Vroemdag circuit Zolder 22 oktober

1

De 23ste editie van de Vroemdag op circuit Zolder in Belgisch Limburg was dit jaar op dinsdag 22 oktober en, net als vorig jaar, onder zomerse omstandigheden.
“De Vroemdag wil kinderen uit het bijzonder onderwijs aanzetten tot permanente sportbeoefening.
Hiervoor worden er rond het circuit van Zolder avontuurlijke en aangepaste sportactiviteiten georganiseerd. Hoogtepunt van de dag is een rit op het circuit als passagier in een raceauto.
Deze dag wordt georganiseer door; Bloso in samenwerking met de Provinciale sportdienst, SVS, Rotary Midden-Limburg, Fifty One club, Publides, NB Projects, Circuit Zolder en KHLim”

Dinsdagmorgen om 8.20 reden we met 3 Puma’s (Natasja, Isoura en ondertekende samen met Wiel) de paddock op van circuit Zolder waar we hartelijk begroet werden  met de woorden:
‘goedemorgen, allee, gij weet de weg hè’.
En inderdaad, wij weten de weg.  We zijn er immers al voor de 12de keer bij.
Op onze vaste plaats, tegen over de OtOBAR, wachtte ‘team De Clercq’ (bestaande uit oud Pumadrivers leden en vrieden uit Oost-Vlaanderen) al op ons, helaas weer zonder Herman zelf!
Eerst iedereen begroeten en daarna de partytent opgezet en clubspandoek opgehangen, bakje koffie en op naar het wedstrijdsecretariaat  om de ‘startnummers’ en transponders op te halen.
Duurde dit jaar ‘ietsjes’ langer dan normaal…………
Terug bij onze stand kregen alle piloten, na het ondertekenen van de vrijwaringsverklaring, de nummers, transponders, polsbandje en lunch bon. De vierde Puma (Sjoerd) was ondertussen ook aangekomen.  Helaas hadden 2 leden zich op het laatste moment om uiteenlopende redenen moeten afmelden. Een van hen (Tom)kwam later op de dag samen met z’n vrouw en kindje toch nog, helaas had hij geen aanhanger meer kunnen regelen om zijn ‘circuit’ Puma mee te kunnen nemen. Tom, welkom terug als Pumadrivers lid.

Het was ondertussen al bijna 10.00 uur, starttijd van groep A, dus met z’n alle naar de Pittstraat gelopen waar de kinderen al stonden te wachten om mee te rijden over dit mooie circuit.
Het enthousiasme was, net als de voorgaande jaren, weer geweldig. Ook voor alle andere activiteiten welke rond het circuit georganiseerd worden, van klimwand tot boogschieten en van rijden met paard en wagen tot roofvogels aaien aan toe.

Helaas zijn er toch weer ieder jaar ‘piloten’ die denken dat het (alleen) om hun eigen plezier gaat, ze nemen toch echt te veel risico’s. Misschien ook wel in hun enthousiasme de kinderen te plezieren, maar toch. Door een onbezonnen actie
van een van de rijders in groep A kreeg Natasja toch koude voetjes en besloot om toch maar niet (voor haar zou het de eerste keer zijn geweest) het circuit op te gaan.
We hebben nog geprobeerd om haar op ander gedachten te brengen maar helaas… Volgend jaar zeker wel, toch??………
Hierdoor bleven ‘alleen’ Sjoerd en ondergetekende over als Pumadrivers ‘on track’, de Belgische witte Puma was er (uiteraard zou ik bijna zeggen) ook weer
bij. Dus toch drie Puma’s op de baan.

Om 11.00 uur waren wij aan de beurd, groep B, voor onze eerste ‘stint’.
Op naar de Pitlane en ‘ons’ eerste kind oppikken voor de eerste rondes op dit
heerlijke circuit. Na twee rondes terug de Pitlane in en wisselen van kind om vervolgens weer twee volle rondes te rijden. Het was weer ouderwets genieten,
zeker op het moment er 3 gasten instapten……. Het eerste filmpje zegt alles waar de Vroemdag om draait.

Van 12.00 uur tot 13.00 uur is er altijd ‘Moto stilte’. Tijd voor onze lunch, de piloten konden weer genieten van het lunchpakket dat iedere rijder van de
Vroemdag organisatie gratis aangeboden krijgt. De andere hebben lekker bij de OtOBAR gegeten.
Na de pauze rijden de groepen een tweede stint en daarna is er nog de mogelijkheid om mee te doen aan het vrij rijden. Daar hebben alleen de mannen van team ‘de Clercq’ aan mee gedaan.
Helaas kwam aan deze schitterende dag een einde, lekker kunnen rijden, genoten van en met de kinderen, de gezellige Pumadrivers groep en van het geweldige weer.

Volgend jaar is Pumadrivers er zeker en vast weer bij, voor de dertiende keer……
En nee, dat is geen ongeluksgetal.

Pumamartin

video met 3 kinderen in de Puma;

http://www.youtube.com/watch?v=vlKrb6UfWDk&feature=c4-overview&list=UUyFksWZKctLATYYDl8GQftA

Pumdrivers op circuit Zolder

http://www.youtube.com/watch?v=XEm9NxmTywg&feature=c4-overview&list=UUyFksWZKctLATYYDl8GQftA