5de Europese Ford Puma Meeting, Valkenburg a/d Geul 11-13 september

efpm114

Woensdag:
Alle voorbereidingen voor onze jubileum meeting waren gedaan. Nu was het tijd om camping ‘de Bron’ weer Pumadrivers klaar te maken.
Woensdagmiddag om 1 uur zijn Wiel en ik naar ‘de Stoepert’ gegaan om de inrit naar het meeting terrein aan te passen aan de verlaagde Puma’s. Het was nog een hele klus. Eerst opvullen met stoeptegels, rubbermatten en grind (allemaal te vinden op de camping). Daarna met houten balkjes en -platen de inrit afgewerkt. Deze met nagels en schroeven in het asfalt vastgezet. Tijdens het weekend bleek dat we goed werk verricht hadden. Alle Puma’s konden er probleemloos overheen. Weer een verbetering t.o.v. vorig jaar. Nadat we het karwei geklaard hadden, was het tijd voor een biertje in de kantine bij Rob. Hadden we wel verdiend. Wiel wilde eigenlijk nu al blijven slapen maar daar hebben we toch maar vanaf gezien.
Thuis de bus nog vol geladen………….. morgenvroeg gaan we weer verder.
Donderdag:
Wiel was vroeg bij me en met z’n tweetjes terug naar de camping. Voor ons was de EFPM nu al echt begonnen. Eerst een bakje koffie en daarna het Pumadriverskamp opbouwen. We hadden besloten om onze partytenten bij de inschrijftent te zetten. Zodat het hele terrein voor de Puma’s was. Zes partytenten, plus een partytent voor de inschrijving en een grote gewone tent (die als ‘magazijn’ dienst deed) vormden samen met de grote Pumavlag en het Pumadrivers clubspandoek ons kampement voor het komend weekend. De twee nieuwe Pumadrivers beachvlaggen, het sponsorbord en het landkaart bord maakten het nog een stuk gezelligger. In de partytenten hingen we natuurlijk ook de lichtslangen op. De Pumadrivers koeling plus terrasverwarmingen kregen ook hun plaats. We konden ook weer tafels van Rob lenen, daar hebben Mariëtte en Sonja ’s middags alle tombola prijzen en bekers op uit gestald.
Verder hebben we nog de schietbaan en de ‘ski piste’ uitgezet. Daarna met z’n vieren gaan eten in het campingrestaurant. Na het eten onze eigen tent opgezet en nog wat kleine dingetjes gedaan. Het wordt toch al vroeg donker in september, dus de rest was voor vrijdagmorgen.
Ondertussen waren Pascal en Daniëlle ook geland in Wijnandsrade en kwamen uiteraard ook nog even een kijkje nemen op de camping.
Zoals gezegd was ons EFPM al begonnen en zijn we dus donderdags al op de camping blijven slapen. Tevreden over het werk dat we verzet hadden, hebben we nog een biertje gedronken in ‘kamp Holland’ en rond 23.00 uur moe onze tent opgezocht.
Het is de hele zomer goed gegaan. Ik heb geen keer in de Puma geslapen, maar om 1.00 uur heb ik nu toch mijn boeltje gepakt en ben in de magazijntent gaan liggen. Wiel was het meeting terrein nog ‘even’ een extra snoeibeurt aan het geven. En daarbij de nodige bomen om aan het zagen. Doet ie normaal nooit……..

Vrijdag:
Heerlijk geslapen, geweldig als je wakker wordt en je kijkt over een nog geheel leeg meeting terrein. Een Puma en een tent en voor de rest niks….nou ja niks……..Wiel midden op de wei in z’n blote kont. Ach ja, wat leeft, moet lucht hebben, toch?
Als eerste een lekker bakje koffie gemaakt (lang leve de senseo) en even later kwamen Pascal en Mariëtte met ons ontbijt.
Pascal heeft ’s morgens ‘zijn’ inschrijftent in order gemaakt, nog de laatste formulieren geprint en gelamineerd. Wiel en ik hebben het meeting terrein afgezet met rood/wit lint, zodat iedereen netjes kon parkeren en we zo de meeste Puma’s op het middelste terrein kregen.
Tegen 13.00 uur arriveerden de eerste bezoekers uit Duitsland. Kon Pascal meteen testen of alles werkte bij de inschrijving. Alle bezoekers kregen dit jaar een leuk presentje in de plastic tas.
Naast het programma boekje zat er een kaars, een Pumadrivers pen en een dvd met foto’s van de eerste 4 EFPM’s in; en niet te vergeten, ook een door Remco ontworpen en gemaakte schitterende meeting sticker.
In de loop van de middag en avond kwamen er steeds meer Puma’s. Ik denk dat de laatste, onze Franse vrienden, arriveerden om 23.00 uur.
We hebben de dag afgesloten met een gezellige avond onder de partytenten. Buiten was het fris, maar dankzij de terrasverwarming en de doeken rondom onze partytenten was het lekker warm binnen.
Tegen 4.00 uur hebben Wiel en ik de ‘letste’ gedronken, nadat ook de ‘vreemde’ camping gasten van ons terrein weg waren.
Op naar de dag van morgen.

Martin

Verslag van zaterdag door Remco:

Zaterdagmorgen toen we opstonden, was het droog & kwam de zon door. Het zou een mooi weertje worden voor het EFPM, in ieder geval beter dan vorig jaar. We hadden afgesproken om een uurtje of 9 met z’n allen te ontbijten. Tijdens het ontbijt kwamen de eerste Puma’s alweer aangereden. Dus langzaam werd het veld weer wat bijgevuld.

Na het ontbijt werden alle activiteiten een beetje klaar gezet, Wiel maakte de schietbaan in orde. Rene & Ilona begonnen met het uitzetten van het parcour van de radiografische bestuurbare auto. Lidewij hielp hun met het vullen van de lege blikken bier met water. Het parcour van de biatlon was donderdag al uitgezet door Martin & Wiel, welke zij vrijdag met de eerste gasten al getest hadden. Dit zou echt lachen worden.

We hadden dit jaar vermeld op het forum dat we een mystery guest hadden. Deze arriveerde zaterdagmorgen op tijd. Het was namelijk het HART rally team. We hadden een mooie plaats voor ze gereserveerd. Hierdoor kon de bus naast de auto staan met de tent voor de rally Puma erbij. Het was erg gaaf dat zij de moeite hebben genomen om naar het EFPM te komen. Wanneer je bij de auto aan het kijken was, lieten ze je overal bij. Als je wilde mocht je zelfs in de auto zitten, om te ervaren hoe het was om in een rally Puma te zitten. Als je vragen had, beantwoordden ze die volledig, echt een succes. Ze hebben zelfs 2x op de dag de auto gestart, en laten horen wat de Puma kon, echt niet normaal.
Vanaf de middag werd er goed gebruik gemaakt van de activiteiten en kwamen de Puma’s langzaam binnen. Helaas stopte het aantal bij 69. We hadden gehoopt gezien het jubileum dat we er meerdere bij elkaar zouden krijgen, maar helaas. Tussentijds werd er ook gestemd op de auto’s i.v.m. de prijsuitreiking van zondag.

Nadat we activiteiten hadden afgerond, begonnen we met de tombola. Hier waren weer vele prijzen te winnen. Dit was voor vele weer een succes. Nadat de hoofdprijzen eruit waren gegaan, had Martin nog 2 extra prijzen. 1 was een blikje Alfa, niet onbelangrijk op het EFPM weekend, ha ha. En nog een allerlaatste lootje, welke achter zijn rug gegeven werd door Pascal. En laat Danielle nou net dat lootje hebben, dus die niets vermoedend naar voren komen lopen, waarop Pascal op z’n knieën ging en haar ten huwelijk vroeg. Wat een mooie afsluiting van de tombola, en nogmaals Pascal & Danielle gefeliciteerd. Speciaal voor het aanzoek waren Pascal’s ouders & zus, een vriend, Danielle’s oma & vriendin gekomen naar het EFPM om het niet te missen.

Na de tombola hebben we alles een beetje opgeruimd, en de bbq klaar gezet. En is onze vaste kok Geert begonnen met het vlees bakken. Er bleef zelfs over, een teken dat iedereen voldoende gegeten had. Na de bbq bleef het nog lang onrustig in de partytenten, waarna 1 voor 1 iedereen naar zijn eigen tentje ging.

Verslag van zondag door Passiepooh:

De dag begon met regen. De eerste keer in het weekend dat het regende. Gelukkig was het maar een kort buitje. Voordat iedereen wakker was, was het alweer opgehouden. We zijn begonnen met “”het tentenkamp”” op te ruimen van de vorige avond.. Het is maar goed dat we de bierblikjes niet geteld hebben, maar het waren er veel….
Toen iedereen een beetje wakker was en zijn gezicht in de plooi had getrokken, kwam het terrein weer een beetje tot leven. Sommige mensen gingen redelijk vroeg weg om nog op Landgraaf te gaan kijken. Toen rond een uur of half 11 alles tot leven was gekomen, is er nog even geschoten op de schietbaan. Gewoon voor de lol. Er waren geen prijzen mee te winnen.
Tussen half 12 en 12 uur begonnen we met de prijsuitreiking. Zoals ieder jaar stond de tafel weer vol met prachtige bekers. Dit jaar hadden we ook nog speciale bekers, gemaakt door Leska. Deze waren voor de eerste plaatsen van enkele categoriën. Wie er precies gewonnen heeft in welke categorie, moet ik nog uitzoeken en dan komt dat op het forum te staan. Enkele prijswinnaars waren: Leska (overall winnaar), Christian, Lidewij, Harry, Marvin, Regina en meer?. Er waren in ieder geval weer genoeg winnaars.
Als laatste had Herman nog een set PowerFlex rubbers voor de mooiste standaard Puma. De winnares hiervan was Marina!
Toen de prijsuitreiking was geweest, ging iedereen langzamerhand de tenten en de plaatsen opruimen. Zo langzamerhand vertrok iedereen, waarvan sommigen nog naar Landgraaf. Ook wij begonnen met de tenten af te breken en het terrein langzamerhand in zijn originele staat te herstellen.
Aan het einde van de dag konden we tevreden terugkijken op een geslaagd EFPM 2009.
Maandag hebben we de rest afgebroken, zoals de inrit, en hebben we, toen we de poorten dicht trokken, met een zeer voldaan gevoel ons eerste 5-jarig jubileum afgesloten.
IEDEREEN DIE AANWEZIG WAS, DANK JULLIE WEL EN TOT VOLGEND JAAR!!!

Nawoord van Gabbagirl:

Ter aanvulling op de verslagen van mijn medebestuurders wil ik nog een klein dankwoord uiten aan iedereen die geholpen heeft om dit EFPM 2009 tot een succes te maken. Allereerst wil ik HART Rally Team bedanken voor hun bijdrage. Voor Pumaliefhebbers is er toch niets mooier om zo’n rally exemplaar eens van dichtbij en zelfs van binnen mogen te bewonderen. Dank!! Ook wil ik Tuninghaus bedanken voor hun bijdrage: net als vorig jaar kon je bij Tuninghaus terecht voor informatie over je Puma. Deze keer had Tuninghaus een brug meegenomen waarmee gekeken kon worden of de gewichtsverdeling in je Puma wel optimaal was. Handig om te weten! Alle sponsoren verdienen toch ook nog een dankwoord. De tombola was weer een groot succes dankzij de donaties van onze sponsoren. Ook wil ik de aanwezige clubs bedanken: zonder jullie geen EFPM 2009; Pumaclub France, PTE, Pumaclub Deutschland en FLORiDa Fraktion. Top dat jullie weer een hele reis hebben afgelegd om te komen naar deze meeting. Tot slot wil ik alle helpers van het EFPM bedanken, zonder jullie had het bestuur het nooit gered: Wiel, onze eigen schietschijf, Mariëtte en Sonja, ons superhot cateringsduo, en verder: Daniëlle (nu helemaal in de wolken natuurlijk, Roel, John, Miranda, Sjoerd, Jack, Willard, Ursula, Christian, Geert (onze superkok), Nadine, Marina en iedereen die ik vergeten ben.