Ford im Fort, Mendig (D) 12 t/m 14 Augustus

mendig

De Ford Freunde Koblenz organiseerden dit weekend hun 4de internationale Ford meeting. Voor de meeting waren ze uitgeweken naar het oude Fort Alter Franz, in het nabij gelegen Mendig omdat het oude terrein in Koblenz niet meer ter beschikking stond.

Vrijdagmorgen hadden we afgesproken bij op parkeerplaats voor de grensovergang, Bocholz/Aachen. Vandaar uit zijn we met 4 puma’s via de B 258 door de schitterende EIfel naar Mendig gereden. Ondanks dat het regelmatig regende hebben we toch genoten van de heerlijk bochtjes en hellingen. We hebben ook nog een tussenstop gemaakt in Dorsel, waar het PTE in 2012 weer (na 2007) hun jubileum meeting organiseert. Aangekomen op het meeting terrein bleek dat het in Mendig de hele dag droog geweest was. Rogier was er al en we hadden een mooi plekje voor onze Puma’s en tenten op het fraaie meeting terrein. Samen met het PTE hadden we een heuse Puma straat ‘auf das Treffen’. Vrijdag kwam Harry ook nog en zaterdag Marvin en Bernd en Paresh en Pascal. Door deze grote opkomst, 8 puma’s, kregen we zondags tijdens de prijsuitreiking zelfs de beker voor grootste landelijk club.

Vrijdag, na aankomst natuurlijk eerst onze tentjes en partytenten opgezet. Tom, die er de eerste keer bij was, was wel erg enthousiast met de grote van z’n bed. De foto’s zeggen meer dan woorden, uiteindelijk heeft ie toch maar gekozen voor het luchtbed. Dat paste in ieder geval wel LOL. Onze Puma’s stonden mooi tegenover de partytenten dus altijd een schitterend uitzicht. Nadat Wiel ons clubspandoek een perfecte plaats gegeven had, tegen de muur achter onze partytenten, en we de Pumadrivers beachvlaggen een plekje gegeven hadden was het tijd voor ons welverdiende eerste biertje. Het PTE had ondertussen hun partytenten tegen die van ons aangezet, wel zo gezellig. Omdat de catering op de meeting nog niet aanwezig was zijn ‘die Holländer’ een lekkere pizza gaan eten in het dorp vlakbij de meeting. Terug op het treffen was het terrein al aardig voller geworden met alle modellen Ford uit verschillende landen. Wat volgde was een super gezellig avond en nacht, de letste heb ik samen met Roel om 3,30 uur gedronken. Was er toch een teveel of viel die tent me nu echt aan? De Schultenbräu ( Maaskantje bier zoals de Duitsers het noemden) had z’n werk duidelijk gedaan..

Zaterdag was ook bij de ‘Ford Freunde Koblenz’ de meetingdag. Ondanks dat de organisatie op meer bezoekers gehoopt en gerekend had, was de meeting meer dan de moeite waard. Er kon gestemd worden op de diverse Ford modellen in de show & shine. Verder was er een tombola en een Db meeting, de winnaar had geloof ik 154 Db!!!! En natuurlijk waren er de ‘clubspiele’. Wij als Pumadrivers moesten daar onze derde plaats van 2008 verdedigen (zie meeting report Koblenz 2008). Vol goede moed zijn we de strijd aangegaan, het eerste onderdeel was het bandenwissel spel. Dit moest met 5 man gespeeld worden, Roel had de moeilijkste taak, zie foto’s. Het was jammer dat Pascal ‘een perfectionist is’ want anders…… Hahaha scheelde wel zeker 10 seconden. Het tweede onderdeel was (uiteindelijk) het duwen van een afgetrapte Fiësta over een bepaalde afstand en diezelfde Fiësta moest in het derde onderdeel al duwend ingeparkeerd worden. Maar ook dit onderdeel liep niet echt vlot ‘hè’ Wiel. Jullie begrijpen het al, we hebben de derde plaats niet kunnen verdedigen. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken, net als de buien die tijdens de spellen en later op de avond roet in het eten probeerden te gooien. Op de meeting stonden ook enkele handelaren, Rogier, Roel en ik hebben daar een met 12 volt led’s verlicht puma logo gekocht, alle drie in een andere kleur. Rood, wit en blauw, ziet er heel leuk uit.

De catering was nu wel open dus gezellig op de meeting een ‘curry wurst of brödchen mit Schnitzel’ gegeten, natuurlijk onder het genot van een heerlijk Duits bierschen. Na achten was de ‘club vorstellung’ alle clubs worden een voor een voorgesteld en iedere club kreeg een aandenken aan de meeting. Ik weet niet hoe zoiets heet maar je ziet ze ook bij paarden aan het hoofdstel als zo’n beest iets gewonnen heeft. Na weer een rondje over terrein gelopen te hebben, best car by night was ook nog een beker die te winnen was, werd het weer een gezellige avond. Rogier ontpopte zich als Pumadrivers grillieman en vormt een echte concurrent voor onze club kok, nou ja in de toekomst misschien. Om 2 uur hebben we (Roel en Ik) het licht uitgedaan, nadat we de letste gedronken hadden natuurlijk. Na lange tijd lande ik weer eens in mijn Puma, Wiel snurkt normaal nooit.

Zondagmorgen eerst weer samen gezellig ontbijten, een beetje bijkomen en daarna naar de prijsuitreiking. Marvin won de derde plaats bij de Puma’s en, zoals ik al schreef, Pumadrivers de beker als grootste ‘Über Regionaler Club’. Mogen we best trots op zijn, niet op de beker maar dat we met zo’n grote groep een geweldig weekend hebben gehad. Nadat we alles afgebroken en opgeruimd hadden zijn we nog langs de Nordschleife van de Nürburgring geweest. Paresh en Pascal hebben in de stromende regen een rondje gewaagd op de ring. Wij hadden een mooi plekje langs het circuit gevonden en, onder een regenkap van onze partytent, ondanks de regen naar al het mooie spul gekeken dat toch de rondjes over de ring reed. Nadat Paresh en Pascal terug waren zijn we naar huis gereden. Thuis aangekomen, meteen de partytenten enz buiten opgehangen om te drogen. Een heel gezellig en mooi Pumadrivers weekend was helaas alweer voorbij.

Pumamartin