Gelderlandtour, Arnhem 20 juli

gelderland022

Eindelijk is het dan zo ver. Mijn eerste meeting met de Pumadrivers, iets waar ik me al heel lang op had verheugd.
Het is 07:15 s’morgens mijn wekker gaat, nog geen seconde erna staan Manon en ik naast het bed, even snel onder de douche, in de kleren en hup de auto in, op weg naar…o nee STOP…broodjes vergeten voor onderweg.
8 uur stapte wij veer vrolijk in onze auto en reden nog even via Aken om de tank nog even helemaal vol te gooien.
Kwart voor 9 waren wij in Nuth, daar hadden wij afgesproken met PumaMartin en z’n vrouw en Willard en zijn vriendin…even kennis gemaakt en op naar Swalmen. Daar troffen wij nog Sjoerd102. Nog snel even kennis gemaakt en nu met 4 Pumaatjes op naar Gelderland, waar wij met de meegaande leden zouden verzamelen.

We reden de parkeerplaats op van het Mercure hotel? Na de slagbomen stond Gabbagirl fotootjes te nemen. We reden de bocht om en daar stonden ze allemaal op een rij. We hebben hem met z’n 4-en erbij gezet en toen aan iedereen voorgesteld en natuurlijk snel wat foto’s maken.
Ik kreeg ook meteen al een clubpet en 2 stickertjes en natuurlijk de clubpas. Nu was het echt helemaal officieel.

Na het maken van de foto’s zijn we gezellig nog een drankje gaan drinken in het hotel.
Daarna werd er gezegd dat we moesten vertrekken, nog snel even een plasje plegen en naar de auto.
Eindelijk waren we compleet en vertokken vanaf het hotel alle Pumaatjes netjes achter elkaar, maar na het eerste of 2 de stoplicht hingen er al 2 achter. Onderweg stond Gabbagirl nog een leuk filmpje te maken…natuurlijk even toeteren?.
Bij vertrek hingen er al donker wolken in de lucht en ja hoor nog geen 2 kilometer en het begon al te regenen…
Op gegeven moment zaten we op een lange weg en daar werden al weer wat pics gemaakt onder het rijden. Zelfs Gabbagirl kwam nog langs geracet en maakte nog een filmpje van de colonne…en toen!!! Kwam er een Tigra langs en Sjoerd102 kon het niet laten voor er even achteraan te zitten en even laten zien dat de Tigra geen partij is voor de mooie Pumaatjes.
Na een eindje te hebben gereden kwamen we op een parkeerplek waar we in de regen snel even 2 partytenten hebben opgezet…zeil erover…stoelen uit de auto.broodjes en vlees erbij en picknicken…en wie had er weer geen stoel…ik  maar heb nog jonge benen en bleef lekker staan…was trouwens wel knus zo onder die tentjes.
We hebben ons daar lekker wat gekletst. Ik heb nog 2 Puma logo’s gekocht bij martin en met wat mensen gepraat en het was erg gezellig ondanks de regen.
Even later kwam onze tdci-er (oftewel Nikea) ook nog bij de groep.

Even later trommelde Gabbagirl de groep weer bij elkaar om verder te gaan met de tocht. We verlieten de parkeerplaats via de drempel, hè Willard, en reden allemaal weer netjes achter de regenboog Puma aan. We reden door verschillende dorpjes en stadjes, waarvan mij de namen helemaal onbekend waren, en we hebben een aantal keer de afslag gemist dus…weer allemaal even draaien.
Op gegeven moment zijn we weer gestopt bij een klein parkeerplaatsje bij een meer waar we eerst natuurlijk even voorbij zijn gereden om te draaien. Daar hebben we nog een kleine stop gemaakt en konden we onze benen weer even strekken en natuurlijk niet te vergeten…plaspauze.
Daarna zijn we onze tocht weer vervolgd.
Onze tocht vervolgde we door een bosachtig gebied met kleine smalle kronkel weggetjes.
Wij kwamen op plaatsen waar we nog nooit van hadden gehoord. (redactie: dit is de Posbank)
We zijn onderweg ongeveer elke inham ingereden, zag er wel leuk uit in de achteruitkijkspiegel, want Theun en Gabbagirl deden gezellig mee.

Op gegeven moment moesten we een aantal malen stoppen omdat onze Theun zich niet zo goed voelde (even Apeldoorn bellen). Martin kroop bij Theun achter het stuur zodat hij even een beetje rust kon hebben.
Daarna zijn we richting ons eetadres gereden. Daar aangekomen konden we onze Puma’s tussen de boten zetten. Dat zag er wel grappig uit want het was net of elke Puma een boot erachter had? Hier werden dan ook weer leuke foto’s gemaakt.
We gingen eten bij restaurant, more en meer? meer en more?
Daar kregen we allemaal soep (tomaten of uien), een hoofdgerecht schnitzel, of sate en nog een speciaal gerecht voor Jacco (i.v.m. zijn speciale dieet). En koffie of thee na.
Daarna hebben we netjes de rekening betaald en zijn we weer richting onze Puma’s gelopen, natuurlijk weer even foto’s maken en van iedereen afscheid nemen.

We zijn op de terugweg weer met 4 Puma’s teruggereden (Sjoerd102, Willard, PumaMartin en wij ). Als eerste verdween Sjoerd102 in Swalmen..toetoet doeii!!
Toen we de autoweg opreden bij Roermond, gaf Willard een flinke trap op het pedaal. VROEM weg…
En bij afslag Nuth ging PumaMartin er vanaf, blink blink, zwaai zwaai…
En toen bleef er nog maar 1 Puma over, nog snel even langs het tankstation en thuis lekker naar bedje na een leuke mooie tourdag met de Pumadrivers!!

Bedankt voor de leuke dag! En tot de volgende!
Groetjes Jan Willem en Manon