Flammen am Rhein, Koblenz (D) 8 tot 10 augustus

koblenz010

Op vrijdag 8 augustus zijn we met een paar van onze Pumadriversclub naar Koblenz ‘gefahren’ om bij het Fordweekend in Koblenz aanwezig te kunnen zijn. Het werd ook Flammen am Rhein genoemd, omdat op zaterdag 9 augustus een half uur lang aan een stuk door vuurwerk werd afgestoken.

Op vrijdag waren we om 3 uur al bij Sjoerd, maar Ursula en Jan waren wat later daar door file, dus we vertrokken uiteindelijk om 4uur bij Sjoerd, nadat we allemaal een overheerlijk stuk vlaai en drinken hadden gehad.

Eenmaal in Duitsland kwamen we eerst op een weg waar je zo hard mocht rijden als je zelf wilde, dus we dachten dat schiet goed op. Maar om de paar km waren er wegwerkzaamheden waar je maar 60(!) km/h mocht rijden. En dat kon wel 5km aanhouden. Na deze langzame heenweg kwamen we dan eindelijk aan in Koblenz.

Op het Fordweekend begon het al meteen gezellig, iedereen zijn tentje opzetten terwijl het miezerde (zacht regende). We gingen met een paar friet halen, voordat we gingen barbecuen en terwijl we dat deden, begon het echt even te stortregenen. Maar toen de meeste hun friet op hadden was het alweer droog en toen begon het echte feest.

Wij zaten bij de Duitse Pumaclub op het veldje en die hadden op een gegeven moment heel hard de heavy metall aan. Dus zeiden een paar tegen Roy van zet de muziek ook hard aan. Roy dus keihard de hardtrance aangezet (cd van Qlimax). Ik (Shalina) had ondertussen al heel wat gezopen en voelde hem al goed hangen. Het is die hele avond over geile dingen gegaan. Later toen er meer wat gezopen hadden zei Martin dat Harry of Wiel een cd van Heintje bij zich had, dus hadden we die opgezet. Iedereen dus daarop meedoen en mee dansen en springen. We besloten na een tijdje om nog even over het terrein te lopen. Iedereen weet nu alles van Roy en mij, maar ik mag maar 1 keer het woordje GEIL gebruiken dus wie nadere informatie wil, vraag het maar aan diegene die mee zijn gegaan.

Omdat ik zoveel gezopen had ging ik samen met Roy al om 12 uur naar bed, dus ik weet niet precies wat er verder op die avond is gebeurd. Wel weet ik dat de Duitsers nog lang bij ons hebben gezeten en lawaai hebben gemaakt. Eentje dacht nog in het leger te zitten. Maar door dat lawaai hoorde de rest ons gelukkig niet.

De volgende morgen, dus zaterdag 9 augustus, stonden de meeste al om 8 uur op voor het frühstuck om de morgen goed te beginnen. We hebben allemaal gezamenlijk gegeten en meeste hadden een croissantje en een broodje. Omdat er onbeperkt beleg was hebben de meesten er nuttig gebruik van gemaakt. De meesten hebben over het terrein heen gelopen voor auto’s te beoordelen en van elk type Ford een 1e, 2e en 3e plaats te geven. Anderen lagen te slapen of bij te komen van de vorige avond/nacht.

Martin had ons intussen opgegeven voor de clubspiele. Wij dachten dus al aan een zeskamp of zoiets, maar we gingen Carrera spelen. Dat is met een autootje over een racebaan heen racen en je moet proberen zo min mogelijk uit de bocht te vliegen en als eerste een bepaald aantal rondjes te rijden. Van iedere opgegeven club mochten er drie leden meedoen aan het spel. Van onze club waren dat; Sjoerd, Roel en Pascal. Zij hebben het super goed gedaan en hebben de DERDE PRIJS behaald en dus een bronzen beker. Waar deze nu is weet ik niet.
’s Avonds was er het spectaculaire vuurwerk vanuit Koblenz. We hebben daar een half uur van kunnen genieten. We hadden er dan wel de hele middag op gewacht. Zo’n super vuurwerk had ik nog nooit meegemaakt. We hadden ook heel erg geluk met het weer. Het was de hele dag droog en warm geweest. Roy en ik zijn na het vuurwerk meteen naar bed gegaan, maar zijn nog een tijdje wakker gehouden door de rest van de groep….

De volgende morgen stonden we pas later op, rond half 10 en iedereen heeft toen zijn tentje opgeruimd. Na het opruimen zijn we weer met z’n allen gaan ontbijten en hebben we nog de partytenten opgeruimd in de regen. Toen zijn we naar de prijsuitreikingen gegaan. We hadden dus de 3e plaats gewonnen met de Clubspiele en voor de rest niks. Maar we hadden ook nog de loterij en daar heeft Harry 3 of 4 keer mee gewonnen en Pascal heeft ook nog 1 keer gewonnen. Ze hadden allemaal leuke kleine dingetjes gewonnen die vaak iets te maken hadden met de auto. Toen dat allemaal voorbij was zijn we na het afscheid van elkaar naar huis gereden.

Het was dus echt een heel gaaf weekend die we niet snel vergeten. De mensen die mee waren, bedankt voor de gezelligheid!

Groetjes,

Shalina & Roy