3de Internationale Puma Treffen, Reundorf (D), 7 – 9 juni

reundorf

Vrijdagmorgen vertrokken we met 3 Nederlandse Puma’s naar de meeting in Reundorf.
Remco was donderdagavond naar Limburg gekomen zodat we lekker op tijd konden vertrekken, van uit Wijnandsrade zijn het toch noch 475 km.
Eerst even de bandjes op de juiste spanning brengen en dan op weg naar het derde Internationale Puma Treffen. We hadden om 12.00 uur afgesproken met Kim (coma) bij een Autohof in Aschaffenburg, vlak achter Frankfurt. Wij vertrokken om 8.30 uur en hadden ruim een half uur speling. De Autobahn was niet te druk, dus we konden lekker doorrijden.  Na 2 uurtjes een korte koffie pauze, even de beentjes strekken en een broodje eten.
Vervolgens door naar Aschaffenburg. Netjes om 12.00 uur reden wij van de Autobahn naar de Autohof toe waar we afgesproken hadden met Kim.
‘bestemming bereikt’ zei blödieBlöd…… Mooi, maar geen Autohof of truckers restaurant of wat dan ook, stonden we midden op een industrieterrein……  Na enkele minuten telefoon…. ‘Wo seit Ihr”…. Kim dus….
Geen idee waar we waren maar iig niet op de afgesproken plaats. Kim dus ook niet, ook hij had de Autohof dus niet gevonden. Ons standplaatsadres gegeven, even getankt en daar kwam Kim al aangereden. Na een korte begroeting
zijn we door gereden naar Reundorf, was nog 2 uurtjes rijden. Tot het laatste stukje ging alles perfect, opeens ‘Stau’…… was er aan de andere kant een ongeluk gebeurt, koste ons ruim een half uur……
Maar eind goed al goed, aangekomen bij de familie Wicht werden we hartelijk begroet en welkom geheten. Door de feesttent naar het meeting terrein, tentjes opgezet een heerlijk koude Alfa en even op adem komen. Vervolgens eerst maar een rondje terrein, de aanwezige Puma rijders begroet. Veel bekenden natuurlijk maar ook weer een aantal nieuwe gezichten. Na de ongelofelijke Puma verzameling van de Wichts bekeken te hebben was het tijd voor het eerst biertje aan de Bierbrunnen.
Proost op een super Puma weekend.
Ook de ‘kaffee und Kuchen’ smaakte heerlijk. Tegen 18.00 uur werd de BBQ aangegooid en konden we onder het genot van een heerlijk biertje ons sterken voor de komende ‘Disco Night’.
Dit jaar was de wasstraat weer ingericht als feestzaal, net als het eerste jaar. Daar kan de muziek vol open zonder dat de buren uit hun slaap gehouden worden. Iedereen ging lekker uit z’n dak, we ontdekten zelfs dat we een heuse
gitaar virtuoos in ons midden hebben, hè Roel.
Tegen het ochtend gloren vond iedereen het toch langzaam maar zeker tijd om z’n bedje op te zoeken, de een wat eerder dan de ander.

Zaterdagmorgen scheen het zonnetje al vroeg op onze tenten, Gutenmorgen Sonnenschein klonk ook traditioneel weer over het meeting terrein. Roel, eh Captain Morgan himself, keek wel heel raar uit de rood doorlopen oogjes…… z’n Puma stond bijna in z’n tent…. ENNE???
Bleek z’n Puma een zacht kusje gehad te hebben van een soortgenoot die ’s nachts rondgeslopen had op zoek naar prooi. Uiteindelijk allemaal geen probleem als je bij een “Schadeninstandsetzungsbetrieb” bent waar ook nog eens met een groot aantal Puma’s op het erf staan.
Na een heerlijke bak koffie en een lekker ontbijtje, rustig verder wakker worden en herstellen. Wat was het een super gezellige avond/nacht. De ‘Disco Night’ is toch wel HET ding van het Reundorf Treffen.
Dit jaar was er, naast de tourrit, in de werkplaats een modelracebaan opgebouwd waar steeds met 4 man geracet moest worden, heel leuk om te doen. Weer eens iets anders dan anders.
Om half vier stond een korte tourrit gepland, waar overigens niet aan iedereen mee deed. 20 van de 30 Puma’s reden wel mee en konden genieten van de mooie omgeving rond Reundorf in het Frankenland (Beieren)
De eindlocatie was een echte Beierse Biergarten, daar hebben we lekker buiten gegeten. Vervolgens is iedereen terug gegaan naar het Treffen. Remco heeft nog, met hulp van onze Oostenrijkse vriend Alex, een kabelboom uit een van de sloop Puma’s gebouwd, zodat ie eindelijk zijn blauwe weer op de weg krijgt.
De avond hebben we lekker rustig bij de Bierbrunnen, naast onze Puma’s afgesloten. Uiteindelijk was het toch nog 2.00 uur……

Zondagmorgen na het ontbijt afscheid genomen van Remco, hij moest immers nog helemaal naar Texel (+/- 800 km) en onze tentjes weer opgeruimd. De finale van de meeting is natuurlijk de prijsuitreiking van de bekers voor de show en shine en de winnaar van de modelbaan race. Niemand van ons viel overigens in de prijzen.
Het weer was echt super, het hele weekend totdat de prijsuitreiking begon en iedereen in de grote feesttent zat. Na de prijsuitreiking afscheid genomen,
Servus Reundorf, Servus familie Wicht tot volgend jaar.

Fantastisch dat we dit jaar weer met meer Pumadrivers leden aanwezig waren, vrijdag met z’n vijven (4 Puma’s) en zaterdag kwam daar nog zeer onverwachts Dennis (Klerxks) met z’n Puma bij.

Volgend jaar zeker weer naar RRRRRReundorrrf

Pumamartin