Frieslandtour, Rottum 21 augustus.

friesland

Zondagmorgen om 11 uur was verzamelen in het dorps café in Rottum, vlak naast de woonboot van Johanna. Zo’n echt oud dorps café die je alleen nog in de echt kleine dorpjes tegenkomt. De huiskamer van het dorp. Johanna had een heel mooie tocht langs de Friese meren uitgestippeld voor ons. Het was alweer een tijdje geleden dat wij, Pumadrivers, een tour in Friesland gereden hadden. Wij kwamen als laatste aan bij het dorps café, we hadden dan ook de langste reis van zuid Limburg naar Friesland. De opkomst was heel netjes met 7 Puma’s waaronder 2 nieuwe gezichten. Altijd weer leuk om leden te leren kennen.
Opvallend was dat Moondust silver weer eens een keer in de meerderheid was, dit was enkele jaren geleden meer regel dan uitzondering.

Na gezellig bijgeklets, en van een bakje koffie genoten, te hebben kregen we van Johanna de route van de Frieslandtour 2011. In de welk bekenden pijltje bolletje stijl…… Pascal en Daniëlle namen ‘de leiding’, niet voor lang want na ongeveer 5 minuten zaten we op een industrie terrein waar we dus helemaal niet wezen moesten. Geen nood Wiel en ik namen het over, de avond ervoor toch genoeg bier gehad, moest dus goed komen. En Wiel is altijd al een geweldig navigator geweest DUS NIET!. Maar wonder boven wonder ging het heel lang goed. Na een kort stukje over grotere wegen gereden te hebben doken we de dijkweggetjes op. Heerlijk om te rijden. Langs de vele vaargeulen en plassen
waar men nog volop genoot op het water. Het navigeren ging perfect totdat we in een van de elfsteden ergens moesten ‘kluunen’, met andere woorden, Wiel was de het spoor bijster. Tot mijn grote verbazing kwam dit door een klein foutje in de route beschrijving en hielp Johanna ons weer snel op het juiste pad. In Sloten (Sleat voor de inboorlingen) was de pauze, iets gegeten en gedronken en gezellig langs het Elfsteden traject genoten van het heerlijke weertje.
Gelukkig kwam er niemand voorbij geschaatst, was toch een behoorlijk wak moet ik zeggen LOL.
Onze hoofdsponsor ACW softline (Paresh) trakteerde ons allemaal op een lekker ijsje.

Na de pauze ging het verder met Pascal en Daniëlle weer aan kop, ze hadden van de meester geleerd want het ging vlekkeloos tot aan het einde van de tour. Het was een schitterende tour door het uitgestrekte Friese landschap, met mooie ver gezichten. De rit eindigde in Heerenveen, daar hebben we afscheid genomen van de Pumadrivers welke niet mee gingen eten. De rest van groep is gezellig en lekke gaan eten in het mooie centrum van Heerenveen.
Voor ons was het een lange mooie dag.

Johanna bedankt weer voor deze mooie Pumadrivers dag.

pumamartin