Limburgtour, Wijnandsrade 11 mei

limburg%2059

Het was weer zover, Limburgtour 2013 ging weer van start en wat hadden we er weer zin in!
De donderdag en vrijdag van te voren waren de partytenten al opgezet, het bier al in de koelkast gezet en de lichten waren al opgehangen. Zelf had Martin me al een beetje uitgelegd wat de bedoeling was van de tourtocht en dit jaar zou anders zijn dan de vorige jaren!

11 mei 2013, s’morgens vroeg ben ik nog even snel gaan fitnessen omdat het toch een thuiswedstrijd voor mij zou zijn. Na een heerlijk uurtje sporten en een frisse douche kwamen rond 11 uur de eerste mensen binnenstromen.
Een heerlijke lunch, wat door de bekende catering gemaakt was, stond voor iedereen te wachten, en het smaakte weer eens heerlijk! Nadat bijna iedereen aanwezig was werd er kort uitgelegd door Martin wat de bedoeling was,
en dit jaar was het niet in ploegen van 5 tot 10 auto’s lekker door het Limburgs landschap rijden maar een speurtocht! Iedereen werd ingedeeld in groepen van 2 en door middel van de TomTom moesten we van plaats naar plaats
rijden om vragen te beantwoorden en foto’s van bepaalde plaatsen maken.  Helaas was het weer op het moment dat we net weg wilde gaan niet zo geweldig maar dat mocht de pret niet onderdrukken!

Rond 13.00 uur reden we naar Wittem om daar te starten. Samen met Sam en mijn passagier Rick begonnen we te rijden en na ongeveer 5 minuten hadden we ons al verreden. Ik snap StomStom af en toe nog steeds niet.. We hebben
toch een paar hele mooie plaatsen bezocht! Met als favoriet toch wel de Vaalserberg!
Je zou bijna vergeten dat we nog in Nederland zijn! Vooral boven op de nieuwe Wilhelmina Toren waar een spectaculair uitzicht te zien is!

Ook hebben Sam en ik nog een offroad rit gemaakt op een of ander bospad.. Mijn navigator Rick was sterk onder de indruk over het offroad vermogen van de Puma. Helaas werd die rit kort tijdig afgekapt door een man in een Range Rover die een beetje verbaast tegen ons kwam zeggen dat we echt niet verder konden door de conditie van de weg en omdat er een caravan vast stond..
Jammer!
Helaas kregen we niet alle vragen af maar we pikten nog snel even de Gulpenerberg mee en wat een heerlijk uitzicht is daar toch!
Rond 5 uur besloten we om naar huis te gaan waar een heerlijke barbecue ons te wachten stond en natuurlijk een heerlijk Alfake! Na de prijsuitreiking die gewonnen werd door Team Cavia (wie o wie zou dit toch
zijn) werd er nog heerlijk na geborreld tot in de late uren.

‘s Morgens vroeg zag ik een tevreden voorzitter op de bank liggen die het vermoedelijk niet tot thuis heeft kunnen redden. Als afsluiting was er weer een heerlijk ontbijtje met spek en ei voor alle overnachters.
Al met al was het weer een super meeting en ik kan nu alweer niet wachten tot volgend jaar!

Groeten,

Roel Lousberg