Pumadrivers @ Ford meeting Elsdorf (D)

elsdorf

Fordland am Grubenrand

Helaas een tijd lang geen meeting. Om het gat enigszins te vullen was het door de RS Club Elsdorf georganiseerde treffen een goed alternatief. Het Ford (Puma) virus begon langzaam uit te werken, dat mag natuurlijk niet gebeuren! Bij het opstaan sloeg de schrik me om het hart; ownee! Regen! Het zal toch niet..

.. Jawel hoor. De hele dag regen. Na een anderhalf uur rijden vanuit Eindhoven arriveerde ik in Elsdorf. Zoals zovelen had ik ook wat moeite het te vinden (toch maar op de TomTom rijden volgende keer), maar bleken twee oude Duitse vrouwtjes bereid me de weg te wijzen. Na 100 meter bleek ik al op de locatie te zijn waar ik werd ontvangen door de mede-Pumadrivers en PTE’ers. De Stammtisch (in Exil) stond al klaar met een lekkere kop koffie. Helaas stond hij op het laagste stukje van het terrein en stroomde een zijtak van de Maas al snel onder onze stoelen door. Toch maar even snel de tent verplaatsen voor we verdrinken!

Op het terrein had zich inmiddels een groot aantal auto’s verzameld. Van oldtimer tot splinternieuw. Het was werkelijk een prachtig gezicht om te zien dat er ondanks het weer nog 260 auto’s waren gekomen. Na meerdere rondjes langs alle mooie wagens en oude bekenden werd het toch wel koud. Onze eigen bejaardensoos ( J ) ging zich even warmen bij het vuur van de barbecue, maar ik bleef nog lang discussiëren met Bernd over uiteenlopende autotechniek. Helaas bleek het toch te koud en nat te zijn voor sommigen en gingen Harry, Martin en Wiel en iets later Bernd en Marvin al naar huis toe. Ik besloot zelf nog even te blijven, nu was ik eenmaal zover; dan maken we er ook iets van! En ja hoor, een half uurtje later werd het droog en ging het niet meer regenen.

Na nog enkele interessante gesprekken met mede-Ford liefhebbers begon de uitreiking van de tombola prijzen, de clubvorstellung en daarna de prijsuitreiking. Ondanks de kou zat de sfeer er bij de meesten nog goed in en heb ik nog goed gelachen. Na het afhalen van de herinneringsplaque voor de Pumadrivers (heb je nog tegoed, Martin!) en de prijsuitreiking, waar Micha de 3e prijs won, ben ik nog snel een hapje eten wezen halen. Mijn verrassing was groot toen de wafels in de vorm van een Ford logo waren, erg leuk detail. Jammer dat ze zo lekker waren anders had ik ze zeker bewaard!

Uiteindelijk toch een leuke dag gehad, ondanks het weer. Hierbij dan ook een grote Danke schön aan de RS Club Elsdorf voor het organiseren van dit treffen.

Sjoerd Reverda