Eifeltour, met bezoek Nürburgring (D) 3 april

56

In het voorjaar samen met het Puma Team Europe naar de Nordschleife/Nürburgring is ondertussen ook al een jaren lange Pumadrivers traditie Dit jaar had een van de PTE leden, als extraatje, een tourtocht door de mooie Eifel georganiseerd.

Er was afgesproken in het plaatsje Plaidt bij het tankstation vlak bij de afrit van de A61. Het weer was super, lekker zonnetje, heerlijke temperatuur. Verzamel tijd was 10.00 uur, dus redelijk vroeg uit de veren. Op de A61 haalden wij, Roel, Wiel en ik,  2 Duitse Puma’s in, uiteraard samen verder gereden. Even later sloten Marvin, Bernd (schitterend om de puma van Marvin in je spiegel te zien opduiken overigens) en Jürgen ook aan. Aangekomen in Plaidt troffen we oa Kim, waren we toch met 7 Pumadrivers van de partij. Daar kwam ’s middags Rogier ook nog bij. Na iedereen begroet te hebben en een lekker bakje koffie, kwam Bernd met de vraag wie een Pandora plug en play  tuning chip, wilde testen tijdens de tourrit en eventueel op de Nordschleife. Deze chip is binnen 10 minuten gemonteerd en levert +/- 7 pk extra. Helaas kregen we bij mij de motor afdekplaat niet los. Ik had dit zeker willen testen. De puma’s (4 stuk) die de pandora getest hebben waren zeer te spreken over het verschil.  Zodra deze Pandora boks ‘klaar’ is, zal bij Tuninghaus te koop zijn.

Nadat de pandoras gemonteerd waren werd het tijd voor de rit. De Eifel is een grote Nordschleife, met veel heerlijke bochtjes, zelfs een aantal echte haarspeldbochten. Het was echt een heel mooie route die Roadrunner (Michi) had uitgestippeld. Met 15 puma’s door dorpjes levert altijd heel veel veraste blikken op. Waar het kon ging het gas er flink op, en dan is het echt genieten in je puma. Strak sturend over de kronkelende wegen door de bossen, berg op berg af. We hebben ook nog een korte tussenstop gemaakt waar natuurlijk de nodige foto’s gemaakt werden. Daarna ging het verder naar de parkeerplaats bij de ingang van de beruchte Nordschleife van de Nürburgring. Daar wachtte  miniman dus al op ons, wat het totaal op 16 puma’s bracht. Een heel mooi aantal. Een aantal puma rijders, waaronder Rogier, hebben een of meerdere rondjes over het circuit gereden. De rest is naar de parkeerplaats bij ‘Brünchen’ gegaan. Helaas begon het rond half vier te regenen en zijn we eerder vertrokken voor het laatste deel van de tourrit, terug naar Plaidt. Ook dit was weer een echte stuurmans route maar door de regen, die soms met bakken uit de hemel kwam, konden we niet optimaal genieten van de heerlijke bochten. Maar dat mocht de pret niet drukken, het was een prachtige geslaagde dag die zeker weer een vervolg krijgt.

Pumamartin