Vroemdag Circuit Zolder, 23 oktober

'nieuw' kind ophalen

Vroemdag is ieder jaar weer een feest, een feest voor de jongeren met beperking en een feest voor ons als ‘piloten’.
Dus ook dit jaar was het weer genieten voor iedereen en dan ook nog bij zomers weer ……. op 23 oktober.

Onze groep bestond, net als de laatste jaren, uit een aantal Pumadrivers leden en een aantal vrienden. Dit jaar aangevuld met 3 leden van de Ford Mondeo Club Zuid, die met ons mee waren om kennis te maken met de Vroemdag.
Circuit Zolder werd dit jaar onveilig gemaakt door 6 Puma’s, 5 van onze leden en ‘een witte’. Deze Belgische Puma is er de laatste jaren ook steeds bij maar dit jaar in een nieuw jasje. Het zilver was netjes overgespoten in wit met een zwart dak.
We waren om 8.40 in Zolder, ’team’ De Clecq’ was al aanwezig. Ze hadden, zoals afgesproken, plaatsen voor ons vrij gehouden. We stonden weer op onze ‘vaste’ plaats ‘in’ de chicane tegenover de ‘OtObar’.
Lekker in het zonnetje, en dat zonnetje scheen de hele dag. Normaal gaan er partytenten mee om een beetje uit de wind of regen te zitten, maar die waren dit jaar thuis gebleven.
Het duurde even voordat we onze papieren hadden, er moesten nog een paar nummers en transponders geregeld worden.
Nadat iedereen in geschreven was en de nummers opgeplakt waren was het tijd voor een bakje koffie. De eerste groep begon te rijden, wij zaten in groep twee.
In groep een zaten de iets snellere jongens, Lotus ELise, BMW M3 enz,
Door de hoge temperatuur was de asfalt temperatuur natuurlijk ook hoog wat zorgde voor zeer goede grip. Dit in tegenstelling tot vorig jaar toen het circuit nat en glibberig was.
Om 11.00 uur was het onze beurt om het circuit op te gaan, iedereen had er echt zin in. Voor een aantal van ons was het de eerste keer op een circuit, dus extra spannend.
Bij het inrijden van de pit straat kreeg je een stopplaats aangegeven. Bij dat nummer moest je dan een van de kinderen ‘inladen’ en drie rondjes over het circuit rijden.
Het is altijd weer schitterend om te zien hoe leuk en spannend de kinderen dit vinden, de een is heel stil terwijl de volgende net weer heel druk is.
Voor hun is het echt DE dag van het jaar.
Na bijna een uur genieten was onze eerste toer voorbij, om 12 uur is er motor stilte. Tijd voor de lunch.
Alle piloten krijgen een lunchpakket aan geboden door de organisatie. Met een aantal Pumadrivers hebben dit jaar in de OtObar gegeten. Heerlijk in het zonnetje, biertje erbij, wat wil je meer.

Na de pauze ging eerst groep een weer de baan op. De een of andere auto kreeg problemen met de remmen of koeling. Maar echte ongelukken waren er dit jaar gelukkig niet. De organisatie had vooraf ook aangekondigd dit jaar strenger in te grijpen als er onveilig gereden werd. Lees; zwarte vlag en einde oefening bij roekeloos of gevaarlijk rijgedrag.
Heeft dus blijkbaar geholpen, de droge baan heeft natuurlijk ook bijgedragen aan de veiligheid.
Wij waren ook weer snel aan de beurt voor onze tweede ‘stind’ zullen we maar zeggen. Weer heerlijk ‘geknald’, geracet of getoerd over het mooie circuit Zolder.
Net zei ik al dat het niet altijd helemaal goed gegaan is, niks ernstigs maar toch.
Een van onze leden was een beetje overmoedig of over enthousiast….. iets te hard over de curbstones, gespind en band van de velg. Maar zoals gezegd niets ernstigs.
Rond half vier was ook onze tijd op, einde Vroemdag 2012.
De mannen uit Lochrisitie en omgeving hebben nog mee gedaan aan het vrij rijden, nog even ‘gassen’ zonder kinderen. Na het inleveren van de transponders was Vroemdag 2012 echt voorbij, een schitterende dag met geweldig weer.
Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.
dinsdag 22 oktober 2013, alvast noteren in je agenda…………..

Pumamartin

Kort filmpje van de Vroemdag

http://www.youtube.com/watch?v=3jIxQW2PX0w&feature=plcp