Limburgtour, Beesel 23 mei

limburg027

Het was eindelijk weer zover. Na weer een jaar wachten was het eindelijk tijd voor de Limburgtour. Tevens was dit mijn allereerste tourtocht die ik mee reed in mijn eigen Puma. Het begon allemaal zo:
‘S morgens vroeg om acht uur ging de wekker. Na snel gedoucht te hebben en aangekleed te zijn, even nog de Puma samen met die van Pascal poetsen. Het was nog best bewolkt en het weer was nog niet wat het moest zijn, maar dat veranderde snel naar een lekkere warme zonnige dag. Ondertussen was Marléne gearriveerd en toen alle spullen in de Puma’s lagen, vertrokken we richting Beesel.
Het was zo’n 50 kilometer rijden voor ons. Eindelijk aangekomen in het dorp wat bekend staat voor het draaksteken kregen we op een gezellig terras een kop koffie of wat fris te drinken. Nadat iedereen was gearriveerd werd de route uitgelegd door PumaMartin.
Toen we gingen vertrekken waren er nog een paar kleine probleempjes maar die mochten de pret niet drukken. We reden richting Belfest om te gaan picknicken. Ik vond het echt een chique plek om te picknicken naast de dam.
Na een lekker broodje en wat drinken gingen we weer verder met de tour. Steeds vaker kwam de vraag in me op waarom ik nou die twee euro munt mee moest nemen, maar dat werd me snel genoeg duidelijk. We kwamen aan bij een gezellig plekje waar het best druk was. Opeens zag ik de veerpont en wist ik meteen waar de twee euro voor nodig was. Helaas stond er een lange wachtrij met veel fietsers waardoor er maar maximaal 4 auto’s per keer op de veer konden. Maar het wachten kon me eigenlijk niks maken want er was genoeg tijd om naar alle Puma’s te kijken. Na snel een pilsje te hebben gedronken en een lekker ijsje konden we weer door en toen we eindelijk allemaal over waren was het alweer bijna twee uur verder.
We begonnen weer te touren helaas waren er veel fietsers op de weg waardoor je af en toe moest toeteren. Het probleem was dat ik niet wist hoe ik zachtjes moest toeteren waardoor sommige fietsers best schrokken… Sorry nog als ik bij bejaarde fietsers hartverzakkingen heb veroorzaakt. Toen de weg weer een beetje vrij was van fietsers was er een prachtig uitzicht te zien van het heerlijke Limburgse land en bovendien kon ik mijn Puma op sommige stukken eens lekker op de staart trappen.
Opeens zag ik in de verte een zilvere puma verschijnen dus even toeteren. Het bleken Rachel en Paresh te zijn. Snel ze sloten aan bij de groep en we gingen verder met rijden. Nog even snel een pauze voor een broodje gehad en we gingen verder. Toen werd het al wat heuvelachtiger en er kwamen een paar leuke bochtjes dus Martin die voor me reed gaf meteen gas, waardoor ik dacht dat ik lekker mee kon rijden, maar net na de tweede bocht reed er een oude fiesta voor ons die met 45km/u door de bochten ging. Dus daar moesten we maar achter an sluiten.
Rond half zes waren we aangekomen in Wijnandsrade en het was een prachtig gezicht om weer eens zoveel Puma’s in de straat te zien staan (daar heb ik nog dagen lang reacties van gekregen haha). Na zo’n lange rit waren de meesten toch wel blij dat er een lekker koud pilsje op hun te wachten stond. Toen begon de barbecue en de stemming zat er natuurlijk weer in. Het eten was echt heerlijk en goed geregeld. Zelfs Juulke (de hond van Raymond) heeft er goed van gegeten.
Ondertussen werd het wakker blijven mij steeds lastiger en ik had me even terug getrokken omdat ik het tot drie uur bobben van de dag ervoor toch begon te voelen. Na even snel een frisse douche te hebben gehad was ik weer van de partij en er was gewoon een geweldige sfeer. Om half een ging voor mij de lamp uit en ben ik naar bed gegaan met een goed gevoel. Het blijkt dat het nog tot in de late uurtjes is doorgegaan en dat de laatste om half vier naar bed gingen. ‘S morgens vroeg was ik nog steeds K.O., maar er was voor degene die wel wakker waren een lekker ontbijt geregeld.
Rond twaalf uur waren de meeste mensen naar huis en begon de verjaardag van Daniëlle.
Tenslotte wil ik even iedereen die mee heeft georganiseerd bedanken voor de geweldige rit door een Limburg zoals ik het nog niet kende. Ik heb er in ieder geval zeker van genoten van de twee leuke dagen en ik kan nu al niet wachten op de volgende Limburgtour.

PumaRoel