Zeelandtour, Krabbedijke 28 maart

zeeland082

Na een lange koude winter met heel veel sneeuw stond eindelijk weer een Pumadrivers tourtocht gepland. De Zeelandtour, dit jaar georganiseerd door Petra (PetrapS) was de eerste tourtocht van dit jaar. Gelukkig ging de zomertijd in, en konden we dus een uurtje eerder vertrekken? Nou ja eigenlijk een uurtje minder slapen. Maar het was in ieder geval sneller tijd om te vetrekken.

We moesten om 13.00 uur op de parkeerplaats bij het BP tankstation langs de A58 in Krabbedijke/Bruinisse zijn.Wij, colonne zuid, hadden bij de grensovergang Maasmechelen afgesproken, om via Antwerpen naar Zeeland te rijden. We waren de eerste die op de parkeerplaats langs de A58 aankwamen. Ondanks dat wij het verst moesten rijden.
Niet lang daarna kwam Petra met haar vier kids, allemaal in de Puma. Wie zegt er dat een Puma niets is als je een kind hebt? De overige Pumadrivers druppelden ook een voor een binnen, met Paresh als laatste.

Petra had een heerlijke gezonde lunch geregeld. Ondanks dat het niet echt ‘picknick’ weer was, was het toch een zeer geslaagde ‘buitenlunch’. Gelukkig stonden we achter een grote oplegger van een geparkeerde trucker. Die diende perfect als windscherm. Goed geregeld Petra! De lunch smaakte heerlijk en iedereen had ook tijd genoeg om weer lekker bij te kletsen. Ook deze keer konden we weer een nieuw lid begroeten. Sjoerd, voelde zich gelukkig helmaal thuis bij ons. Het was gezellig om iedereen weer na een korte of lange (zelfs heel lange) tijd weer eens te zien en te spreken.

Nadat alles netjes opgeruimd was konden we Zeeland onveilig gaan maken. 10 Puma’s voor de eerste tourtocht is helemaal niet verkeerd. Maar dat hadden er natuurlijk ook gerust het dubbele mogen zijn, toch? Opvallend was dat er maar liefst zeven verschillende kleuren Puma’s waren. We kunnen dus met een gerust hart spreken van een kleurrijk geheel (LOL).
Petra had een mooie rit uitgestippeld, deze keer veelal over de smalle bochtige dijkweggetjes.
Maar eerst een stukje over de A58 richting Zeeuwse kust, maar ook richting een git zwarte lucht. Het duurde dan ook niet lang voordat we in een flinke regen en hagelbui zaten. Zelfs de schapen gingen er voor schuilen. Gelukkig was dit de enigste bui van de hele middag.
Het was heerlijk touren over de slingerende wegen door het mooie Zeeuwse landschap, langs molens en door typische Zeeuwse dorpjes.
Voordat we de Zeelandbrug overstaken had Petra nog een korte plaspauze ingelast. Daar werd uiteraard gretig gebruik van gemaakt En natuurlijk werden daar ook weer de nodige foto’s geschoten. Net als twee jaar gelden stonden we ook dit jaar weer voor een open Zeelandbrug. Dus, snel uit de auto’s en foto’s maken, altijd apart. Na de Zeelandbrug ging het door de oude stadspoorten van Zierikzee voor een rondje centrum. Daar hadden we natuurlijk het nodige ‘bekijks’. Begrijpelijk want een colonne van 10 Puma’s en zoveel verschillende kleuren zie je niet iedere dag. Het was voor ons ook heel mooi om door het centrum te rijden, smalle straten met kinderkopjes zijn de droom van elke Pumadrivers. Het was echt een van de mooiste stukjes van de rit.
Na Zierikzee ging het verder naar het Watersnood museum. Daar had Petra de laatste tussenstop ingelast. Een mooie locatie waar we even lekker hebben kunnen uitwaaien, zeker boven op de dijk. Ook hier zijn weer veel mooie foto’s gemaakt. Indrukwekkend is om te zien hoe hoog het water tijdens de watersnoodramp in 1953 daar gestaan heeft. Dit is aangegeven d.m.v. een gemetselde paal met ‘golven’. Zeker vier meter hoog.
Het ging weer verder over de dijkweggetjes. De zon en de wind deden hun best om de regen weg te houden, dat lukte perfect. En het leverde prachtige luchten op. Schitterend als achtergrond voor onze Puma’s. De foto’s en filmpjes zeggen meer dan woorden.

Uiteindelijk kwamen we bij het eindpunt van de mooie rit. Paviljoen Meerzicht in Bruinisse. Daar troffen we ook nog onze oude voorzitter Pumarc, die daar lekker aan het surfen was.
De dag hebben we afgesloten met een lekker en gezellig etentje.

Petra bedankt voor het organiseren van deze super Pumadrivers dag, en iedereen die er bij was, bedankt voor de gezellige dag.
Dit smaakt weer naar meer, als dit een voorteken voor het Pumadrivers jaar 2010 is?. Dan komt het ook dit jaar weer helemaal goed
Tot de volgende keer in Drenthe,
Pumamartin