Vroemdag, Circuit Zolder (B) 20 oktober

vroemdag020

Dinsdag 20 Oktober waren wij als Pumadrivers voor de 8ste keer (sinds 2002) aanwezig op de Vroemdag. Zoals iedereen weet wordt de Vroemdag georganiseerd voor (gehandicapte) kinderen uit Belgisch Limburg. Verschillende scholen en instellingen doen aan deze schitterende dag mee. Ook de provincie Limburg (B) draagt bij aan de organisatie.
Naast het circuit rijden wordt ook ieder jaar met jeeps en andere legervoertuigen met de kinderen een offroad parcours gereden en ook kunnen ze zich uitleven op een klimmuur, springkussens, abseilbahn en nog veel meer spellen.
De kinderen hebben de dag van hun leven.

Wij gaan natuurlijk voor het circuit rijden, de vele mooie en aparte auto’s en voor de gezelligheid samen.
Als dan ook nog het weer helemaal meezit dan ben je verzekerd van een geslaagde dag.

Dit jaar hadden zich 16 circuitrijders (8 Pumadrivers leden en 8 vrienden van) via Pumadrivers aangemeld. In totaal worden ieder jaar 250 auto’s toegelaten.
Herman, Frederiek, Kenneth, Robert, Jack, Tom en Paresh vertegenwoordigden onze club op het circuit. Geert en ik hebben niet gereden, maar zeker van een heerlijke dag genoten en gezorgd voor de foto’s en filmpjes.
In totaal dus 10 Puma’s op en rond circuit Zolder.
Puma nr. 11 ontdekten we pas laat in de middag tijdens de laatste ‘stind’ van de dag. Helaas hebben we de eigenaar daarna niet meer gezien.

Wij hadden om 7.30 uur afgesproken bij de grensovergang Maasmechelen (is ook al traditie geworden): Geert, mijn zwagers Hub (met lotus Elise 111 S), Wiel en ik.
Op circuit zolder aangekomen bleek onze ‘vaste’ plek bezet te zijn. Daar was men een groot paviljoen aan het opbouwen voor de races van het volgende weekend. Daardoor stonden we helaas achter de tribune, en daar was het ’s morgens heel erg koud…
We hadden een grote kan koffie mee, dus die hield ons iig een beetje warm.

De eerste rijders van onze groep (geen Puma’s overigens) moesten in de eerste ‘stind’ rijden. Dit jaar waren de auto’s in twee groepen verdeeld waarbij de snellere auto’s (Porsches, Lotussen end) in de eerste groep zaten.

Om elf uur konden dan eindelijk de Puma’s de baan op. Het circuit lag er perfect bij en vooral droog. Onze piloten hebben genoten, net als de kinderen die lekker met hun mee hebben kunnen scheuren.

Ook langs de baan was het genieten, heerlijk zonnetje en heel veel mooie speciale auto’s. Maar liefst drie Aston Martin’s, twee Ferrari’s, een Lamborgini, BMW M3, BMW M6, Porsche Cayman, Porsche Carrera 4s, Lotus Eleven, Lotus Seven, Lotus Exige, Lotus Elise 111S, Ford Mustang…… te veel om op te noemen. En natuurlijk onze mooie Puma’s, met o.a. de FRP van Paresh.

Na de lunch, welke weer goed verzorgd was voor de piloten, reden onze Pumadrivers nog een uur lang met de kinderen en jongeren over het mooie circuit zolder. De foto’s en filmpjes zeggen hier meer dan woorden. Alhoewel, er was een Pumadriver die steeds zag waar wij langs de baan stonden of zaten. Steeds vrolijk toeterend stoof Paresh voorbij. Terwijl de andere Pumadrivers geen oog voor ons hadden.

De dag werd afgesloten met het vrijrijden. Zonder de kinderen en met verplichte helm gaat het er toch wel iets ruiger aan toe. Met links en rechts wat gierende banden en spinnende auto’s.

Na afloop nog even gezellig bij de Puma’s wat geklets, afscheid genomen en om 17.00 uur naar huis gereden.

Afspraak, Vroemdag 2010 zoals ze dat in België zeggen.

groetjes,
Pumamartin