppelde de partytent alweer vol. Even op het gemak ontbijten, en de gezellige avond nog evalueren.
Nadat ook alle bestuursleden wakker waren, stond voor ons als bestuur de volgende taak te wachten: Het samenstellen van de top 3 van de diversen categorieën.
Nou ja samenstellen: dankzij het digitaal stemmen, hoeven we alleen de categorieën door te lopen om te controleren of alles klopt. De klok ging alweer richting 12 uur en dat betekende langzaam het einde van dit 9e EFPM.
Maar we sluiten natuurlijk niet af voordat we de vele trofeeën in de diversen categorieën hebben uitgedeeld. De verschillen in de diversen waren weer miniem, waardoor de nummers 1,2 en 3 soms
erg dicht bij elkaar zaten.
Het is voor ons als bestuur elk jaar weer een leuk moment om de winnaars een mooie bokaal mee naar huis te geven.  Na deze huldigingen en het uitnodigen voor de 10 de EFPM 5 t/m 7 september 2014, kwam dan toch het onvermijdelijke, het einde van het EFPM.
Er restdaarna nog een taak: het opruimen van het meeting terrein. Met het traditioneel strijken van de grote Puma vlag was de EFPM 2013 definitiefvoorbij.
Dankzij de hulp van enkele leden konden we de camping weer in een mooie opgeruimde staat achterlaten, zodat we in 2014 ook weer welkom zijn op camping de Bron voor het 10e EFPM

Sjoerd 102

Rest mij nog iedereen, te bedanken die deze zeer geslaagde 9de EFPM samen met ons als bestuur mogelijk gemaakt hebben, onze kleine maar touwe groep ’tobola’ sponsoren, camping ‘de Bron’, ‘DE catering’ Sonja en Mariëtte, onze ‘chef koks’ Jo en Raymond, onze ‘helpers’ Natasja, Cathy, Denise, Daniëlle, Roel, Dane, Chris, Harry, en Daniel, Bernd en Marvin voor de TH Grand Prix, schietbaan master Wiel en inschrijf goeroe Pascal.
Wiel en pascal vormen natuurlijk ook samen met Remco, Sjoerd en mij (als bestuur)  het organisatie team van de EFPM.

Tot volgend jaar, onze jublieum meeting. 10de EFPM 5 t/m 7 september 2014

Martin, namens bestuur Pumadrivers
Video van de efpm;

http://youtu.be/_3jXet66eQo

deel 1 drone video
http://www.youtube.com/watch?v=gH0VoluHyIA&feature=c4-overview&list=UUyFksWZKctLATYYDl8GQftA

deel 2 drone video

http://www.youtube.com/watch?v=PdtPBaNsiqw&feature=c4-overview&list=UUyFksWZKctLATYYDl8GQftA