Clubweekend, Jalhay (B) 5-7 juni

ardennen017

Het begon voor ons allemaal donderdagavond al, met alles inpakken.. Ik was vrijdag de hele dag vrij en Daniëlle moest alleen de ochtend werken, dus ik ben aan het begin van de middag Daniëlle van d’r werk gaan halen en toen zijn we doorgereden naar Limburg, om vanuit daar met Remco, Ursula, Martin, Wiel en Roel naar de Ardennen te rijden.
Na een stuk of 6 files kwamen we uiteindelijk rond een uur of half 4 / 4 uur aan. Wat uiteindelijk zo’n 60 minuten later was dan gepland.

We hebben toen met Sonja en Mariëtte een bakkie koffie gedronken, toen de laatste spulletjes over de Puma’s verdeeld en met 4 auto’s richting de Ardennen. We zijn via Duitsland gereden, omdat we bij Maastricht anders nog meer file hadden meegemaakt.

Na ongeveer 40 minuutjes waren we in de Ardennen bij de camping. Het heeft wat moeite gekost, want Pumadrivers rijden nooit in 1 keer de juiste route. Eenmaal aangekomen eerst wat gedronken, en daarna de partytenten en de gewone tenten opzetten, Kristof begroeten (die was namelijk tussendoor ook aangekomen, dus stond het puma-aantal op 5!). Op een gegeven moment begonnen er toch een paar maagjes te rommelen (waaronder die van mij). Tijdens de maaltijd, kwam Guus aan. Puma nummer 6!! Dus Guus even naar het terrein geholpen waar we stonden.. We hebben de maaltijden verder opgegeten en daarna kon het zuipfestijn beginnen…

Het is gelukkig niet heel laat geworden (afgezien voor Roel en Martin, die moesten om half 3 nog een aquarium zien), maar er was wel genoeg drank naar binnen gegaan, dus het opstaan was niet verschrikkelijk makkelijk. Toen we eenmaal op waren en een paar koffie op hadden, zijn we met Martin en Kristof naar Jalhay gereden om daar een paar boodschappen te doen voor het ontbijt.
Sjoerd kwam ook aan rond een uur of 10, en rond een uur of 9 waren Sonja en Mariëtte ( en blijkbaar was Kim ook mee) vertrokken richting de Ardennen om de tour mee te rijden. Toen ze aankwamen (na een blijkbaar zware maar ontzettend leuke tocht) lagen ze over het stuur van het lachen.. Wat bleek was dat de TomTom die ze mee hadden in de eerste instantie op Engels stond.. Aangezien dit niet heel duidelijk was, hebben ze op een gegeven moment aan een Franstalige Belg (op hun beste Frans) gevraagd of hij hem eventueel op “”Hollands”” kon zetten. Dus de beste man had er een uitgezocht, Mariëtte zag “”Holland”” staan, heeft de man bedankt en toen zijn de dames verder gereden.
Toen ze op een gegeven moment een afslag moesten hebben, gaf de TomTom de aanwijzing dat ze moesten afslaan. Ze luisterden en Mariëtte had zoiets van “”werd er nou gezegd: ga rechtsaf, lekkertje?”” Dus beter luisteren, en de volgende was “”ga hier links schatje””. Omdat de extra toevoegingen erg afleidend waren, hebben ze een paar afslagen gemist, omdat ze zo moesten lachen!
Eenmaal aangekomen op de bestemming kregen ze te horen “”Een hele geile dag nog!”” Dat was dus de reden, dat ze half over het stuur hangend aankwamen….
Wat bleek, was dat de beste man die ze geholpen had de stem op Kim “”HOLLAND”” had gezet. Dat verklaarde dus een hoop…

Toen we wat hadden gegeten en een paar bakken koffie op hadden, begonnen we met de tour. We hebben een hele hoop van de Ardennen gezien.. Allemaal leuke bosweggetjes en kleine dorpjes (zoals wel op de foto’s te zien is). Een paar mensen waren het er alleen af en toe niet mee eens dat we met een hele club door de Ardennen reden, want het is regelmatig gebeurd dat we een middelvinger of iets dergelijks zagen, maar dat zijn mensen die dit soort evenementen toch niet snappen. Wat ook op viel, was dat er ook een hele hoop mensen speciaal afremden op wegen waar hun voorrang hadden, zodat wij met ons groepje bij elkaar konden blijven. Dat kom je hier maar weinig tegen. We zijn door alle dorpjes en bossen richting Spa gereden, om daar bij een snackbar een hapje te eten (het ergste was alleen het parkeren, want nergens was plek, dus uiteindelijk stonden we een kwartier lopen verderop).
Nadat we gegeten hadden, zijn we zo zoetjes aan eens verder gereden. Dus iedereen weer bij elkaar verzameld, en vervolgens naar het hoogste punt van de Ardennen gereden.. Dat was echt zo’n plateau waar je daar op zat, dus dat zag er echt heel apart uit, maar wel ontzettend leuk. Op een bepaald punt moesten we ook even wachten op een wielerploeg die bezig waren (ik weet alleen niet meer of dat voor of na de lunch was). Dus wij netjes wachten, en achter ons nog een paar mensen. Toen we weer mochten, was 1 van de mensen achter ons een beetje ongeduldig, dus die ging er vanuit dat zij wel voor ons mocht, en begon dus al te rijden. Gelukkig hadden we de verkeersregelaar mee, dus die hield de vrouw staande, zodat wij rustig konden vertrekken en verder rijden.

Na nog een hoop bosweggetjes, dorpjes, een schitterende omgeving en een aantal drempels (hè REM-co), kwamen we op een gegeven moment bij het meest gevreesde stuk van de tour. Dat was zo’n 3,5 km achter elkaar verschrikkelijk slecht wegdek.. Dus dat was een hele bijzondere ervaring. Ik heb geloof ik dat stuk niet harder dan 5 km/h gereden, en zo veel mogelijk de gaten en heuvels te ontwijken, maar het was onmogelijk om ze allemaal te ontwijken.
Toen we dat stuk voorbij waren, zijn we weer via de landweggetjes en dergelijke teruggereden richting de camping. Op de terugweg kwamen we ook langs een gigantische stuwdam, dus daar zijn we nog even gestopt, en hebben we in de toren die over de Ardennen en de stuwdam uitkeek wat gedronken. Daarna nog even over de dam zelf gelopen en toen terug naar de camping om de BBQ op te starten, en lekker te gaan eten. Ondertussen zijn we een keer of wat richting de stoppenkast gelopen, omdat de stop er iedere keer uitvloog door de BBQ, maar dat had ook wel z’n charme.. hahaha? Op een gegeven moment zijn Sonja en Mariëtte ook naar huis gegaan (nadat de TomTom op een normale Nederlandse stem gezet was).. Even later ging ook Sjoerd weer naar huis, die had namelijk een beetje problemen met z’n verlichting en wilde voor het donker thuis zijn.
Na de BBQ zijn we weer verder gegaan, waar we de avond ervoor mee begonnen waren!

De volgende ochtend viel het uiteindelijk allemaal wel mee met opstaan, en zijn we rustig aan met koffie begonnen, en vervolgens de tenten en de rest afgebroken. Op een gegeven moment is Kristof er weer vandoor gegaan om te stemmen. Daarna zijn we nog wat gaan eten en toen richting Spa Francorchamps gereden. Daar nog wat bij het circuit rondgelopen en een aantal hele leuke auto’tjes gezien.

Daarna weer richting Limburg.. Toen wij afsloegen, is Guus direct doorgereden naar huis, en zijn wij nog even naar Wijnandsrade gereden. Daar hebben we alle spullen een beetje uitgeladen, en zijn Remco en Ursula naar huis gereden.. Nadat Daniëlle en ik nog wat gegeten hadden zijn wij ook naar huis gereden.

Het was echt weer een SUPER weekend, een schitterende tour, en het was ontzettend gezellig! Nogmaals bedankt voor weer een fantastisch Pumadrivers Weekend!!!

Groetjes,
Pascal