Veluwetour, Ermelo 19 juli

veluwe007

Woehoooeeee!! Na afkickverschijnselen was het eindelijk tijd voor weer een shotje Pumadrivers. Marina was door het bestuur gevraagd of zij een tourtocht wilde organiseren om gezellig met alle Pummeltjes te rijden. Dat zag ze natuurlijk wel zitten, dus zo gezegd zo gedaan! De tocht vond plaats op de Veluwe.

Na een goede voorbereiding (niet te laat naar bed gaan, wat moeilijk is als je de avond ervoor een verjaardag hebt) was het weer vroeg opstaan met een leuke dag voor de boeg.. De wekker ging om 8.00 uur, en om 9.40 waren we op de parkeerplaats van de BP waar Liet en John en hun Grote Gele Monster al op ons stonden te wachten (onderweg hadden we nog een stortbui waar je U tegen zegt). Ik had Martin nog gebeld, om te vragen of hij ook kwam, maar hij lag nog te slapen toen hij eigenlijk al een uur onderweg had moeten zijn.. Njah die kwam dus niet meer.. Na niet al te lang wachten kwamen Peter en Hunter met de Puma! Peter had op het forum gezegd dat hij met de Escort van Hunter zou meerijden, maar hij was toch maar met de Puma gegaan. Hoe meer Puma’s, hoe beter!

Vervolgens was het op naar de Veluwe! Ik heb geen idee hoe lang we hebben gereden, en of we onderweg naar de verzamelplek nog bijzondere dingen zijn tegen gekomen aangezien ik mijn neus in een boekje had geplakt hahaha… Eenmaal op de verzamelplek bij Strand Horst aangekomen (waar we als eerste aankwamen) was het wachten op de anderen! Vervolgens kwamen RAT-Robert en zijn Marina. Zij wees mij op een klerenwinkel die open was, dus toen zijn we daar maar heen gegaan. Ik heb dus iedereen gemist die aankwam (was een hele leuke winkel hihi), maar toen we moesten vertrekken was iedereen er.

Tijd om te rijden!! Nou heb ik het volgende stuk gemist aangezien ik weer zat vastgeplakt aan mijn boek, maar toen ik me uit het boek had kunnen rukken was het leuk om te zien dat we nog steeds dezelfde leuke reacties krijgen als mensen een groep van 10 of meer Puma’s achter elkaar aan zien rijden. Marina leidde ons langs mooie weggetjes en bossen en tot grote frustratie van een aantal mensen (Rem-ko hehe) over een paar zandwegen… Die vond ik persoonlijk nog het leukste, want het was niet nodig om heel veel uit te geven aan een trilplaat in de sportschool, je werd gewoon in de auto door elkaar geschud! De verlaagde auto’s vonden het alleen niet zo geweldig. Rond 13.00 waren we bij het Transferium in Nunspeet waar een hele grote uitkijktoren was waar bijna iedereen op ging. Ik bleef beneden, geen zin om zo veel trappen te lopen hahaha! Nadat iedereen was uitgekeken zijn we gaan lunchen, heel goed verzorgd door restaurant Joris. Na de lunch was het tijd om weer de katjes uit te laten en dat werd opgemerkt door twee lifters die graag meewilden. Helaas voor hun is niemand gestopt!

We kregen weer allemaal zandweggetjes en bochten om uiteindelijk weer ergens midden in de Veluwe aan te komen waar het Verscholen Dorp ligt. Daar werden in de Tweede Wereldoorlog onderduikers verborgen voor de Duitsers. In de bossen zijn drie hutten nagebouwd waar je als bezoeker in kunt, om te zien hoe die mensen hebben geleefd. Heel leuk en alles dat dorp, maar niet als ineens een stortbui op je neervalt! De mensen die buiten stonden waren óf kletsnat, of ze konden zich onder een paraplu verbergen. Andere, slimme mensen, waaronder ik hihi, zaten in zo’n hutje waar het droog was. Wel hadden we last van een kleine overstroming, maar verder niks ernstigs.
Na het verborgen dorp zijn we weer verder gegaan op weg over wederom de zandweggetjes en de bochtig wegen over de Veluwe. Achter bijna iedere bocht stond de broer van Marina ons op te wachten om te filmen hoe de katjes langsreden.

Op een gegeven moment haakten steeds meer mensen af waardoor we uiteindelijk nog maar met 7 mensen overbleven voor het laatste avondmaal met de Pumadrivers op de Veluwe. Voor de geschiedenismensjes/ramptoeristen onder ons, we zijn ook nog langs Paleis het Loo en De Naald gekomen, die we natuurlijk kennen van 30 april 2009. Ik weet wel dat ik behoorlijk wat foto’s heb gemaakt voor mijn oma! Nadat we door een aantal wijken zijn gereden met gigantische villa’s kwamen we uiteindelijk aan bij de eindlocatie, Juffrouw TOK!. Daar namen Rem-ko en Ursula afscheid van ons, die gingen naar huis.
We waren nog met 7 mensen over (de tafel was gedekt voor 20 mensen.. oeps!) en hebben daar heerlijk gegeten! Ik heb volgens mij 3 keer een ander gerecht besteld, omdat ik iets niet lekker vond, of nog iets erbij wilde, maar ach.. Dat ben ik!
Het was nog super gezellig, dus de mensen die er niet bij waren, hebben lekker veel gemist hihi!

Ik heb geen idee meer hoe laat we naar huis zijn gegaan, maar volgens mij waren we rond 20.30 thuis, moe en voldaan!
Marina bedankt voor de tourtocht en het uitzetten daarvan. Hopelijk was het met de Focusclub net zo gezellig als met ons.

Groetjes, Daniëlle