2de Internationale Puma Treffen Reundorf(D) 15 – 17 juni

langs de A3 hadden we afgesproken met Kim en Rudi

Voor de tweede keer had de familie Wicht alle Puma rijders uitgenodigd om naar het noord Beierse Reundorf te komen voor hun 2de Internationale Puma Treffen.

Vrijdagmorgen vertrokken we, helaas zonder de zieke Wiel naar Duitsland. Harry en ik hadden bij een raststätte langs de Duitse A3 afgesproken met 2 Duitse Puma rijders (waaronder Kim). Dit jaar waren we dus met 3 Puma’s van onze club. We vertrokken met regen en pas na Frankfurt, na 3 uur rijden, werd het droog. Aangekomen in Reundorf scheen zelfs het zonnetje een beetje. Het was weer zeer indrukwekkend om zo’n ongelofelijk aantal Puma’s op het erf van het bedrijf van de familie Wicht te zien.
Voor onderdelen kunnen we de komende jaren  zonder problemen terecht in Beieren.

Na een hartelijk welkom en een eerste biertje hebben we onze tentjes voor het weekend opgezet. Vorig jaar waren we de eerste maar nu stonden al een aantal Puma’s op het meeting terrein. Een goed teken, want uiteindelijk waren er dubbel zoveel Puma’s als bij de eerste editie, 33 Puma’s. Waarvan dus 2 uit Nederland, 2 uit Oostenrijk en de overige uit alle delen van Duitsland.

De tentjes stonden snel dus konden we de overige Puma rijders begroeten, een groot aantal zijn bekenden van onze EFPM. Het is altijd weer gezellig om mensen te treffen die de zelfde hobby delen.
Het meeting terrein vulde zich goed met Puma’s in alle kleuren en uitvoeringen.
Van al dat Puma geweld krijg je dorst en honger. Voor de dorst was er een ‘Bierbrunnen’ en voor de honger was er een heerlijke bbq. Het werd weer een gezellige Puma avond en nacht, immers bier en Puma’s = gezelligheid.
Om 3.00 uur kwamen nog 2 Puma’s aan, na het werk vertrokken om er toch bij te kunnen zijn, super toch.
Toen de zon weer op kwam belande ook ik in m’n tentje, samen met Kim nog de ‘letste’ gedronken.
Rond 9.00 uur begroete  ‘Gutenmorgen Gutenmorgen Sonnenschein’ traditiegetrouw weer iedereen.

In de feesttent stond een heerlijk ontbijtje op ons te wachten, maar eerst koffie om in ieder geval een beetje wakker te worden. Drie uurtjes slaap is niet echt veel LOL. Gelukkig stond de  toerrit pas om 14.00 uur gepland, dus we hadden tijd om te herstellen. De toer was, net als het hele weekend, heel mooi. De streek rond Reundorf lijkt heel veel op zuid Limburg, alleen zijn in noord Beieren de heuvels iets hoger. Het lukte wonder boven wonder om de 29 Puma’s, die meer toerden, bij elkaar te houden. Na ongeveer een uurtje was er een picknick pauze ingelast. Koffie, broodjes en gebak zoveel als je maar eten kon. Het tweede deel van de rit was het mooist, veel kleine leuke dorpjes en een paar heerlijk hellingen en bochten.
Terug in Reundorf was iedereen toch wel behoorlijk moe, de vorige nacht en de brandende zon had z’n tol geëist, bij mij iig wel. Dus het luchtbed onder de Partytent gelegd en even lekker een schoonheidsslaapje gedaan.
Doet een mens goed! Weer fit, dus op naar de biertent en de bbq. Deze avond werd het door niemand echt laat gemaakt, zondag moest iedereen immers (ver) naar huis rijden. De zon dus niet zien opkomen.
Zondagmorgen na het ontbijt was er nog de prijsuitreiking en het afsluiten van de meeting.

Gelukkig hadden we onze tentjes al opgeruimd, want het moest blijkbaar toch nog even regenen.
Het was weer een geslaagd, gezellig weekend. Dank aan ‘team Reundorf’ en tot volgend jaar.

Pumamartin