Bollenstreektour, Leiden 27 Maart

bollen

Zondag 27 maart 2011, het was weer eens tijd voor een tour door mijn eigen omgeving, namelijk de Bollenstreek. Voor het eerst een tour geregeld als zijnde gewoon lid, ook best gek.
Hoe slecht het weer was de dag ervoor, hoe mooi het zondag was. Prachtige blauwe luchten en een lekker zonnetje erbij. Ik had zaterdag 3 uur Pummie lopen knuffelen, dus het resultaat mocht er zijn, al zeg ik het zelf. Blinkieblinkie!
Ik was mooi op tijd in Leiden, bij de verzamellocatie. Het was voor het gevoel wat vroeg, want de klok was natuurlijk een uur vooruit gegaan ’s nachts. Al snel kwamen de Pumadrivers aandruppelen en hebben we ff wat gedronken, plaspauze en op touren maar.
Eerst dwars door Leiden heen, met alle drempels, verkeerslichten en vooral niet te vergeten flitspalen..hoeveel kun je er neer zetten vraag je je dan af. Af en toe moesten we ff op elkaar wachten als we niet allemaal door de verkeerslichten kwamen, maar al snel waren we op weg richting de kust.
We waren niet de enige die aan het touren waren. Er waren ook veel motorrijders onderweg en natuurlijk fietsers.
Na een rondje Katwijk – bedankt voor de wegwerkzaamheden want toen we elkaar echt even kwijt – kwamen we in Noordwijk aan. Daar zouden we gaan lunchen. Dus plekkie gezocht voor de Puma’s en alsof ik het gereserveerd had, konden we zo in een rijtje achter elkaar parkeren, vlakbij het strand. Nice! Even wat gestoeid met de parkeerautomaten, wil je wel ons geld, of wil je niet ons geld, wil je wel ons geld of wil je niet ons geld..best lastig toch Remco? Toen op naar het strand, naar de Zeemeeuw. Daar hadden ze mooi een tafel voor ons gereserveerd. Gezellig even tijd om bij te kletsen en een hapje te eten natuurlijk. Een paar moesten nog ff de parkeermeter weer bijvullen, dat was natuurlijk wat minder..alhoewel wel goed voor de conditie, he Pas?!
Na de lunch hadden we nog tijd zat, dus ff lekker het strand op. Het was best druk. Even lekker uitwaaien op het strand. Heerlijk zo!
Toen schoentjes zandvrij gemaakt en weer op weg. Aangezien ik zelf voorop reed, zijn we niet verkeerd gereden. Dus dat scheelde wel in tijd, haha. We waren lekker op tijd, eigenlijk zelfs wat te vroeg. Dus nog even een tussenstop in Hillegom gemaakt, omdat we anders echt te vroeg bij de bollenboer zouden zijn. Kon iedereen nog ff wat te drinken scoren, en de Puma van Remco had toch ook best dorst. Uiteraard meteen wat foto’s weer gemaakt, stelletje paparazzi ook haha.
Tijd om naar de bollenboer te gaan. Hans Beelen stond ons al op te wachten bij zijn bollenboerderij in Lisse. Hij had een mooi plekje voor de Puma’s en lekker stoeltjes in de zon gezet. Wat drinken erbij en een koekje, super geregeld!! Na een korte rondleiding door zijn bedrijf, inclusief kijkje in de geheime kelder, gingen we met de Puma’s naar een bollenveld van de broer van Hans. Dat betekende een lekker stoffig zandweggetje. Hoe lang had ik Pummie ook al weer geknuffeld???
Het was een veld vol gele narcissen, vlak naast het Keukenhof. Alle Puma’s mooi op een rijtje ervoor geparkeerd en foto’s maken maar! Dat is wel gelukt zo te zien aan alle foto’s, leuk! We kregen van Hans allemaal een bosje narcissen mee en wij hadden ook nog een bedankje voor Hans. Top dat hij dit voor ons had geregeld! Dank je wel Hans en ook Karin, zijn vrouw natuurlijk!
Weer op terug via het zandweggetje naar de ‘bewoonde’ wereld en verder touren maar, door Lisse en door Sassenheim, door Warmond en toen op via Oegstgeest naar Leiden. In de tunnel bij het station nog ff de Pummies laten brullen hihi. Helaas raakten we vervolgens Pascal kwijt door verkeerslichten en een trein en een foutje in mijn routebeschrijving; oeps!! Sorry Pas! Gelukkig weet Pascal de weg en kwam hij uiteindelijk toch ook aan op de eindlocatie. Afscheid genomen van enkele Pumadrivers en met zijn viertjes (Ursula, Pascal, Daan en moi) lekker gegeten bij Karalis. Beetje jammer dat ze onze hoofdgerechten eigenlijk vergeten waren, na de voorgerechten en we dus al een half uur eigenlijk voor niets zaten te wachten, maar goed, dat mocht de pret niet drukken. Lekker gegeten en het was een gezellige afsluiter van een gezellige tourrit. Mooi weer, leuke aantal en kleuren Puma’s bij elkaar en super mooie foto’s voor het bollenveld kunnen maken. Het was echt geslaagd!
Als we deze tour volgend jaar willen rijden, dan is het advies van de boer wel om deze halverwege april te rijden omdat er dan veel meer kleuren bollen in bloei staan, dus @bestuur: noteer maar vast in de agenda 2012!
Tot een volgende meeting!
Groetjes, gabbagirl.