PTE Treffen 2009, Ferch 19-21 juni

ferch074

“Berlin… Berlin.. Wir Fahren nach Berlin”…. zingen de Duitse voetbal fans als hun club de Duitse beker finale speelt in het Olympia Stadion van Berlijn. Nu was het de beurt aan Pumadrivers om naar ‘Berlin zu Fahren’. Harry en Nadine, Remco, Ursula en Wiel en ik (4 puma’s dus) zijn de uitnodiging van Yana aka Pumamieze gevolgd.
De bedoeling was om vrijdagmorgen vroeg naar Berlijn te vertrekken, voor ons toch 600 km.
Omdat Wiel zeker vrij had was dit geen probleem…… nou ja….. zeker vrij…..? Twee weken voor de meeting bleek dat hij geen vrij gevraagd had en dus moest werken. Met veel kunst- en vliegwerk lukte het Wiel uiteindelijk toch nog om daadwerkelijk vrij te hebben. Het liefst was ie donderdagavond al vertrokken, maar het werd toch vrijdagmorgen 6.00 uur.

Harry, Ursula en Remco hadden afgesproken om elkaar ergens langs de Duitse autobahn te treffen en gezamenlijk het laatste stuk naar Ferch te rijden. Na een heerlijk ritje kwamen we aan in Ferch op camping “”Schwieloo See””.
Daar werden we hartelijk begroet door Yana en haar Andy. Voor de tweede keer hadden zij samen deze meeting georganiseerd.
Ze hadden zelfs nummers voor de bezoekende Puma’s geregeld, met het Brandenburgertor er op. Verder stond er voor vrijdagavond een bezoek aan de ‘Spreewald ring’ en zaterdagmiddag een bezoek per touringcar naar het centrum van Berlijn op het programma.
Leuk om een aantal oude bekenden terug te zien en weer nieuwe mensen te leren kennen.

Na de begroeting hebben we een plekje gezocht voor kamp Holland, eerst een biertje gedronken en vervolgens onze tent op gezet.
Een uurtje later arriveerden ook de andere Pumadrivers. Doordat ik donderdagavond niet meer op het forum geweest was, had ik gemist dat ze toch om 7.00 uur vertrokken… hadden wij dus ook kunnen aansluiten.. maar goed ‘hadden’….
Nadat Harry en Remco ook hun tent hadden opgezet, konden we met de partytenten, een van de nieuwe Pumadrivers beachvlaggen en het rood wit blauw, kamp Holland klaar maken voor een super gezellig weekendje.
Een Pumadriver zou toch nog komen zonder dat er, naast mij, iemand iets van wist…..
Het was Kim (coma), uiteraard ook lid van het PTE, hij arriveerde om ongeveer 1.00 uur zaterdagnacht.

Nadat we ons goed geïnstalleerd hadden was het tijd om naar de Spreewald ring te gaan. Daar had Yana het circuit voor een uurtje afgehuurd. In colonne van 20 Puma’s, 1 escort en 1 focus ging het naar het +/- 80 km verder gelegen test circuit…
Je kunt het je al bedenken dat dit niet goed kon gaan. Pumadrivers en tour/colonne ritten…..
Ik reed voorlaatste (voor Yana) en voor me Harry en Remco…. alle Puma’s op de middelste baan….. zie ik in een rechtse bocht dat de voorste puma’s naar rechts duiken en de afrit naar een tankstation nemen.. niemand had ons vooraf gezegd dat men ging tanken .. dus ……..
Helaas konden Harry, Remco en de Focus niet meer naar rechts en moesten dus door rijden. Ik had wel nog de afslag kunnen pakken maar besloot om achter onze Puma’s aan te rijden. Gelukkig wist de focus rijder waar we moesten zijn en die bracht ons dan ook heel netjes naar de Spreewald ring… anders was het lachen geworden, we wisten dus echt niet waar we naartoe moesten.
Bij het circuit stonden al 2 Duitse Puma’s op ons te wachten en niet veel later kwam de rest van de colonne ook.
Enkele Puma’s werden op het kleine maar heel leuke circuit uitgelaten.

Nadat er genoeg foto’s gemaakt waren en we de eerste sessie gekeken hadden zijn ‘Die Holländer’ terug naar Ferch gereden om iets te gaan eten.
Vlak bij de camping was een gezellig restaurantje waar we heerlijk gegeten hebben.
Na het eten terug naar de camping om een lekker pilske te pakken. Het werd weer een ouderwets gezellige avond. Koud…….. maar gezellig.
Uiteindelijk heb ik samen met o.a. Kim de zon boven de Schwieloo See weer zien opkomen en lande ik om 5.00 uur naast Wiel in onze tent.

Om 8.00 uur weer ‘fris’ uit de veren…. opfrissen, bakje koffie (wat is die senseo toch een gemak hè) heerlijk. Daarna zijn we brood en beleg (nu genoeg voor 2 dagen) gaan halen in de supermarkt in Caput…een paar kilometer verderop. Remco en Harry zijn er naar toe gereden. Het leek mij verstandig om nog even niet achter het stuur te kruipen…. dus gezellig met Harry en Nadine. Ursula deed als een volleerde moeder de boodschapjes voor ons allemaal… wij er achter aan kloeken….. is helemaal goed gekomen….
Terug op de camping, Wiel was ook weer helemaal top… gezellig samen in ‘Kamp Holland’ ontbeten.
Nog een beetje rond gelopen, Puma’s eens goed bekeken, even naar het meer…. gewoon rustig verder wakker worden.
Om 14.00 uur stopte de bus voor de camping die ons naar het centrum van Berlijn bracht.
De chauffeur reed een mooie route naar en door de stad, tot onze grote verbazing parkeerde hij de bus in hartje Berlijn langs ‘unter den Linden’. Op nog geen 500 meter van het Brandenburgertor.
Zeg maar de Eifeltoren van Berlijn, precies het zelfde maar dan anders…. het is geen toren maar een Tor…..aiaiai… hahaha.

Berlijn is echt een prachtige stad, schoon, brede straten en niet overdreven druk wat verkeer betreft. We zijn met de hele groep naar het Brandenburgertor gelopen en daar een mooie groepsfoto gemaakt. Uiteraard ‘onder’ het ‘Tor”” een Bradwurst gegeten, onder het genot van een heerlijk biertje. Daarna zijn we naar de andere kant van ‘Unter den Linden’ gelopen, daar staat de ‘Berliner Funkturm’. We zijn maar ongeveer 2 uurtjes in Berlijn geweest maar toch een goede indruk gekregen van deze mooie stad.. zeker een bezoek waard om alles beter te bekijken. Het is ongelofelijk hoe mooi ze Berlijn hebben herbouwd en in de oude glorie hersteld hebben. Bedenk dat Berlijn totaal maar dan ook echt totaal verwoest was tijdens de 2de Wereld oorlog. Om 6 uur zijn we met de bus terug gereden naar Ferch.
We hebben best veel gezien van de stad.. de Bundestag (met z’n regerings gebouwen), het Brandenburgertor, de restanten van de Avusring, de vele musea en kerken, het ‘erotik museum van Beate Ushe (alleen voorbij gereden overigens) de Spree en niet te vergeten het stuk van “”die Mauer”” dat men heeft laten staan als herinnering aan het gedeelde Berlijn tijdens de koude oorlog.

Terug op de camping werd er voor iedereen Pizza’s besteld….een bestelling van bijna € 400,00. De pizza’s zouden binnen anderhalf uur geleverd worden… het werden er bijna 3…
Half verhongerd… (we hadden het kunnen weten dat dit niet ging werken……) en eigenlijk geen honger meer…. tegen half elf kwamen ze eindelijk… de pizza’s….Dat was nog niet het ergste…. ‘mijn’ alfa was op…. ‘Wiel’s’ euroshopper was op……maar geen nood we hadden nog ‘Harry’ Finken bagger’……. dat deed pijn zeg. Gevolg…. ik zat om half een aan een lekker flesje water……en we lagen allemaal om 1.00 uur in ons bedje… Gevolg daarvan was dat we zondagmorgen allemaal top fit waren voor de terugreis. Elk nadeel hebt z’n voordeel zegt Johan immers.

Zondagmorgen, helaas alweer tijd om op te ruimen…
Na het ontbijt onze tentjes afgebroken, partytenten ingeladen en afscheid genomen van Yana en alle andere Puma Team Europe leden…. de meeste zullen we weer zien tijdens de EFPM in Valkenburg.
‘bis dan Freunde’…..
Rond half 12 zijn we vertrokken van camping Schwieloo See, met de belofte dat we volgend jaar er zeker weer bij proberen te zijn…. we hebben er zelfs onze handtekening voor gezet.

Voor Hannover getankt en afscheid genomen van Remco, hij ging via Bremen, Groningen en de afsluitdijk terug naar Texel.
Tijdens de volgende stop in een Raststätte gegeten om daarna afscheid te nemen van Ursula. De laatste 2 Puma’s hebben nog een tijdje samen over de Duitse autobahn gescheurd…. het is toch lekker om eens niet constant op je kilometerteller te moeten letten. We belanden nog 2 keer in een file bij een baustelle. Het viel gelukkig mee maar ik was Harry wel opeens kwijt in een van de stukken wegwerkzaamheden.
Het laatste stuk van onze terugreis verliep weer lekker vlot.

Het was een heel mooi en gezellig weekend, jammer dat er niet meer Pumadrivers de kans gegrepen hebben om mee te gaan naar deze meeting. Voor volgend jaar zeker een aanrader.
Nog een dank je wel aan Yana en Andy voor de organisatie, onze Pumadrivers en de PTE’ers voor het gezellige weekend ……
Het is fantastisch hoe goed Pumadrivers en PTE’ers met elkaar omgaan.

groetjes, Pumamartin