1ste International Puma Treffen, Reundorf (D) 17-19 juni

31

In het weekend van 17 tot 19 juni organiseerde de familie Wicht voor de eerste keer een Puma treffen bij hun schadeherstel bedrijf in het Duitse Reundorf. “Anton” en zijn familie waren 2010 op onze EFPM, mede om te kijken hoe wij onze meeting organiseren. Waarom het wiel zelf uitvinden, toch.

Helaas gingen er geen andere Pumadrivers mee naar Beieren. De datum was voor ons niet echt goed gekozen, een week na de Limburgtour. Maar ik had ‘Anton’, die geen Anton maar Johannes bleek te heten, beloofd dat wij (Wiel en ik) zeker naar hun meeting zouden komen. Dus Vrijdagmorgen 8.00 uur vertrokken uit Wijnandsrade, in de buurt van Koblenz hadden we afgesproken met twee Duitse Puma rijders. Overigens ging Kim (coma) met een van hun mee dus waren we toch nog met drie Pumadrivers leden aanwezig. Om 14.00 uur draaiden we het terrein op van ‘Auto Wicht’. Meteen vooraan stonden al 4 puma’s, waar onder een FRP, toen we ‘achterom’ kwamen waren we helemaal verbaasd! daar stonden nog 14 puma’s en dat bleken nog niet al hun Puma’s te zijn. Van deze 14 waren wel 10 sloop puma’s, welke ze door heel Duitsland opkopen. Maar dat maakte de entree niet minder spectaculair, integendeel. Wij waren de eerste drie puma’s, en ik kreeg het startnummer 3. Naast een speciaal voor de meeting geëgaliseerd terrein, wc wagen, buffetwagen, feesttent, 9 bekers voor de show en shine hadden ze ook nog voor iedere Puma een schitterende grote en kleine meeting sticker gemaakt. Daarnaast kreeg ook ieder puma bij vertrek nog een brievenopener, met Ford Puma logo en Reundorf 2011 in gegraveerd, cadeau.

Nadat we onze tenten hadden opgezet en ingeruimd was het tijd voor een lekker koud biertje. Maar voor het eerste biertje, eerst ‘kaffee mit kuchen’. We werden getrakteerd op koffie met overheerlijk gebak. Dus eerst wat eten en dan naar de ‘bierwagen’. Ook hier hadden de Wichts meer dan hun best gedaan, voor € 1,60 een halve liter Beiers bier. Niet verkeerd. Op vrijdag druppelden nog 6 puma’s binnen, zaterdag zouden daar nog 8 bijkomen. Totaal dus 17 puma’s, waaronder een uit Oostenrijk, Tsjechië en ‘ein Holländer’. Dus zeker een Internationaal treffen. Na het ‘welkomst’ biertje hebben we eerst de familie Puma’s van de Wichts eens goed bekeken, ga er maar eens goed voor zitten. Naast de ongeveer 18 sloop puma’s hebben ze 3 Puma’s voor de verkoop staan. En dan natuurlijk hun eigen Puma’s, drie (ja 3) FRP’s, waarvan een LHD, een ‘RS’ (de witte op de foto’s, deze zijn ze aan het opbouwen) en 2 ‘normale’ 1.7 Puma’s ( een mooie Focus st groene). Hoezo Puma gek.

Na een super gezellige avond en nacht vol dans en muziek, voor sommige onder ons is het helemaal niet donker geworden, nachten zijn daar erg kort, volgde er een heerlijk ontbijt. Om 11.00 uur stond een tourrit gepland, niet iedereen heeft van het Beierse landschap kunnen genieten (zie foto’s). Het blijft een mooi gezicht zo’n slinger van 20 puma’s (met ook nog een Focus ST en een Fiësta er achter) door dorpen en over landwegen te zien rijden. De tour had enkele leuke stukken met heerlijke bochten. Tegen half drie waren we terug in Reundorf en zouden we meteen door moeten naar het slalom terrein, ze hadden ook nog een slalom wedstrijd geregeld. Maar blijkbaar was er geen animo voor, ik was de enige die ‘ja ich wil’ antwoordde op de vraag wie nog wilde slalommen. Maar geen probleem, de zaterdagmiddag hebben we gezellig doorgebracht op het meeting terrein en in en rond het bedrijf. Er stond meer dan genoeg mooi spul. Naast de puma’s stond er ook o.a. nog een Focus RS 500!!! Mat zwarte BMW Z1, Ford Cobra, Escort Cosworth, Golf 1 GTI, links en rechts een Porsche! Ware auto liefhebbers dus. Net als zaterdag was er om 18.00 uur een heerlijk BBQ en volgde er ook weer een gezellige avond en nacht. Zondagmorgen na het ontbijt was het alweer tijd om de boel op te ruimen en naar huis te gaan. Maar eerst nog de prijsuitreiking. Wiel en ik vielen ook in de prijzen. Omdat er maar 2 dames voor 3 bekers (best woman’s car) waren kreeg ik/wij de derde plaats Best woman’s car! Grapje van de zaak zullen we maar zeggen hahaha Moet kunnen, toch. Helaas was het nu echt tijd om afscheid te nemen.

Een dank je wel aan het hele team Wicht is hier zeker op z’n plaats. Ze hebben echt een top meeting neergezet, zeker voor een eerste keer. Jammer dat10 á 15 aangemelde Puma’s niet gekomen zijn. Deze meeting had zeker meer verdiend, maar desalniettemin was het plezier er niet minder om. Zondagavond 18,15 uur waren wij weer thuis, ruim 1000km en een super weekend verder. Wellicht volgt er 2012 een tweede meeting in Reundorf, een aanrader vind ik.

Pumamartin