Noordoost Nederlandtour, Assen 13 april

De weekplanner op het toilet

Na een lange winsterstop was het zaterdag 13 april eindelijk zover, de eerste Pumadrivers toertocht van het jaar. Ook dit jaar weer georganiseerd door Ilona en René.
De noordoost Nederlandtour. De tocht startte in Assen  en leidde ons door Drenthe, Groningen, Friesland en Overijsel. De eindlocatie was in het mooie Giethoorn. Daar werd traditie getrouw afgesloten met een gezellige etentje.
Net als de laatste jaren maakte een aantal Pumadrivers leden van de Drenthe tour een gezellig Pumadrivers weekend. Liefst 10 leden en aanhang hadden 2 huisjes gereserveerd in het Overijsselse IJhorst. M.u.v. Remco en Roel (zei kwamen Zaterdagochtend) en Paresh en Rachel, die helaas op het laatste moment moesten afhaken, was iedereen er vrijdagmiddag/-avond.
Het werd weer een ouderwets gezellige vrijdagavond, na het eten dat iedereen zich goed had laten smaken, werd eerst ‘party en co’ gespeeld. Wat zorgde voor de nodige hilarische momenten. Vooral het neuriën blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn. Afgesloten werd met een spannende pot poker, nou ja spannend. Het was in ieder geval gezellig.

Zaterdagmorgen samen ontbijten, we hadden zelfs een jarige onder ons.
Daarom een versierde ontbijttafel, cadeautjes en allemaal een ‘leuk’ hoedje op…. Ach ja moet kunnen, toch.
Na het ontbijt op naar Assen van waar uit we na de lunch met 9 Puma’s en een volg auto zijn gaan touren. Aangekomen bij Ilona en René werd iedereen hartelijk begroet. Opmerkelijk was dat er liefst 2 Puma’s bij waren van niet-leden. Af en toe is er wel eens een ‘vreemde’ bij maar twee hebben we nog niet eerder gehad. Ze waren in ieder geval zeer enthousiast en wellicht dat we ze in nabije toekomst als leden mogen begroeten. Zou mooi zijn, 2 Pumadrivers leden erbij in Groningen.
Na de lunch, foto’s maken en de bekende ‘benzine gesprekken’ was het tijd om te gaan toeren. De tocht voerde ons door vier provincies, dit is ook een primeur in de Pumadrivers geschiedenis. Vooral het stuk door het natuurgebied  en de omgeving rond Geithoorn was bijzonder mooi. Onderweg natuurlijk toch iemand die de weg kwijt was…. In goede Pumadrivers traditie zullen we maar zeggen. Uiteraard waren ook een aantal stops ingepland om foto’s te maken en het clubrondje mag natuurlijk ook niet ontbreken.
De eindlocatie was in het schitterende Giethoorn, is toch een bijzonder dorpje.

Na het eten afscheid genomen van Ilona en René, bedankt voor de schitterende Pumadrivers dag. Hopelijk mogen we volgend jaar weer richting Assen komen.

Terug naar ‘onze’ huisjes, ook de zaterdag avond was super gezellig en een koude Alfa ontbrak ook nu niet. Bijna, bijna hebben we de zon zien opkomen. De ‘letste’ een half uurtje te vroeg leeg gedronken.
Zondagmorgen had ‘de catering’ ook weer voor een heerlijk ontbijt met spek en ei gezorgd. Was toch wel nodig om redelijk fit de reis naar huis aan te treden.
Een heerlijk, gezellig weekendje met een mooie tourtocht en een goede opkomst (9 Puma’s) was helaas weer voorbij.

Pumamartin