7de European Ford Puma Meeting, Valkenburg a/d Geul 2 t/m 4 sept

110

Woensdag 31 augustus. (verslag van pumamartin)

Traditioneel de eerste dag dat wij gaan opbouwen. Op woensdag bouwen we altijd de inrit naar het meeting terrein zodat alle Puma’s, hoe laag gelegen dan ook, zonder problemen op de meeting kunnen komen. Het materiaal voor de inrit hadden we vorig jaar op de camping kunnen wegbergen, we hoefden dan ook, gelukkig, niks van zolder te halen. Aangekomen op de camping, het zonnetje scheen en het was al vanaf zondag droog, wilden we aan de inrit beginnen. De onderhoudsman van camping ‘de Bron’ kwam naar ons toe en zei dat ie het betonblok er een tijdje geleden volledig uitgereden had, ‘die kunnen jullie er helemaal uit pakken’. Als dat zou kunnen!! En inderdaad al snel hadden we het blok eruit, een paar stoeptegels erin en klaar. Geen gesleep met platen, balken en grind. Wat ons normaal een halve dag kost, hadden we nu in 15 minuten geklaard, geweldig.
Tijd voor de eerste meeting koffie. Uiteraard hadden we de bus ’s morgens volgelanden met de eerst lading meeting spullen (partytenten, vlaggenmast enz. enz.). Na de koffie zijn Wiel en ik begonnen met het opzetten van de partytenten. We hadden dit jaar voor een andere plaats gekozen. Vooral omdat we daar meer plaats hebben voor iedereen tijdens de tombola en de prijsuitreiking en, ook niet onbelangrijk, meer zon dan op de plek van vorig jaar. Die plek hadden we gereserveerd voor de Puma’s en tenten van het bestuur.
Toen Pascal ’s avonds arriveerde stonden de tenten met verlichting en verwarming (die we de eerste twee avonden hard nodig hebben gehad). Met z’n drieën hebben we, nadat we in het donker de tent van Pascal opgezet hadden, nog een verdiend biertje gedronken. Tijd om te gaan slapen, morgen wacht een drukke dag.

Donderdag 1 september. (verslag van Passiepooh)

Om 8 uur werd ik wakker gemaakt door ons eigen haantje. Toevallig was dit ook het moment dat mijn wekker ging. Tent uitgekropen, bakkie koffie gedronken onder de al opgezette partytenten, en even overlegd hoe de dag ging verlopen.
Om half 9 dan ook Rogier gesmst waar hij bleef, maar hij stond net op het punt te vertrekken. Daarna zijn we ons eerst even op wezen frissen om vervolgens weer terug naar de camping te gaan. Toen we hier net waren en nog een bakkie koffie gedronken hadden, kwam onze eigen grillieman ook aan.
Even bij gekletst om vervolgens verder te gaan met het opbouwen van het terrein. ’s Middags lekker een broodje gegeten, en op ons gemak alles opgezet.
Terwijl Martin en Wiel bezig waren met de terreinindeling, waren Rogier en ik bezig met het maken van mijn inschrijfhoekje. Ook dit jaar hadden we weer een hoop elektronica, dus dat moest wel allemaal veilig staan!
Na een dag hard werken, kwam ’s avonds Danielle ook aan. Sjoerd kwam niet veel later ook aan. ’s Avonds hebben we nog een lekker biertje gedronken, en zijn niet al te laat naar bed gegaan, de dag erna begon het namelijk allemaal. En daar vertelt mijn collega bestuurslid nu verder over;

Vrijdag 2 september. (verslag van Miniman)

Na een koude nacht, werd er die ochtend onder het genot van een kop koffie en een broodje besloten wat er nog gedaan moest worden (de puntjes op de i). In de loop van de ochtend kwamen dan de eerste gasten het meeting terrein op rijden, de EFPM is dus begonnen! Terrein liep die dag al aardig vol, en mede door het weer en groot aantal Puma’s een succes volle dag. Leuk om te zien dat nieuwe leden, ook hun weg vinden naar de EFPM, ons Italiaans lid keerde dit jaar ook weer terug, en andere bezoekers die van ver kwamen waren de Oostenrijker Alexander, en een klein clubje Fransozen, waarvan 1 met een FRP.
S ‘avonds was het zoals vanouds gezellig!

Zaterdag 3 september. (verslag van Remco)

Na een korte nacht, was het zaterdagochtend weer vroeg dag. Na de douche stonden de koffie en de broodjes alweer klaar door de catering, dus kijken of we daar wat wakkerder van werden. In de tussentijd begon er overal wat leven in de brouwerij te komen, en vond men een weg op het terrein. Ondanks dat het nog vroeg was, voelde je dat het een warme dag zou worden. We hebben de spullen bij elkaar gezocht voor de activiteiten, behalve voor de schietbaan (deze was vrijdags al opgebouwd). We hadden dit jaar een nieuwe activiteit, namelijk het pitboxspel.
Hierbij moest men in een zo snel mogelijke tijd een velg (met band) van een Puma los schroeven, deze neer leggen (handen los van de velg), en weer monteren, en vast zetten op het juiste moment. En zoals vorig jaar hadden we het darten weer. ’s Morgens werd er aardig gebruik gemaakt van de spelen, alleen begin van de middag werd het rustiger, mede doordat de zon vol op het terrein stond.
Nadat de activiteiten afgelopen waren voor de zaterdag, zijn we begonnen aan de tombola. Martin dacht hiervoor niet zo heel veel prijzen te hebben, maar uit eindelijk hebben we meer dan anderhalf uur gestaan eer dat alle prijzen op waren. Terwijl we bezig waren met de tombola werd de BBQ gebracht. En konden we na de tombola beginnen met de BBQ. Gezien we het dit jaar eens anders gedaan hebben qua BBQ, door minder vlees per persoon, bleef er toch weer genoeg over. Na de BBQ bleef een deel hangen bij de partytenten, en ging een deel zijn/haar eigen weg.
Toen later op de avond de donkerte begon in te vallen, werden de lampen ontstoken bij diverse auto’s voor de neon contest, laatste onderdeel om op te stemmen.
Hierna bleef het nog een tijdje onrustig op de camping. Om even voor 12-en verzamelde iedereen bij de partytenten om om 12 uur te zingen voor Martin, want die was ’s zondags jarig. Gezien het ’s avonds al wat afkoelde, en begon te waaien, begon het om 1 uur te regenen. Hierdoor gingen er een deel naar hun tent, en een deel naar de partytenten, en van horen zeggen zijn de laatste tegen 3 uur naar hun tent gegaan.

Zondag 4 september. (verslag van Sjoerd102)

Ik zal het verslag van de zondag beginnen op de zaterdagavond net voor 0:00u. Rond die tijd werd het erg druk rond en voor de partytenten. Ook dit jaar was Martin weer precies jarig op dezelfde datum als dat hij geboren werd, en uiteraard wou iedereen bij dit bijzondere feit aanwezig zijn. Na een spontaan ‘happy birthday’ gezongen te hebben door de aanwezige, werd het tijd om handen te schudden en enkele kleine kadootjes voor de jarige te overhandigen. Onder het genot van menig biertje werd het nog een erg gezellige nacht. Rond 02:30u (dacht ik) dook ik mijn slaapzak in.
Die slaapzak lag net als de nacht ervoor op de bijrijdersstoel van mijn Puma. Ik had het niet verwacht maar het sliep erg lekker zo in de Puma. Rond 08:00u werd ik wakker en vrijwel tegelijkertijd kwam er een Kia Picanto het terrein oprijden. Het teken dat de catering en ontbijtservice gearriveerd was. Tijdens een heerlijk ontbijtje kwam links en rechts iedereen binnen druppelen. Even later ging het ook op een andere manier druppelen, en hoe.
De hemelsluizen ging kort maar hevig open waardoor het terrein plaatselijk in een modderpoel veranderde. Gelukkig bleef het bij deze enige bui, en leed de sfeer er niet onder. Sterker nog, onder een tent met zijn allen is vaak nog gezelliger.
Pascal en ik waren ondertussen begonnen met het tellen van het aantal stemmen. Een recordaantal stemmen was er uitgebracht en dit nam dus uiteraard de nodige tijd in beslag. De secretaris had gelukkig alles op zijn computer tijdig en correct ingevoerd waarna er voor de top 3 een mooie oorkonde gemaakt kon worden. Nadat deze netjes geplastificeerd waren kon de prijsuitreiking beginnen.
Na de uitreiking van de spellen kwamen de prijzen voor de diversen categorieën Puma’s. In de categorie standaard was helaas geen deelnemer, maar in de andere categorieën gingen de bokalen naar de dolgelukkige eigenaren. De hoofdprijs was toch wel de beker voor overall winner. Deze prijs ging naar Andreas Michels die zich dus een jaar lang ‘Europees kampioen’ mag noemen. Na het uitreiken van de prijzen en een bedankwoordje van de voorzitter was het EFPM 2011 helaas afgelopen.
Na het uitgebreid afscheid nemen van de vele Puma rijders begon de minst leuke taak van het EFPM. Het opruimen. Gelukkig was ik niet als enige en waren Mariette, Sonja, Wiel, Martin, Pascal, Roel, Danielle, Rogier we ook om deze taak op zich te nemen. Na een paar uurtjes hard werken werd het tijd voor een traditie, het afsluitend etentje in de kantine van camping de bron. Na de knorrende magen gevuld te hebben, besloten Rogier en ik rond 19:00u de Puma’s huiswaarts te rijden terwijl de rest de laatste ‘puinhopen’ ging opruimen.
Moe maar voldaan kunnen we terugkijken op een geslaagde EFPM 2011, en vooruit kijken naar het EFPM 2012.

Nawoord van onze Voorzitter.
Als voorzitter wil ik namens het Pumadrivers bestuur alle sponsoren bedanken voor de tombolaspullen. Wat hadden we weer veel mooie spullen. Ook dit jaar heeft u ons geweldig gesteund. Hopelijk kunnen we volgend jaar ook weer op uw steun rekenen.
Verder wil ik alle helpers bedanken voor de inzet voor en tijdens de meeting. Zonder jullie hulp kunnen wij uiteraard geen EFPM op deze manier organiseren. Dank je wel.
We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde meeting, met schitterend weer (op het buitje zondagmorgen na dan) en toch weer zeventig Puma’s. Het was een echt Puma feest.
70 Puma’s is toch weer een heel mooi aantal waarvan maar liefst 5 FRP’s, toch weer een nieuw record.
Wij hopen jullie volgend jaar weer te mogen begroeten tijden onze 8ste European Ford Puma Meeting. 7 t/m 9 september 2012, uiteraard weer op camping ‘de Bron’.

Martin

 

De statistieken van het EFPM 2011:

Totaal Aantal Puma’s aanwezig: 70
Aanwezige Landen:
Nederland: 28
Duitsland: 35
Belgie: 2
Frankrijk: 3
Italie: 1
Oostenrijk: 1

Clubs:
Geen Club : 9
Pumadrivers : 27
Puma Team Europe : 23
Pumaclub Deutschland : 1
Florida Fraktion : 1
Planete Puma : 2
RatPack : 3
Ford Team Erzgebirge : 1
Ford Team Hohenroda : 1

Totaal gereden kilometers: 18598

Deelnemers per contest:
Standard: 0
Light Tuned: 16
Tuned: 13
Extreme Tuned: 20
Interior: 18
I.C.E.: 8
FRP: 5
Best Womens Car: 7
Under The Hood: 8
Neon: 11