8 ste European Ford Puma Meeting, Valkenburg a/d Geul 7 t/m 9 september

efpm 2012

Woensdag  5  september;

Alle voorbereidingen waren afgerond dus, kom maar op met de meeting…..
Woensdagmorgen de eerste Puma lading naar de camping gebracht (helaas konden we dit jaar geen gebruik maken van een bus op woensdag). Terug naar huis, Puma weer vol laden en beginnen met opbouwen van het meeting terrein. Zoals ieder jaar met z’n tweetjes, Wiel en ik. Het weer was perfect, ’s morgens wel nog wat fris maar de zon kwam al snel door  en zorgde voor een heerlijke nazomer temperatuur. De weersverwachtingen voor het hele weekend waren in een woord perfect.
Aan het eind van de dag hadden we de 6 partytenten staan,  zijdoeken erin, regenkappen en afdekzeil erop, lichtslangen erin, ‘magazijntent’ en mijn eigen tentje staan. Is toch altijd meer werk dan je denkt, zeker als je maar met 2 man bent. En het is natuurlijk al vroeg te donker om nog iets te doen. Tussendoor ook nog de derde Puma lading spullen opgehaald.
Omdat we al veel spullen op de camping hadden zijn wij woensdag al blijven overnachten.

Donderdag  6 september;

Dondermorgen na een frisse nacht met veel ‘dierengeluiden’, ik lande na lange tijd weer eens in mijn Puma (Wiel snurkt normaal nooit), eerst thuis ontbijten en de bus bij ‘Habets bevestigingsmaterialen’ ophalen.
’s Morgens waren we met z’n drieën, Pascal was woensdag avond na z’n werk naar Wijnandsrade gekomen. Bus vol laden ging met z’n drietjes lekker vlug, we kregen alle (grote) spullen in een keer geladen. Terug naar camping ‘de Bron’, gelukkig hoeven we maar 5 kilometertjes te rijden.
De boel uitgeladen en verder met het opbouwen van  het terrein. Ondertussen was Remco ook al gearriveerd, eerst een bakje koffie natuurlijk.
Wiel bouwde ‘zijn’ schietbanen op, en wij gingen verder met het uitzetten van de linten, Puma beachvlaggen, inschrijftent, tombola prijzen samenstellen en presenteren, bekers oppoetsen enz. Pascal ruimde zijn elektronica voor het stemmen en inschrijving (gedeeltelijk) in. Rond vijf uur werd de frituurpan aan geslingerd en kregen we (ook al traditioneel) ‘frites met goulash ‘geserveerd.
Sjoerd kwam even later, ook na z’n werk,  waren we als organisatie compleet. Nog een paar kleine dingetjes gedaan voor het te donker was. Terrasverwarmingen deden ook vanavond weer goed dienst, toch fris de avonden in september. Na een paar biertjes en de dag doorgenomen te hebben was het tijd om te gaan slapen.  Oordopjes in…. Heerlijk geslapen……. In mijn tent.

Martin

Vrijdag 7 september;

De eerste officiële meeting dag begon volledig zonnig. Dus dat beloofde een hoop goeds voor het komende weekend. Lekker rustig opgestart met een bakkie koffie, en iets later kwam  ook de catering met het ontbijt!
Toen iedereen een beetje wakkerder was gingen we weer verder met het opbouwen van het terrein. Samen met Remco hebben we de inschrijving tent opgezet, en toen alles eenmaal draaide, kon de eerste Puma komen.

In de middag kwamen er dan ook langzaam maar zeker steeds meer Puma’s binnendruppelen. Ik geloof dat we zo aan het einde van de dag al op zo’n 35 puma’s stonden, dus voor de eerste dag was dit al een mooie opkomst. Ook het inschrijven ging gelukkig vrij soepel. Er werd dit jaar namelijk ingeschreven via de iPad en gestemd via de mobiele telefoon.
Verder was het ‘s  avonds erg gezellig onder de party tenten. Ik heb het zelf niet zo laat gemaakt, maar hoorde dat het toch half 4 is geworden. Dan spreekt het wel redelijk voor zich dat de eerste dag EFPM al een succes was!

Pascal.

8 september;

Nadat het meegevallen was hoe laat, of voor sommige hoe vroeg, het geworden was, was iedereen weer vroeg uit de veren. De nacht was niet zo koud als de nacht ervoor, dat scheelde behoorlijk.
Mariëtte en Sonja waren alweer vroeg paraat, en begonnen de eerste mensen te voorzien van een gebakken eitje met spek en een bakkie koffie.
Daar zag je menig persoon van opknappen.
Nadat iedereen daarna lekker op zijn gemakkie deed, mede door het mooie weer, begon iedereen wat over het terrein heen te lopen.
Ondertussen kwamen de Puma’s langzaam binnen rijden, helaas niet zoveel als we gehoopt hadden.
Je hoopt altijd op meer, maar na het Jubileum Treffen was duidelijk dat dit jaar rond de 55 Puma’s zouden komen. Zoals ieder jaar kon men schieten op 3 verschillende schietbanen achterop het meeting terrein, dit blijft altijd een groot succes, en wordt dan ook de hele dag door goed gebruikt. Dit jaar hadden we ook weer het darts spel staan, waar men voor de hoogste score moest gooien met 5 pijlen. En nieuw hadden we dit jaar het doelschieten, we hadden een bord rechtop gezet, en op het bord 2 autobanden kruislinks tegenover elkaar aan vast gemaakt. Men mocht hier 6x op schieten, om zoveel mogelijk punten te behalen. Wat ik zag viel dit nog niet mee.
Helaas werden de spelen niet zoveel gebruikt als we gewild hadden, mede door het mooie & warme weer wat we (gelukkig) troffen.

Om 16 uur hielden we onze jaarlijkse tombola, waar we ook dit jaar weer heel veel mooie prijzen voor hadden.  Dank je wel aan alle sponsoren die ons weer ondersteund hebben met deze mooie tombola prijzen.
Tijdens de tombola werd op het tv-scherm de kleur en het lotnummer getoond, hoeft Martin niet meer zo hard en veel te schreeuwen LOL.
Tijdens de tombola werd de BBQ gebracht, en aansluitend werd er begonnen met het klaar zetten, en bakken van het vlees. Even leek het spaak te lopen toen bleek dat er maar 25 borden en te weinig bestek geleverd was, een telefoontje en dit was gelukkig snel opgelost.
Iedereen liet zich het eten goed smaken in het heerlijk avondzonnetje.
Na het eten begon het wat schemerig te worden, en begon de ‘best car by night’ verkiezing, het laatste onderdeel waar op gestemd kon worden.
Dit jaar voor het eerst op het “digitale” eigen ontworpen systeem van Pascal, stemmen via je smart Phone.  Mensen waren zeer verrast dat dit op de meeting toegepast werd. Het overgrote deel van de stemmen werden via dit systeem uitgebracht, helemaal 2012 toch.
Na veel gezelligheid bij iedereen, over het gehele terrein, en lekker gezellie af te sluiten, zocht iedereen zijn tentje weer op, en keerde langzaam de rust weer terug op de camping…..

Remco

Zondag 9 september;

Alweer de laatste dag van het EFPM.
Ondanks dat het zaterdagnacht toch nog aardig laat was geworden (of vroeg zoals je wilt), stapte ik zondagmorgen toch aardig fit mijn tentje uit.
Onder de partytenten zaten nog enkele vroege vogels, die door de gezelligheid van de avond ervoor compleet vergeten waren om te gaan slapen.
Langzaam aan werd iedereen wakker, en druppelde de ‘grote’ tent vol.
Sonja en Mariette hadden ook vandaag weer een overheerlijk ontbijt voorbereidt. Naast een lekkere kop koffie en spek met eieren hadden de dames ook aan de broodjes gedacht. Blijkbaar smaakte het zo goed, dat er halverwege het ontbijt al bijna geen broodjes meer waren.
Gelukkig is de AH  in Valkenburg ook op zondag open, zodat niemand honger heeft moeten lijden.
Het was inmiddels al 11u geweest, dus werd het hoog tijd om met de rest van de bestuursleden de prijsuitreiking te gaan voorbereiden.
Dit jaar was het stemmen grotendeels geautomatiseerd (nogmaals de complimenten aan onze secretaris), wat ons met tellen heel veel tijd scheelde.
Wel moesten alle categorieën nog even nagekeken worden zodat we voor de top 3  een mooie oorkonde konden voorbereiden.
Tegen 12’en trok iedereen richting de grote tent voor de uitreiking van de diversen trofeeën.
Elk jaar toch weer een bijzonder spannend moment om de uitslagen in de diversen categorieën te zien. Het blijft leuk om de vrolijke gezichten te zien als iemand een bokaal heeft gekregen.
De Overall winner dit jaar werd Norbert Vennen (D), die zich dus een jaar lang ‘Europees Kampioen’ mag noemen.
Helaas was er hiermee ook een einde gekomen aan het EFPM 2012.
Voor het bestuur en enkele helpers (waarvoor dank) kwam het minst leuke werk van het weekend: Het opruimen van de camping.
Gelukkig maken vele handen licht werk, en dus werd de camping op hoog tempo ontmanteld.
Schietbaan, tenten, koelkast, tafels en wat al niet meer, werd in rap tempo opgeborgen voor het EFPM 2013.
Na het traditioneel strijken van de Puma vlag en het gezamenlijk eten in het camping restaurant, kwam er ook voor ons een einde aan een fantastisch weekend.

Noteer dus alvast in je agenda:  6 t/m 8 september 2013 Camping de bron EFPM.

Sjoerd.

Nawoord van onze voorzitter
We kunnen terug kijken op de best georganiseerde EFPM tot nu toe, normaal is er altijd wel iets dat niet verlopen is zoals we dit vooraf gedacht hadden. Dit jaar was is echt alles volgens plan verlopen. Zelfs het weer was meer dan perfect, beter dan ooit.
Ik ben er super trots op dat we dit met z’n vijven (samen met Pascal, Sjoerd, Remco en Wiel) weer voor elkaar gekregen hebben.
Een groot dank je wel voor Sonja en Mariëtte die voor alle leden een perfect ontbijt en lunch verzorgd hebben. Verder natuurlijk dank je wel aan iedereen die ons op zaterdag geholpen heeft bij de spellen, lootjes verkoop, BBQ en inschrijving, en een extra woord van dank aan Raymond en Harry voor het mee opruimen na afloop van de meeting.
Bernd en Marvin mag ik natuurlijk ook niet vergeten, ‘Danke Scön’ voor het organiseren van de EFPM Tuninghaus Grand Prix.
De sponsoren van de tombola spullen hebben ons deze keer ook weer fantastisch gesteund. We hadden weer heel veel mooie spullen te verloten. Mede door onze EFPM sponsor bedrijven kunnen wij de EFPM blijven organiseren.
Volgend jaar is er uiteraard weer een nieuwe EFPM, 6 t/m 8 september 2013.
Camping ‘de Bron’, Valkenburg a/d Geul.

Martin
voorzitter/penningmeester