Puzzelrit, Assen 16 April

assen

Het begon voor ons zaterdag om half 9 toen de wekker ging.. Om half 10 moesten we weg… Dus even rustig opstarten en een bakkie drinken, en toen Danielle om half 10 klaar was konden we eindelijk vertrekken, het was tenslotte 2,5 uur rijden.

Toen we eenmaal onderweg waren, hadden Danielle en Rachel contact over wie waar reed.. Lang leve de hectometerpaaltjes.. Alleen lagen Paresh en Rachel 30km achter ons.. Die moesten dus flink doorgassen om bij ons te komen. Om hun de gelegenheid te geven ons in te halen besloten we om bij een tankstation te wachten, zodat we in ieder geval met z’n tweeën verder konden rijden.. Alleen bleek bij aankomst op het tankstation dat Sjoerd daar ook was! Hij ging even een bakkie koffie halen en even de benen strekken. Ondertussen kwamen Paresh en Rachel ook aan en zijn we verder gereden na even wat geklets en een bezoek aan het toilet.
Toen we op ongeveer 20 minuten voor Assen waren, kwamen we Ursula en Ursula nog tegen. Die reden een klein stukje met onze snelheid mee, maar dat vond Ursula toch een beetje overdreven, dus die lagen op een gegeven moment een stukje achter ons, om vervolgens bij het stoplicht weer in de rij aan te sluiten hahaha.. Uiteindelijk kwamen we met z’n vieren aan bij Ilona, René en Lois, waar de broodjes en de koffie al op ons stonden te wachten. Ook waren Sonja, Wiel, Roel, Mariette, Martin en Johanna al voor ons aangekomen.
We wisten niet wat ons te wachten stond, we wisten alleen dat een bijrijder en een pen noodzakelijk waren.. Rond half 1 kregen we dan ook de uitleg over de planning van de dag. We kregen per auto een vragenlijst met 50 vragen, en een kaart met daarop aangegeven binnen welk gebied we de antwoorden op de vragen konden vinden. Ook kregen we een bingokaart met verschillende getallen, deze moesten we vinden in de vorm van kentekens, dus als 77 op de kaart staat moesten wij een kenteken met bijvoorbeeld 77-hdk-8 fotograferen, hiermee kon je bonuspunten krijgen. We kregen allemaal nog even de tijd om de vragenlijst door te lezen, en om 13.00 uur vertrokken we richting de startlocatie waar de wedstrijd begon..
Martin vertrok als eerste en wij als tweede. Martin moest linksaf de ring van Assen op, en wij rechtsaf.. We besloten om eerst maar een rondje ring te doen om te kijken waar het gebied onder viel (dat was trouwens de eerste van de ongeveer 4 keer hahaha).
Na een speurtocht door Assen, waar we regelmatig hier en daar een tegenstander tegenkwamen, moesten we om 15.00 uur bij de pitstop zijn. Hier gingen we wat drinken, en tijdens de drankjes hadden Ilona en René nog een spelletje waarmee bonuspunten verdiend konden worden. We gingen memory spelen met verschillende plaatjes van Puma’s van verschillende meetings. Ook dit was erg leuk verzonnen! Wij hadden de snelste tijd, kan niet anders met twee super fanatieke spelers!
Na de drankjes gingen we verder met de speurtocht.. Om 17.00 uur moesten we uiteindelijk terug zijn bij het startpunt, wat blijkbaar niet iedereen in de gaten had ;-), dus we hadden zeker nog een uur om de laatste vragen te beantwoorden..
Toen het 16.55 uur was, waren we bij de startlocatie, maar misten we nog 2 kenteken-getallen om een bonus te kunnen verdienen. Gelukkig was hier ook een autodealer, waar we de laatste kentekens hebben gevonden hahaha.. Toen we ze eenmaal hadden, waren we dan ook precies op tijd bij het start / eindpunt..
Toen iedereen zo’n beetje aankwam, misten we alleen team Martin en team Ursula nog. Deze teams waren namelijk al onderweg naar de eetlocatie..
Toen ze eenmaal aankwamen, kon hun kilometerstand worden opgeschreven, en gingen we lekker eten. Helaas ging Sjoerd niet mee, maar z’n teamgenote (Johanna) wel. We waren dus bijna compleet met eten.
Na een hele korte tour in colonne te hebben gereden, kwamen we in Norg aan bij de eetlocatie. Hier begonnen we met een drankje en het voorgerecht, waar Ilona en René dan ook de eindstand op konden maken. Je kon tijden de tocht verschillende bonuspunten verdienen door het memoryspel, het parkeren met een paaltje en de meeste/minste kilometers.

Tussen het eten door werd door René en Ilona bekend gemaakt wie de winnaars waren. Er was een eerste en een tweede plek, en de prijs waren twee beeldjes van Bartje die bij het Drents Museum staat.
Als eerste werd de tweede prijs bekend gemaakt, en dat waren Ursula en Ursula! Zij hadden 10 punten minder dan de uiteindelijke winnaren, WIJ! We hadden 87 punten behaald, mede door onze rit van 60 kilometer en het winnen van het memoryspelletje.. Wieh! Bij de foto’s staat ook ons antwoordenblaadje, zo kun je zien hoe winnaren het doen 😀
Uiteindelijk waren we rond half 11 weer thuis, moe maar voldaan.
Het was een heerlijke dag, we vonden het echt geweldig. BEDANKT RENE, ILONA EN LOIS!

Groetjes! Danielle