Limburgtour, Echt 24 mei

limburgtour070

Ik wilde het verslag eerst op z’n Limburgs schrijven, maar tja…daarvoor ben ik toch iets te kort in Limburg geweest…moet het eerst nog leren verstaan, dus schrijven wordt al helemaal niks.

Maar goed…

Zaterdagochtend begon eigenlijk niet zoals het had gemoeten, werd namelijk wakker gemaakt door de wekker en ben vervolgens weer heerlijk in slaap gevallen. Mijn moeder, die al wakker was, dacht laat ik is even gaan kijken of ze er al uit is, niet dus! Gelukkig dat moeders zo lief was om te komen kijken, anders was ik misschien net op tijd geweest voor de bbq.

Uiteindelijk na ’t wakker worden, badderen enz. in de Puma gestapt en met een lekker gangetje van 140 richting Echt gereden. Ik hoop trouwens niet dat er van die lieve mensjes stonden te flitsen onderweg.
Toen zag ik ineens een bord langs de weg staan met daarop ’t Haasje. Er ging mij toen iets dagen over dat daar een tussenstop van colonne west was. Helaas ben ik er niet afgegaan, want ik wist ’t niet zeker en wist ook niet meer hoe laat ze daar hadden afgesproken. Ik reed verder en zag een aantal Puma’s staan, dus toch goed. Ik dacht, die kom ik wel weer tegen in Echt. Ik ben dus vrolijk doorgereden en gereden zoals ik moest rijden…dacht ik. Ik heb de afslag Sint Joost genomen, enz. vervolgens zag ik een bord met industrieterrein De Berk (er ging me weer iets dagen van ’t forum) dus stond voor rechtsaf voorgesorteerd. Maar ja, rechtdoor was richting Sittard, en dat stond keurig op m’n blaadje van de route planner (geen TomTom hè). Vervolgens toch richting Sittard gereden en dus de afslag genegeerd. Uiteindelijk bedacht ik me en heb Lidewij gebeld om te vragen waar de colonne zich bevond, die waren bij afslag Sint Joost. Ik ben dus maar omgekeerd en terug gereden naar de afslag De Berk, en ja hoor, daar kwam de colonne west aan, gelukkig. Ben achter hun aangereden en na 2 keer op Galvaniweg gekeerd te hebben (een TomTom is dus ook niet alles), hahaha, hebben we toch de rest van t cluppie gevonden bij M&R Autoparts voor de deur.

Na wat kletsen, koffie, rond kijken, moesten alle bestuurders van Martin naar binnen komen.
Vervolgens kregen we een bijzonder mooi kado, een tas vol met spullen van M&R Autoparts, heel veel dank hiervoor namens iedereen denk ik zo!

Rond een uurtje of 12, denk ik dat het was, konden we aan de tour beginnen…met maar liefst 22 Puma’s…een nieuw record!
Sjoerd en Sjakkes zag ik al weg rijden zonder ons. Ik had geen idee waar die heen gingen, maar oke.
De tour kon beginnen, eerst een stukje over de Rijksweg…toen kwam ik er dus achter waar Sjoerd en Sjakkes gebleven waren. Ze waren vooruit gereden om vervolgens op een viaduct de voorbij komende Puma’s op film te zetten. Ik dacht dat ze stonden te flitsen, schrok me rot, maar toen ik dichterbij kwam zag ik dat ’t Sjakkes was.
Vervolgens zijn we van de Rijksweg gegaan om het prachtige landschap van Limboland te bezichtigen…wat is dat mooi zeg…en nee bij ons in Dordt hebben ze dat niet, jammer genoeg.

Na een uurtje rond te hebben gereden werd het tijd voor een lekkere lunch bij Wiel en Sonja thuis. Lekker een broodje gegeten en een overheerlijk kopje soep…
Daarna zijn we weer op weg gegaan om verder te genieten van Limboland.
Enkele Pumadrivers hadden nog een lollige bui en hadden bij ons ‘nieuwe stel’, Wiel en Marlene (Wiel was namelijk de hele dag de privé chauffeur van Marlene, wel met instemming van Sonja hoor) achter de Puma een paar blikjes vastgemaakt en de toepasselijke tekst ‘just married’ op de ruit geplakt (zie de foto’s). Dit uiteraard tot grote hilariteit van de hele groep. Bij het wegrijden keken die twee mekaar stom verbaasd aan. Marlene vroeg zich natuurlijk af wat die herrie was. O, zei Wiel, dat is die fietser die achter ons fietst. NIET DUS! Twee straten verder kwamen ze erachter haha. dat leverde een mooi filmpje op!

Na een tijdje te hebben gereden hadden we een tussenstop om een lekker ijsje te eten. ijsje??? Zeg maar gerust IJS…dat was voor de meeste een hele klus om die op te krijgen, tja..dat zijn de Hollanders niet gewend hè!

En toen hup de auto weer in om de tour te vervolgen, we zijn elkaar maar liefst 7 keer kwijt geraakt…volgens een betrouwbare bron die de keren geteld heeft. Waar we nou eigenlijk allemaal geweest zijn moet je me niet vragen, maar 1 ding staat vast, Martin je hebt een toppie route uitgestippeld!

Uiteindelijk weer aangekomen in Wijnandsrade om lekker met z’n allen van de bbq te genieten, mede mogelijk gemaakt door onze Pumadrivers kok…Geert. Jammer genoeg zonder Pumadrivers schort.
Het was erg gezellig en heb weer is flink gelachen met de prettig gestoorde Pumadrivers die ik al kon van de Zeelandtour en natuurlijk de voor mij nieuwe prettig gestoorde Pumadrivers…

Het was ook een speciale dag voor Danielle, want ze was jarig…alweer 23…op naar de bejaardenclub Daan!
En…
Ik heb er niet veel van mee gekregen eerlijk gezegd, maar als ik het goed begrepen heb, heeft Wiel een lidmaatschap gekregen en is benoemd tot special member van de club, hebben Sonja en Mariëtte een bloemetje gehad, als dank voor hun gastvrijheid en dat ze deze dag voor het grootste gedeelte mogelijk hebben gemaakt.

Nadat uiteindelijk de meeste Pumadrivers weer richting huis waren gegaan, bleven we met 7 mensen over…uhm waarvan een aantal last hadden van alfaritus, toch?
Het was erg gezellig en we hebben veel gelachen, maar om half 2 was het dan toch echt afgelopen. Iedereen ging richting huis en ik, na van een aantal mensen het aanbod te hebben gehad om te blijven slapen, bedankt daarvoor, ben uiteindelijk bij Wiel en Sonja blijven slapen. Dat was toch wel verstandiger i.p.v. terug te rijden naar Dordt.
Wiel en Sonja heel erg bedankt voor de overnachting, de goede zorg en de gastvrijheid! Wat ik eigenlijk niet echt gewend ben hier in Dordt en omsteken.

Zondag was ik al vroeg wakker en ben er om 8 uur uitgegaan. Benee aangekomen stond Wiel in de keuken en was een lekker bakkie koffie aan het zetten. We hebben samen een aantal bakkies gedronken om weer lekker wakker te worden.
Uiteindelijk kwam Pascal ook naar benee, die inmiddels ontwaakt was uit zijn alfaritus droom…
Ineens was er een hoop kabaal in de straat, wat de ontbijt wagen, of zoiets, bleek te zijn met een lekker muziekje…ja ja ook dat hebben wij in Dordt niet.
De rest van de familie werd mede door de muziek ook wakker… en kon het feest weer beginnen, maar het bier bleef nog even achterwege.
Het was nog erg gezellig en ben rond 1 uur vertrokken richting Dordt. Ik kon lekker doorrijden, dus was om kwart voor 3 thuis.

Het kan zijn dat ik nog een aantal dingen vergeet te zeggen, maar dit was zo’n beetje mijn beleving van t weekend.

Ik wil nogmaals iedereen bedanken die deze top dag (nacht en zondag) mogelijk heeft gemaakt, helemaal SUPER!!!

Groetjes,
Puma babe

M&R AUTOPARTS BEDANKT VOOR HET WARME ONTHAAL IN JULLIE ZAAK EN OOK VOOR DE TAS MET GOODIES!!!