Zeelandtour, Bruinisse 19 april

zeeland065

Goedemorgen, na een vroege motorrit op zaterdag, moest ik er zondag weer vroeg uit en wel om 8.00 uur. Na een sigaret en een bakkie koffie ben ik om 8.50 vanuit Waalre aangereden naar Eindhoven om een maat van mij en zijn dochter op te halen. Daar ben ik om 9.25 aangereden om op tijd in Bruinisse aan te komen. We hebben net voordat we aankwamen, nog even getankt en gepauzeerd om op tijd aan te komen. Dit was prima gelukt, want om 11.00 kwamen we aan op de parkeerplaats van restaurant Grevelingen in Bruinisse. Hier werden we meteen begroet door de leden, wat ik zeer op prijs stelde. We hebben toen wat te eten en te drinken gehaald om een half uurtje later aan te rijden. Dit is een beetje uitgelopen omdat iemand zich verslapen had??? hahaha. Maar toen we kompleet waren zijn we via de parallelweg met 11 Puma’s aan de rit begonnen. Het werd een relaxte rit, want we hadden alle tijd van de wereld volgens de organisator, Ronald. En dat bleek ook wel.

Onderweg kwamen we al meteen een openstaande brug tegen, waar we langs af reden (bij een sluis) en wat leuke foto’s opgeleverd heeft. Daarna hebben we een kleine route gereden langs dijkjes en over de Zeelandbrug, waarna we na Goes bij van der Valk zijn gaan lunchen. En natuurlijk ook de plaspauze niet te vergeten! De lunch ging er goed in en ik geloof dat dit bij iedereen wel was. De kids hadden iedere keer de neiging om achter van der Valk naar het water te gaan, maar werden toch weer terug gefloten. Het was heerlijk weer en dus lekker op het terras gezeten.

Wiel kwam ons ook nog even gedag zeggen. Die was in de buurt, kwam net van Europoort! Gezelligheid!

Hierna zijn we onderweg gegaan naar de Oosterscheldekering oftewel Neeltje Jans. Hier zijn we eraf gegaan en in plaats van naar het museum zijn we rechts afgeslagen om onder de weg door via een sluisje bij een parkeerplaats aan te komen. Hier hebben we ons lekker uit laten waaien en zijn aan het foto’s knippen geslagen. Dit heeft hele mooie plaatjes opgeleverd, zoals je bij de foto’s kunt zien.

Toen iedereen genoeg uitgewaaid was zijn we weer verder met de route gegaan. We kwamen nog door Renesse wat een hoop bekijks opleverde, zo’n slinger Puma’s. En toe gebeurde het dat er onverwacht ineens een plaspauze werd ingelast voor de mannen, we waren 2 Puma’s kwijt. Onze webmaster met haar gele Puma en pumamartin! Door de vele drempels waren zij achter geraakt en hadden helaas de afslag gemist. Met een alternatieve route kwamen ze uiteindelijk weer bij ons aan en konden we na 10 minuten weer op weg. Het laatste stuk ging over een smal weggetje over de dijk naar Brouwershaven, waar we afscheid hebben genomen van Petra met de kids en Remco, want die aten niet mee en gingen dus eerder naar huis.

Na goed gegeten te hebben zijn we op weg gegaan richting Brabant. Bij een benzinestation zijn Jacco, ik en Ronald even gestopt, omdat Jacco nog moest tanken, en is de rest verder gereden na een hoop gezwaai. We zijn toen met 3 Puma’s doorgereden waar er bij afslag Breda nog 2 afvielen. Om 20.30 zette ik die maat van mij af en om 21.00 kwam ik na een zeer voldane dag weer thuis aan. Ik vond dit een zeer leuke meeting waarvan ik erg genoten heb.

Groetjes uit Waalre, Guus