Noord-Hollandtour, Wormer 23 augustus

nhtour000

Op 23 augustus 2009 was het eindelijk weer tijd voor een Pumadrivers tourrit. Op zich hadden we de maand ervoor ook nog getourd, maar het voelde als een eeuwigheid dat ik de andere Pumadrivers had gezien. Misschien had dit wel te maken dat ik helaas niet mee kon naar Zwitserland. Anyway, op naar Wormer deze keer. We hadden om 11.30 uur afgesproken, dus eerst lekker uitslapen. Vervolgens ruzie met de deze keer met recht te noemen stomstom, waardoor ik veel later vertrok dan gepland (zal jullie de ellende met de tomtom die zelfs nu opgestuurd moet worden besparen). Gelukkig was het dichtbij en was ik tegen elf uur aangekomen op de bestemming: het bedrijf van onze hoofdsponsor, ACW Softline. Even bij aankomst de blits gemaakt met de nieuwe blauwe stroboscooplampjes en toen snel naar binnen. Paresh en Rachel hadden gezorgd voor koffie en thee, en heerlijke cake. Iedereen natuurlijk even gedag gezegd en kennis gemaakt met Jorik en de vriendin van Guus, die ons voor het eerst in real life kwamen aanschouwen.
Na de mega grote badkamer met marmere vloer te hebben bewonderd, kregen we beneden een kleine rondleiding. Je kan voor nieuwe en tweedehands computers, laptops, reparaties en onderdelen bij ACW Softline terecht. Het leek wel een beetje een computer graveyard! Zoveel onderdelen!!
Eerst zouden we nog even wachten op Martin, want die was onderweg. Het was laat geworden de avond ervoor. Aangezien die het toch niet helemaal leek te gaan redden, besloten we te vertrekken. Martin zou aansluiten bij de lunchlocatie. Dus scheuren maar!

Paresh, Rachel, Pascal en Daan hadden de tour geregeld, nadat Remco had aangegeven het niet meer te redden. Tja, het is allemaal vrijwilligerswerk, dus dat kan een keer gebeuren. No problem. Het viertal in the rescue! We kregen dus allemaal een routebeschrijving in de hand gedrukt en nadat er was besloten na een hele discussie wat het zuiden was, konden we vertrekken in zuidelijke richting.
Het eerste stuk was lekker kort. Dus we waren snel op de lunchlocatie. Toevallig om de hoek van Groot Motorsport, die ons sponsort met het EFPM 2009. Daar stond nog een Puma te koop!
Bij de lunchlocatie was genoeg plek om alle Pummies op een rij te parkeren, wat weer leuke plaatjes op heeft geleverd.
We konden snel lunch bestellen en het werd ook snel geregeld; behalve de tartaartjes van John, was die zeker vergeten. Gezellig gekletst met iedereen en het weer was ook super. Paresh was hier trouwens wel duidelijk bekend, want ze wisten dat hij een soepie wilde! Hier hebben we wel even gezeten, want we zouden wachten op Martin. Uiteindelijk besloten we tegen 2 uur te gaan rijden. Dit duurde te lang, dus we hoopten dat Martin later aan zou sluiten. Rijden maar weer.
De tour ging door de Waterland en Zaanstreek. De Zaanse Schans hebben we alleen vanuit de Puma’s bewonderd, want de parkeerkosten daar waren wel errug belachelijk hoog. De tour was erg relaxt. Prima tempo en veel leuke weggetjes langs dijken en water. Hier en daar wel een ellendige drempel die mijn tempo er in ieder geval flink uithaalde, maar dat mocht de pret niet drukken. De routebeschrijving klopte volgens mij ook niet altijd, maar ook dat bedierf de pret niet.

Na een lekker stukje touren kwamen we bij Volendam aan, voor onze tussenstop. Ik had John express niet van te voren ingelicht wat we gingen doen, ook daar aangekomen nog niet. Iedereen had een plekje voor de Puma kunnen vinden, dus hop het dorp in.

In Volendam troffen we Martin, Sonja en Mariëtte aan. Ze hadden het eindelijk gehaald. Blijkbaar had er erg veel file gestaan. Iedereen was er, dus de fotozaak in.
Ook in de fotozaak heb ik John niet verteld hoe of wat, was als de dood dat die weg zou rennen, haha! Hup, ga maar naar boven. Tja, en daar aangekomen, kon die niet meer terug. Iedereen moest zich omkleden in klederdracht. Het was hilarisch. We hebben echt liggen rollebollen van het lachen. Ik had de tranen over mijn wangen gaan van het lachen! We gingen uiteindelijk met 17 man op de foto en de foto is echt geweldig geworden. Hopelijk kan iemand hem inscannen, dat jullie een beetje de sfeer kunnen proeven. Na deze superkomische noot, zijn we wat gaan drinken in een kroegje om te wachten op de foto’s. na een half uur konden we de foto’s ophalen. Iedereen stond er erg leuk op!
En nog even ter verduidelijking: John vond het ook leuk hoor haha!!

Aangezien het toch al wel wat later was geworden dan gepland, snel weer terug naar de Puma’s. We besloten het laatste stuk van de tour over te slaan en direct terug te rijden naar Wormer, waar we zouden gaan eten met zijn allen. Enkele Puma’s namen afscheid en de rest reed braaf achter elkaar terug naar Wormer. Op de snelweg nog even gezellig lopen gassen met Paresh in zijn Racing Puma. Wat is die jongen toch makkelijk uit te dagen haha!
In Wormer aangekomen, parkeerplekkie zoeken. Dat ging niet helemaal makkelijk, maar na enig zoekwerk toch gelukt. Nog even iedereen mijn mooie panelen kunnen showen. Jep, me is happy! Mooi blauw, past bij jou..uhh..mij!
Op naar de Italiaan. Ook hier was Paresh bekend..soepie? Ja, maar wel gelijk met hoofdgerecht hoor, riep iedereen in koor! We hebben hier heerlijk gegeten. De pizza’s waren echt groot. Het was super gezellig. Hopelijk hebben de andere gasten ook kunnen genieten van het eten, want het volume stond erg hard. Wij hebben in ieder geval een hoop lol gehad.

Na het eten afscheid van iedereen genomen en op naar huis. De anderen gingen nog even het huisje van Paresh en Rachel bekijken, maar wij moesten de hongerige bekkies van de katten gaan vullen. En maandag was het weer vroeg op. Dus beetje nog op tijd thuis was wel lekker.

Het was een ouderwets super gezellige meeting. Wij hebben ons enorm vermaakt en het weer was ook eens echt ouderwets goed! Dat mag zo blijven. Ik ga super veel duimen dat het zo ook is op het EFPM 2009. Ik verwacht toch wel iedereen in Valkenburg te zien dan!

Ik sluit af met een dank aan het viertal van de organisatie! Toppie geregeld!! Volgende keer doen we het tweede deel van de tour..LOL!

Groetjes, Gabbagirl