Nordschleife, Nürburg (D) 5 april

duitsland049

Zondag 5 April stond weer het, ondertussen ook al traditionele, bezoek aan de Grüne Hölle op het programma. Ook dit jaar weer samen met het Puma Team Europe. Ondanks dat het dit jaar weer goed weer was, viel de opkomst van de Duitse Pumadrivers erg tegen. Maar 2 PTE leden hadden de moeite genomen om naar de Eifel te komen. Daar tegenover stond dat wij met 8 Puma’s van de partij waren. Ook vandaag weer 2 nieuwe leden, in ieder geval leden die pas voor de eerste keer erbij waren. Klopt eigenlijk niet helemaal, want Sean (d’r volser) was vorig jaar ook op het EFPM. Voor Dennis (Stennis) was het wel de eerste echte kennis maken met Pumadrivers leden.
Pumadrivers hadden in 2 groepjes afgesproken. In Venlo gingen Sjoerd, Paresh (Nikea) en Pascal, en Dennis met een maat de grens over en in Bocholz/Aachen, Sean, Geert (Paultje) en ik.
Tom (wb motorsport) en Robert (Rat) kwamen samen met vrienden.

We hadden, zoals ieder jaar, om 11.00 uur afgesproken op de parkeerplaats links van de rotonde voor de ingang van de Nordschleife. Doordat er een omleiding voor het F1 Circuit van de Nürburgring was, waren we iets later. Zowel de Colonne zuid als de Colonne west was zo eigenwijs om de borden te negeren en dus verkeerd te rijden.
Ik reed voorop en zag dat we helemaal verkeerd zaten, dus gestopt om te overleggen. Maar Wiel en Geert grepen de stop aan om even een sigaretje te roken… nog geen 5 minuten later….. nog 3 Puma’s. Heeee colonne west…..Dus maar even een paar leuke foto’s gemaakt en toen terug naar de omleiding en de borden toch maar gevolgd richting Nürburg.

Bij de parkeerplaats aangekomen waren WB en Rat er al net als Michi (Roadrunner) en Pitt van het PTE. Eerst even koffie drinken (met dank aan Wiel). De eerste Pumadrivers gingen een rondje rijden. De rest ging naar Brünchen, ook al een traditie moet ik zeggen. Daar hebben we een tijdje gekeken, altijd mooi om te zien wat er allemaal rond rijd. Het foto’s maken van de voorbij stormende Puma’s lukte niet iedereen, maar gelukkig hebben we ze toch kunnen vastleggen. Dorien (van Geert) had de moed om met Rat mee te rijden…..terug in Brünchen had ze een glimlach van oor tot oor. Ook Sean, Stennis en Wb maakten hun eerste meters op het beroemde circuit. Uiteraard scheurde ook Paresh weer door de Eifel.

Sjoerd had vooraf gekeken naar een paar mooie kijk plaatsen langs de ring. We besloten om naar ‘de Karousel’ te lopen, een stevige wandeling van ongeveer 20 minuten langs het circuit. Maar meer dan de moeite waard. Zo wandelend langs het circuit zie je pas echt goed hoe groot het hoogte verschil is. Als je over het circuit rijdt, valt dat niet zo erg op vind ik.
Het was opvallend stil op het circuit, ook toen we bij de Karousel waren…. Om ongeveer 15.00 uur hoorden we in de verte motor geronk klinken…. We wisten dat vandaag +/- 5000 motoren over de Nordschleife zouden rijden. Wat een schitterend gezicht was dat….. ruim een half uur lang motoren in alle kleuren en maten echt fantastisch. De filmpjes geven een mooi beeld. En wat een super kijkplaats, de poorten in de hekken stonden ook nog open, zodat we vlak naast het circuit foto’s konden maken.

Paresh ging nog een rondje Nordschleife doen met Roel en Romana als co-piloten. Toen zij terug waren zijn we nog naar Adenau/Breitscheid gegaan. Ook dit is een mooie kijkplaats.
De weg ernaar toe alleen al is de heerlijk om te rijden.

We waren nog met 4 Puma’s, maar een Duitse Pumarijdster was toch zeer enthousiast om ‘zoveel’ puma’s bij elkaar te zien. Na haar een flyer van Pumadrivers te hebben gegeven zijn we in Adenau nog iets gaan eten. Lekker buiten op het terras.

Zo kwam er een einde aan een super gezellige Pumadrivers dag. Het weer was goed gebleven, niet echt koud en vooral droog. Jammer dat er maar zo weinig Duitse Puma’s waren, maar desondanks een geslaagde dag in de Eifel (D). Volgend jaar zeker weer begin april naar de Nürburgring/Nordschleife.

Pumamartin